Môj najmilší z Essence

12:29

Už to bude nejaký ten rôčik, čo som sa vybrala do DM-ky na nákup. Brázdila som uličky, hľadala, čo potrebujem a našla som aj to, čo nepotrebujem. V stojane Essence, vtedy pre mňa ešte neznámej značky, som našla posledný biely púder. Bol v zľave. Najskôr som nechápala, prečo je biely, ale fakt, že je posledný a ešte aj za polovicu, ma presvedčili, že skúsim. Doma som výrobok položila do poličky a nejako som naň zabudla. Časom som ho objavila a začala zisťovať, čo je zač. Vykľul sa z toho fixačný púder, asi jedna z najdokonalejších kozmetických  vychytávok, aké používam. Keď som ho minula, pátrala som, kde je, ale nikde ho už nemali. S ťažkým srdcom som si preto kúpila fixačný púder inej značky, ktorý ma však vyšiel o pekných pár eur viac a výsledok je taký istý. Preto bola moja radosť veľká preveľká, keď sa objavil v novom šate v ponuke Essence. 


Sypký a tuhý fixačný púder


Tuhý má 8 gramov

Sypký má 11 gramov


O púdri si môžete prečítať:

  Zmatňuje a drží! Extrémne jemný, priehľadný, sypký púder je neviditeľný na tvojej pokožke a ponúka matný a prirodzený vzhľad. Nový sypký púder je tiež ideálny na zmiešanie s púdrom alebo podkladovou bázou a môže sa použiť aj ako ukončujúci púder pre uhladenie celého make-upu. 

Pokiaľ uprednostňuješ tuhý púder, tento jemný, kompaktný púder je tu pre teba! Môže sa použiť pod podkladovú bázu na zmatnenie pleti a usadenie make-upu. Pre matnú, prirodzenú a jemnú pokožku. V ponuke jeden priehľadný odtieň pre všetky typy pleti.
   
Keď sa objavil na internete, kúpila som si tuhý aj sypký. Tuhý je lepší do kabelky, pretože sa nemusím báť, že by sa trúsil a mala by som ho tam všade. Keďže preferujem sypké púdre (mám ich radšej, lebo mne sa s nimi ľahšie pracuje), ten som si nechala doma v kúpeľni. Majú ideálnu veľkosť, do kabelky sa vmestí ľahko a v kúpeľni nezavadzia :) Sypký púder je o niečo väčší, má o 3 gramy viac, zatvára sa šraubovaním, kým tuhý otvárate potiahnutím vrchnáčika. Naozaj sa zatvára dobre, pretože som minula dve balenia a ani pri jednom sa mi nestalo, že by sa mi v kabelke z neho prášilo. Viackrát som sa stretla s tým, že dievčatá sa ho báli používať, lebo si mysleli, že aj ich tvár bude biela, prípadne budú mať oveľa svetlejší make up. Tieto obavy sú celkom zbytočné, pretože pri dôkladnej aplikácii sa krásne prispôsobí pleti. Treba si dať pozor len na miestach ako obočie alebo nos, tam má tendenciu hromadiť sa, ale stačí len labutienka alebo pár pohybov štetcom a problém je vyriešený. Ani jeden z púdrov sa mi neprášil,  trochu som naniesla na štetec a bez problémov naniesla na tvár. Párkrát sa mi stalo, že som sa ponáhľala a nabrala si veľa púdru, vtedy sa prášil, to však bola moja chyba, nie chyba púdru :) Je ľahučký, nezvýrazňuje vrásky ani linky. Sú dni, kedy používam len make up a naň fixačný púder, ale keď potrebujem lepšie krytie, použijem make up, klasický púder a tento fixačný púder. Ak sa ničoho nepoužije priveľa, efekt je naozaj dokonalý: krásna matná, zjednotená a hodvábne jemná pleť. Fixačný púder predĺži životnosť make upu naozaj o niekoľko hodín, v kombinácii s fixačným sprejom na make up niekedy stačí len jedno prepudrovanie za deň ( to závisí od toho, aký make up použijem, aké je počasie a podobne).

Plusy:
  • praktické balenie
  • nepráši sa
  • nemení farbu make upu
  • make up zafixuje na dlhé hodiny
  • pleť je matná a hodvábne jemná tých 8-9 hodín, potom potrebuje trochu upraviť
Mínusy:
  • na tuhom púdri mi trošku chýbalo zrkadlo, ale potom som si kúpila krásne zrkadielko s mačkou a som spokojná :)
Tuhý púder stojí 3,39, sypký 3,79 a kúpiť ich môžete na:
Používate transparentný púder? :)



You Might Also Like

19 Vaše komentáre

  1. Ja mám od MK a podstatne drahší, tak som rada že je lacnejšia varianta a funguje rovnako :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si kúpila od Vichy a nepostrehla som, že by bol medzi nimi nejaký výraznejší rozdiel :) Tých 8-9 hodín drží veľmi dobre :)

      Odstrániť
    2. Veď preto ma potešil tento článok, aspoň viem že nie vždy je drahšie lepšie a keď miniem svoj skúsim veru tento :)

      Odstrániť
  2. Nezkoušela jsem :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lucka zaujimavé nikdy by ma nenapadlo kúpiť si biely púder. Naozaj ma to zaujalo popozerám sa po ňom.
    Eňa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Netreba sa ho báť :) Farbu make upu nezmení, len pekne zafixuje :)

      Odstrániť
    2. Nedala som si ho veľa a farbu make-upu zmenil na bledšiu :(

      Odstrániť
    3. Tak toto sa mi ešte nikdy nestalo

      Odstrániť
  4. ja som zatial po nom nesiahla, i ked essence mam doma niekolko veci, ale fixacny puder nie

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článok ... Presvedčila si ma aby som si ho kúpila keď ho už na jar zrušia :/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Keď ho všetci tak chvália, chcela by som ho aj ja. Ale práve som si kúpila novinku od Catrice. Škoda, že už nebude v ponuke...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj Catrice má myslím fixačný púder, skúsim ešte popozerať :)

      Odstrániť
  7. Ja používam presne tento od Essence a neviem si ho vynachváliť, pleť sa mi neleskne celý deň, je úplne mastná. Ten v tuhej forme by som rada vyskúšala, ale v DMku som ho zatiaľ nevidela. Jednoznačne najlepší púder na svete a k tomu za rozumnú cenu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, nedám naň dopustiť. Ja som ho kupovala len cez internet, tam si vždy vyberiem :)

      Odstrániť
  8. Ten sypký mám už asi tretie alebo štvrté balenie :) a práve mi končí tak rozmýšľam čo kúpim miesto neho, trošku mi vadí že tak práši tak možno skúsim ten kompaktný :P ten sypký nakodou nestiahli z predaja?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sypký už prestali predávať, ale tuhý je v ponuke stále a nosím ho so sebou aj v kabelke :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe