Poklad menom levanduľový olej

13:58

Levanduľa je od nepamäti jedna z najobľúbenejších aromatických rastlín. Starí Gréci si ju pridávali do kúpeľa a používali ju aj proti kašľu, vyrábali sa z nej parfumy, prísady do liekov a pokrmov. Dnes si mnohí z nás s obľubou kupujú voňavé levanduľové vrecúška, ktoré nádherne prevoňajú domov, vankúše navodia sladšie sny a pokojnejší spánok, levanduľová kozmetika doslova hladí pokožku. Nedávno som vďaka Modrej Púpave vyhrala krásny balíček, ktorý bol plný kozmetických lahôdok. Ako prvú som vyskúšala levanduľový olej a okamžite sa stal mojím obľúbencom.


Levanduľa je od nepamäti obľúbená rastlinka


Plné balenie má 100 ml
I keď to bola vzorka, bola dosť veľká

O oleji si môžete prečítať:

     "Levanduľový pleťový olej je vhodný pre všetky typy pleti vrátane mastnej, citlivej a podráždenej. Dobre sa vstrebáva a tvár zostáva po jeho aplikácii vláčna a zamatovo hebká. Vďaka kombinácii marhuľového, mandľového a pšenično-klíčkového oleja, ktoré obsahujú vitamíny, minerály, proteíny a nenasýtené mastné kyseliny, má vyživujúce a regeneračné vlastnosti, chráni a posilňuje pleť. Arganový olej, známy svojim vysokým obsahom vitamínu E, je jedným z najlepších antioxidantov s výrazným účinkom proti starnutiu pleti.

Levanduľový esenciálny olej má dezinfekčný, protizápalový, antibakteriálny, ako aj regeneračný a hojivý účinok. Taktiež pôsobí na pleť ukľudňujúco, vyrovnáva a harmonizuje ju. Odporúča sa aj pri akné, drobných rankách, zápaloch a podráždenej pokožke (spálenie, ekzém). Svoje využitie má levanduľová esencia aj v aromaterapii, keďže uvoľňuje a pôsobí proti napätiu a stresu.

Používajte tento pleťový olej denne, pre zdravie a krásu Vašej pokožky i pre psychickú pohodu.

Výrobok ponúkame bez papierovej krabičky, pretože chceme zaistiť ohľaduplné využívanie prírodných zdrojov a znížiť množstvo odpadu.

Objem: 100 ml"

Olej som začala používať hneď, ako mi prišiel. Myslela som si, že to bude nejaká malá vzorka, ale mýlila som sa, je dosť veľká a keďže stačí len troška oleja, dosť dlho vydrží. Po týždni používania bolo vo fľaštičke stále viac ako polovica oleja. Moja vzorečka je v pevnom, plastovom obale, ktorý sa mi veľmi páči a asi si ho potom odložím, lebo by bol ideálny na cestovanie - malý, pevný, šraubuje sa, nezaberie takmer žiadne miesto a olej v ňom vydrží aj tri týždne. Nie raz som písala, ako zbožňujem levanduľovú vôňu. A tento olej vonia nádherne, ako by som naozaj bola niekde uprostred levanduľových polí. Žiadna umelá, zvláštna vôňa, naopak, dokonalá vôňa prírody. Olejček nie je hustý (píšem to preto, lebo mám doma jeden lenivý olej, ktorý vyteká z fľaše rýchlosťou, akou vylieza moja mačka z teplej postele, keď ju chcem trochu vyvenčiť v tomto odpornom počasí). Používam ho na noc po dôkladnom vyčistení pleti. Viacero ľudí, ktorých poznám, nechcú používať oleje, lebo majú pocit veľmi mastnej pleti. Nuž áno, pri oleji sa to môže stať, ale po mnohých pokusoch som zistila, že olej sa lepšie vsiakne do navlhčenej pokožky ako do suchej. Ale aj keď ostane trošku mastnejšia, nie je to zlá mastnota. Chcem tým povedať, že i keď je pleť mastnejšia, neupchávajú sa póry a pokožka nie je zaťažená. Odkedy olej používam pravidelne, nevytvorila sa mi ani jedna vyrážka, staré fliačiky sa takmer zahojili, jemné linky sa strácajú, lebo pleť je hydratovaná. Ráno sa zobudím s mastnejším nosom, ale po pretretí pleťovou vodou vidím, že pleť je žiarivá, zdravá, krásna, lebo nedokonalosti miznú a hoja sa. A musím ešte podotknúť, že mám pokojnejší spánok, lebo vôňa levandule upokojuje :)

Plusy:
  • krásna vôňa
  • olej pleť hojí, upokojuje, hydratuje
  • odkedy ho používam, nevytvorili sa mi nové vyrážky, staré fliačiky sa hoja, pleť je žiarivá a krásna, hodvábne jemná na dotyk
  • cena
Mínusy:
  • nenašla som ani jeden, i keď niekomu môže prekážať trošku mastnejšia pleť
Olej vrelo odporúčam! Okrem neho som vyhrala aj moringový olej, ten som ešte neskúsila, ale tento levanduľový si v budúcnosti zadovážim. Kúpite ho na stránke Modrá Púpava, kde 100 ml oleja stojí 12,63.

Ktorý olej používate najradšej a prečo? :)



                                       

You Might Also Like

9 Vaše komentáre

  1. Zatiaľ mám najradšej arganový (aj na tvár aj na vlasy), lebo sa rýchlo vsiakne, ale celkovo mám olejčeky rada :) A to mám mastnú pleť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Arganový olej je hotový poklad :) Ja mám tiež rada oleje, prišla som im na chuť len nedávno a už sa ich nevzdám :)

      Odstrániť
  2. Lucka veľmi pekne ďakujem za pozitívnu recenziu, teší ma, že si s olejom spokojná. Z nášho sortimentu patrí k mojim najobľúbenejším, spolu s arganovým olejom. Tieto dva oleje zvyknem striedať. Levanduľový používam aj namiesto telového mlieka, keď sa ním natriem pred spaním má na mňa naozaj upokojujúce účinky :D Tak ako ty, aj ja odkedy som si zvykla používať prírodné oleje na pleť viem, že už sa ich nevzdám! A priznám sa, že sa mi po skúsenostiach s olejmi veľmi ťažko vyberá nejaký krém na tvár, ktorý by mi vyhovoval...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Arganový olej je vynikajúci aj na moju atopickú pokožku, musím ho všade chváliť :) Na deň ešte použijem krém, ale na noc už nie, hneď,ako sa mi minie tento, sa vrhnem na ten moringový :) Ale pleť mám takú peknú a zdravú, dávno som ju takú nemala :)

      Odstrániť
  3. Lucinka, krasne si to napisala, naozaj je uzasny, neviem sa ho nabazit

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moc ďakujem ;) Strašne sa z neho teším, niekedy ho len tak v kúpeľni ovoniavam, hneď má lepšiu náladu :)

      Odstrániť
  4. Skvelý článok :) Testujem, testujem a testujem aj ja :D ale tiež som stále nenašla žiadne negatíva :) Zrejme preto, že žiadne nemá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mali sme veľké šťastie, že sme vyhrali také úžasné vecičky :)

      Odstrániť
  5. Super článok, ja práve skúšam levandulovy esencialny olej tak som zvedava čo to urobi :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe