Funguje aktivátor rastu vlasov?

18:58

V decembri som začala používať aktivátor rastu vlasov. Veľmi ma zaujímalo, ako funguje a či vôbec funguje. Všeobecne nie som veľký skeptik, práve naopak, kozmetiku skúšam vždy s veľkou radosťou a šancu dávam aj lacným kúskom. Veď nie raz som bola prekvapená tým, ako som za pár eur dostala naozaj veľa muziky. A inokedy sa mi stalo, že aj drahá kozmetika bola sklamaním a nenaplnila moje očakávania. V prípade vlasovej kozmetiky som opatrná najmä kvôli môjmu atopickému ekzému. On jediný mi občas stojí v ceste a neexperimentujem s kozmetikou, aby som mu neuškodila. Vlasový aktivátor bol veľká neznáma a urobila som výnimku. 

Babička Agafia - Aktivátor rastu vlasov

Babička Agafia - Aktivátor rastu vlasov  popis produktu

 Aktivátor rastu vlasov

Babička Agafia - Aktivátor rastu vlasov 

Aktivátor rastu vlasov je od značky Babička Agafa, ktorú už pá rokov poznám a kupujem jej mydlá na telo aj na vlasy. Je ruská, čo môžete vidieť aj na obale. Azbuke nerozumiem ani čiarku, preto bol pre mňa popis v slovenčine mimoriadne dôležitý. Nájdete tam popis, návod na použitie a zloženie, teda všetko, čo potrebujete, aby ste ho mohli začať používať. Prvý raz som ho strekla len na malý kúsok pokožky a keď sa neobjavila žiadna nežiadúca reakcia, pokračovala som ďalej. Dnes som za polovicou a plánujem kúpiť ďalšie balenie.

Na prvý pohľad nevyzerá nijako extra. Jednoduchá plastová tuba s obrázkom a rozprašovačom. Nie som si istá, či by som sa za ním v predajni otočila, ale som rada, že na eshope sa človek pri nákupe riadi niečím iným :) Jeho vôňa mi pripomenula detstvo, lebo vonia ako náplň na do bublifiku. Nie umelá a nepríjemná, ale citrusová a svieža. Hneď som si spomenula na to, ako sme si z okna púšťali bublinky a sledovali, kam až doletia. Nemám problémy kúpiť si bublifuk ani teraz, ale tá nekonečná detská radosť by už asi chýbala.

Aktivátor rastu vlasov obsahuje zaujímavé látky a bylinky, ktoré všetci dobre poznáme. Mne by nenapadlo, ako sa dajú skombinovať, ale výsledok ma milo prekvapil. Nájdete v ňom provitamín B5 (spomína sa aj v reklamách na šampóny), pivné kvasnice, chilli, Althaea officinalis extrakt, schizandru čínsku, ženšen, medovku lekársku, lopúch, žihľavu, extrakt z brezy, kajenské korenie, klimbazol. Priznám sa, bála som sa, či to na pokožke nebude štípať :) Ale neštípalo, naopak, sprej priniesol príjemné osvieženie a ešte omnoho viac.

Odporúča sa používať ho 2 - 3 razy týždenne na suché vlasy. Vždy ho použijem potom, ako si ich umyjem a uschnú. Ako som spomenula, na pokožke zanecháva príjemný a svieži pocit, ale nie je to vyslovene chladenie. Iba akýsi svieži závan, to by bolo presnejšie. Pôvodne som si myslela, že mi začnú rásť nové vlasy. Mám okolo ofiny riedke pramene vlasov, ktorým príliš neprospelo to, že som si ich dosť natáčala. Pravdou ale je, že min nezačali rásť nové vlasy, ale rástli rýchlejšie.

Prvé týždne som si vlastne žiadne výraznejšie zmeny nevšimla. Prvým náznakom, že niečo je lepšie, bola moja ofina. Strihám ju tak každý tretí mesiac. Naposledy som ju strihala práve v decembri a zrazu bola začiatkom februára podstatne dlhšia a potrebovala skrátiť. Následne som si všimla, že vlasy sú celkovo dlhšie a zdravšie. Boli pevnejšie, pružnejšie a krajšie. Nečakala som 5 centimetrov za mesiac. Ale ostala som milo prekvapená,pretože rástli rýchlejšie a lepšie. Bonusom je aj cena, pretože je veľmi priaznivá a tak môžem mať svoj aktivátor neustále po ruke.

V nadpise som si položila otázku, či funguje. Funguje. Nerástli mi síce nové vlasy, ale staré rástli rýchlejšie. Okrem toho sú omnoho zdravšie a krajšie. Som rada, že som sa nebála skúsiť ho a posmelili ma aj dobré recenzie na internete. Pri pravidelnom používaní dokáže malé divy. V decembri boli podstrihnuté viac, ako som chcela a dnes sú rovnako dlhé.

Plusy:

  • šikovný obal s aplikátorom
  • pekne vonia
  • neštípe
  • ľahko sa aplikuje
  • vlasy rastú rýchlejšie, sú krajšie a zdravšie a hoci mi nezačali rásť nové, sú omnoho lepšie na tom
  • cena
Mínusy:
  • nenašla som
Za 7,95 eur ho nájdete v eshope Saloos.


Skúsili ste kozmetiku, ktorá podporuje rast vlasov a funguje? :) 

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Áno používam tonikum na rast, kedže na pravej strane hlavy mi akoby chýbajú vlasy a už dlhú dobu sa snažím o to, aby tam dorástli. Viem, že to bude nekonečne dlhý boj, ale snáď to bude stáť zato. Samozrejme pravidelne žihľavový preplach, aj ten podporuje rast vlasov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď to, že vlasy som si zničila pomerne rýchlo a teraz to trvá, kým ich dám zasa do poriadku :)

      Odstrániť
  2. To áno, pravidelné žehlenie aj mne vlasy zničilo. Prestala som s tým úplne ani nefúkam a hneď sú zdravé a lesklé. Len keby rýchlejšie rástli :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi len treba hľadať správnu kombináciu toho, čo podporí ich rast :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe