Čo rozjasní deň? Perfektný dezodorant a krásne vône

12:08

Každému z nás sa občas stane, že má zlý deň. Deň na nič, deň blbec, deň katastrofa. Niečo sa pokazí, niekto vás vytočí, niekde sa stratíte, zmoknete, predbehnú vás v rade a tak. Potom sa dovlečiete domov, ešte stále nasrdení a pomaly čakáte, ako to všetko opadne a príde vytúžený a zaslúžený pokoj. Mne vtedy dobre padne horúci kúpeľ so soľou, kúsok čokolády, pohár vína alebo dobrá kniha. A krásne vône okolo mňa, tie majú priam magický efekt. Dnes by som vám rada ukázala dva nielen pekné, ale voňavé a účinné produkty, ktoré som dostala v rámci spolupráce s bezobalovým obchodíkom Bezobalis. Opäť zas a raz to nebol krok vedľa, ale našla som ďalšie vynikajúce kúsky. 


Híling Zdravá krása Telové mlieko Ruža

Híling Zdravá krása Telové mlieko Ruža ingrediencie

Híling Zdravá krása Telové mlieko Ruža zloženie

Telové mlieko Ruža

Híling Zdravá krása - Telové mlieko Ruža

Telové mlieko je must have či leto, či zima. Každé ročné obdobie má svoje pre a proti a každé na pokožku vplýva trochu inak. Tá moja je suchá bez ohľadu na ročné obdobie a potrebuje kvalitný hydratačný krém či mlieko. Rozhodla som sa vyskúšať Híling Zdravá krása Telové mlieko Ruža, pretože som bola veľmi zvedavá, ako bude voňať. O tejto kozmetike som už mala čo to prečítané, sledujem ju na Instagrame a tak to bola jasná voľba.

Vyzerá okúzľujúco. Telové mlieko ruža je v sklenom obale z tmavého skla, ktoré ho chráni pred znehodnotením. Na aplikáciu slúži praktická pumpička (praktická prestáva byť na konci, keď je mliečka málo a treba jeho zbytky vydolovať nejako inak), ktorá má ešte svoj milý malý plastový kryt. Ružová etiketa len umocňuje skvelý prvý dojem. Objem 100 ml je menší, než na aké som zvyknutá, ale rýchlo zapadol do mojej zbierky (až tak, že chcem skúsiť aj inú vôňu).

Jeho jemná, láskavá a opojná vôňa ruží si vás okamžite získa. Nie je presladená ako tie klasické umelé ružové vône z drogérie. Naopak, svojou ľahkosťou a čistotou ich úplne graciózne presunie na druhú koľaj. Okamžite som si ju obľúbila (a aj preto som si toto mlieko nenápadne ukryla dozadu na poličku, aby sa mi k nemu nikto nepriblížil). Konzistencia mi tiež vyhovuje, lebo mlieko je ľahké, nemastné, rýchlo sa vsiakne do pokožky a zanechá len príjemný pocit.

Výrobca uvádza, že ho môžete používať aj ako pleťový krém. To som neskúšala a ani nebudem, lebo mám svoje pleťové krémy a vyhovujú potrebám mojej zmiešanej pleti. Híling Zdravá krása - Telové mlieko Ruža veľmi dobre hydratuje, vyživuje a zjemňuje pokožku. Zabraňuje jej vysušovaniu počas dňa a dostatočne ju regeneruje. Nemusím sa báť suchých miest, kolená aj lakte sú jemnejšie a krajšie. Krátko po aplikácii sa spokojne môžem obliecť a ostáva len jemný závan ruží.

Prírodné telové mlieko Ruža je vhodné aj pre vegánov a tiež pre náročných zákazníkov, ktorí chcú svojej pokožke dopriať len to najlepšie. Stojí 11 eur a v ponuke je aj konopná verzia (tá by sadla môjmu ekzému). Ozaj, vedeli ste, že Híling Zdravá krása má aj svoju dekoratívnu kozmetiku? A úplne bez chémie.

Mydlove Dezodorant Jemná Mäta

Mydlove Dezodorant Jemná Mäta zloženie

Mydlove dezodorant

Dezodorant Jemná Mäta

 Mydlove Dezodorant Jemná Mäta

Keď som začala používať prírodné dezodoranty, ich ponuka sa u nás ešte len pomaly rozširovala. Boli krémové i tuhé, lepšie i horšie, niektoré účinkujú celý deň, iné len pár hodín. Našla som svoje stálice, ktoré striedam a neviem sa dočkať, kedy skúsim nejaký nový. Mydlove Dezodorant Jemná Mäta vyzeral celkom nenápadne, ale vykľul sa z neho najlepší prírodný dezodorant, aký som mala (nečakala som, že nejaký predbehne Biorythme, ale stalo sa).  

V ponuke je viacero zaujímavých vôní, napríklad levanduľa, citrus borovica alebo gerániová ruža. Vzala by som hneď všetky, lebo ak voňajú tak, ako tento, musí to byť paráda. Vyzerá pomerne nenápadne, jednoduchý kompostovateľný obal by ste možno v obchode prehliadli. Ale to by bola večná škoda! Veľmi príjemne vonia, je to lahodná mätová vôňa vhodná ako pre dámy, tak aj pre pánov. Prírodný dezodorant obyčajne vonia len prírodou. 

Dezodorant sa nanáša v tenučkej vrstve na čisté podpazušie. Naozaj ho stačí málo, lebo potom môže pokožka ostať biela a musíte ho rozotrieť do stratena. Sprvu som s tým celkom bojovala, raz som si až v práci všimla, že som biela (asi si viete predstaviť tú paniku) a odvtedy si dávam pozor. Na vlastnej koži som okúsila, že ho medzi jednotlivými  sprchovaniami nie je potrebné opätovne nanášať. Znie to divne? Poďte si prečítať, prečo to nie je divné a prečo je dokonalý.

Nuž, ešte nikdy, nikdy, nikdy som nemala dezodorant (teda prírodný), ktorý by vydržal voňať alebo brániť zápachu viac ako 24 hodín. Tento dáva s prehľadom omnoho viac, výrobca dokonca hovorí až o 72 hodinách. Večer po kúpeli ho použijem a na druhý deň večer po práci necítim žiaden zápach, pot, nič. Ostáva len príjemný svieži pocit a keď si uvedomím, že aj v horúčavách mi stačilo použiť ho každý druhý deň, klaniam sa jeho schopnostiam. 

Keď to zhrniem, pokojne môžem vyhlásiť, že 24 hodín zvláda ako nič a 48 hodín dáva s prehľadom. Človek sa potí, ale nič necíti a nebije sa ani s parfémom. Pecka, nie? Neobsahuje sódu bikarbónu ani  hliník, nedráždi pokožku a ak ho necháte dobre uschnúť (ja tomu tak hovorím), nezašpiníte si ani oblečenie. Neverila som tomu, ale po prvom použití v horúcom augustovom počasí, kedy som poobede z vlaku vyšla mokrá ako myš, podpazušie voňalo mätou. Akoby žilo v inom svete, kde sa asfalt netopil pod nohami a nepreklínala som globálne otepľovanie.

Rozhodne ho odporúčam všetkými desiatimi. Je iný ako Ponio, Soaphoria, Dulcia alebo Biorythme. Vydrží omnoho viac, horúčavy, námahu, turistiku. Ešte som sa s takým pokladom nestretla. Stojí 10,50 eur a platí, že je hodný každého centu. 

Nájdete ho v Trenčíne v obchodíku Bezobalis alebo na ich internetovej stránke.

Ktorú vôňu dezodorantu by ste si vybrali? :)

 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe