Pleťová voda pre problematickú pleť

12:42

Minulý rok som si pri nákupe pleťových vôd uvedomila, koľko veľa ročne ich miniem. Klasické kvetové vody si dávam aj do prachovým masiek, striekam ich na vlasy a vlasovú pokožku. Tak nejak prirodzene som prešla do fázy, že musím mať doma minimálne tri rôzne pleťové vody a toniká a jednou z nich je vždy nejaká kvetová (najmä ružová, mätová a levanduľová). Okrem toho sú to pleťové vody s rôznymi šmakocinkami, napríklad kyselinou hyalurónovou alebo niacínamidom, ktorý v kozmetike zažíva doslova boom. Ospevujú ho značky aj influencerky, a tak som si povedala, že skúsim Q+A Niacinamide Daily Toner, teda čistiacu vodu redukujúca začervenanie a rozšírené póry.


Q+A Niacinamide Daily Toner zloženie

Q+A Niacinamide

Čistiaca voda redukujúca začervenanie a rozšírené póry

Q+A Niacinamide Daily Toner - Čistiaca voda redukujúca začervenanie a rozšírené póry

Spomínam si, ako som si v puberte, kedy ma neskutočne potrápilo akné, kupovala produkty jednej značky, ktorá mala pravidelne reklamy v televízii i v časopisoch. Ospevovali ju ako super špica bombastickú, tak som vzala časť úspor a hurá na nákup. Celá šťastná som sa vrátila z nákupu a o to trpkejšie bolo precitnutie, že nič z toho  nepomohlo. Škoda, že vtedy som nevedela všetko, čo viem dnes. Vyzeralo by to inak. A nakupovala by som inak. Čistiaca voda redukujúca začervenanie a rozšírené póry Q+A Niacinamide Daily Toner by sa tiež zaradila do mojej kozmetickej rutiny. 

Pleťová voda vyzerá pomerne nenápadne. Má 100 ml a tak sa radí k tým menším kúskom na poličke. Plastový obal nie je priesvitný (nevidím, koľko vody mi ešte ostáva, ale to ozaj nie je žiaden veľký problém), ale so zeleno bielou etiketou vyzerá pekne. Má perfektný vrchnák - nič netreba šraubovať, len ho stlačíte a je to hotovo. Q+A Niacinamide Daily Toner  nemá takmer žiadnu vôňu a vyhovuje mi.

Celkom milo ma prekvapilo, ako dobre je pleťová voda namiešaná. Niacínamid, teda vitamín B3/niacín, pomáha upokojiť začervenanie a zároveň minimalizuje výskyt pórov. Preto je ideálny na zmiešanú a problematickú pleť, ale to zďaleka nie je všetko. Známe sú aj jeho účinky proti škvrnám aj proti vráskam. Kyselina hyalurónová zasa omladzuje pleť, hydratuje ju a bojuje s jemnými vráskami. Aloe vera hydratuje a vytvára akúsi ochrannú bariéru pred škodlivými látkami v našom okolí. 

Používam ju ráno alebo večer potom, ako pleť dôkladne vyčistím (po pleťovej vode už nasleduje len sérum a denný/nočný a očný krém). Vôbec na pleti neštípe, naopak, upokojuje ju a osviežuje. Zmierňuje začervenanie (aj to z chladu a vetra, ktoré ma  zime trápi najčastejšie) a póry minimalizuje. Nič viac v podstate ani nepotrebujem, pretože pleť je po mojej rutine vyčistená, matná, jemná a hydratovaná. 

Plusy:
  • menšie balenie je ideálne aj na cesty
  • vrchnáčik sa nešraubuje, stačí ho len stlačiť
  • celkom pekne vyzerá
  • bez výraznejšej vône
  • pleť ostáva po použití, čistá, jemná, upokojená, zmierňuje sa jej začervenia a póry sa minimalizujú
  • zaujímavé ingrediencie
Mínusy:
  • obal nie je priesvitný a ťažko sa odhaduje, koľko vody v ňom ešte ostáva
Q+A Niacinamide Daily Toner nájdete v eshope Elnino.
 

Máte svoju obľúbenú ingredienciu v kozmetike? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe