Maska a balzam pre suché a poškodené vlasy

11:55

Už dlhšiu dobu ma trápia suché vlasy. Neviem presne, kedy sa to začalo, ale niekedy vtedy, keď sa mi zhoršil aj môj ekzém. Veľmi suchá pokožka hlavy viedla aj k suchším vlasom, ktoré sa ľahko lámu, padajú, končeky sú rozštiepené a niekedy mám pri pohľade do zrkadla pocit, že mám na hlave metlu a nie vlasy. Preto som sa začala viac zaujímať o výrobky, ktoré by mi pomohli. Nie je to jednoduché, lebo ekzém si vyberá, čo sa mu páči a čo nie, a preto musím niekedy prestať používať aj vychválené výrobky, ktoré iným ľuďom pomohli. Už som si zvykla, že ak si kúpim 5 šampónov, 4 z nich musia minúť mamina a sestra, lebo ja ich používať nesmiem. V poslednej dobe som našla zaľúbenie v maskách, balzamoch a olejoch na vlasy. V tomto príspevku vám predstavím CHI masku na suché a poškodené vlasy.







O maske si môžete prečítať:

     "Intenzívna maska ​​s hodvábnym hydratačným komplexom určená pre jemné vlasy. 
Dodáva hĺbkovú hydratáciu zničeným a suchým vlasom. 
Dodáva nevyhnutné látky pre obnovu a regeneráciu vlasov. 
Zanecháva vlasy zdravé, hodvábne, mäkké s nádherným leskom. Použitie: 
Po umytí vlasov šampónom CHI Nourish naneste primerané množstvo masky na vlasy, nechajte 5 minút pôsobiť a potom ich dôkladne umyte dostatočným množstvom vody."

Na masku som sa veľmi tešila. Obal je jednoduchý, šedo - oranžový, vyšší a štíhly. Objem je 177 ml (divné číslo, nie?), vďaka čomu maska nie je veľmi veľká a poľahky sa vmestí aj do kútika v kúpeľni, aj do cestovnej tašky. Má veľmi príjemnú vôňu, sladkú, ktorú je cítiť aj pri rozčesávaní vlasov. Aj konzistencia je vynikajúce, lebo maska nie je riedka a nemusím sa báť, že by mi stekala po rukách. Používam ju 2-3 razy do týždňa. Najskôr použijem šampón, potom nanesiem masku, nechám cca 5 minút pôsobiť a zmyjem. Vlasy sú po umytí hodvábne jemné, ľahko sa rozčesávajú, krásne voňajú a pekne sa lesknú. Ale... nedávno som spomínala, že kvôli veľmi suchým vlasom už ani  neviem, aké to je, keď sú mastné. No, po použití tejto masky to už viem. Vždy som bola zvyknutá aplikovať ju od korienkov po končeky.  S tým som musela prestať, lebo po dvoch dňoch sa mi začali mastiť vlasy a svrbela ma hlava. Teraz  ju používam tak, aby sa nedostala ku korienkom a pokožke hlavy, zväčša len kúsok nad končeky. Vlasy sú stále krásne, pokožka nesvrbí a nemastia sa :) Problém vyriešený! Masky netreba nanášať veľa, preto sa nemíňa veľmi rýchlo.

Plusy:
  • šikovný obal
  • krásna vôňa
  • dobrá konzistencia
  • vlasy sú vyživené, nevyzerajú ako metla, sú jemné a krásne sa ligocú
Mínusy:
  • vlasy sa mi po jej použití rýchlejšie mastili a svrbela ma hlava, preto ju používam iba na končeky a pár cm nad ne
Masku mi poslali zo stránky /http://www.nanicvlasy.sk/, kde stála okolo 13 eur.




O balzame si môžete prečítať:

      "Obnovujúce sérum bez alkoholu, oleja, bez vyplachovania. Prírodný hodváb, pšeničné a sójové proteíny pre hebké, formovateľné vlasy s neuveriteľným leskom bez strapatenia sa.

Komplex pre reparáciu.
Neoplachujúce sa, bez alkoholové rekonštrukčné ošetrenie
Obohatený o prírodný hodváb, pšeničné a sójové proteíny
Pre ľahko ovládateľné vlasy s neuveriteľným leskom bez zaťaženia
Chráni vlasy pred pôsobením tepla a vonkajším prostredím
Balenie: 15ml"

Balzam mi poslali spolu s maskou. Toto maličké balenie, naozaj stvorené  na cesty, si ma získalo hneď. Jediné, čo mi na ňom prekážalo, je chýbajúce zloženie. Krásne vonia, veľmi jemne  a ľahko. Má redšiu, akoby olejovú konzistenciu. Používam a ho ako posledný krok, keď trošku balzamu  jemne vmasírujem do vlasov, sústredím sa najmä na končeky. Vlasy si najskôr osuším uterákom a potom vtriem balzam do vlasov. Je bezoplachový, vlasy nemastí, nezaťažuje, nelámu sa a končeky vyzerajú omnoho lepšie. Používam len malé množstvo balzamu, 15 ml mi vydrží na asi 5 - 6 použití.

Plusy:
  • šikovné balenie môžete mať všade so sebou
  • príjemne vonia
  • vlasy nezaťažuje, sú jemné, končeky vyzerajú omnoho lepšie a vlasy sa lámu oveľa menej
Mínusy:
  • chýbajúce zloženie
15 ml balzamu stojí na stránke http://www.nanicvlasy.sk/ 3,10.

Ako sa staráte o suché vlasy?

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Produkty vypadají zajímavě, vůbec tu značku neznám, díky za tip :-)

    http://www.changingroom.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som o nej vždy len čítala, konečne som skúsila a napriek drobným problémom som veľmi spokojná :)

      Odstrániť
  2. Používala som CHI Silk infusion (väčšie balenie), nebol zlý ale ani žiaden zázrak, pre mňa bol jednoznačne lepší Biosilk. Ale CHI zas krajšie voňal :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne teraz dosť pomohol, lebo moje vlasy boli v dosť zlom stave. Ďakujem za tip, poobzerám sa aj po Biosilku, s touto značkou ešte nemám skúsenosti :)

      Odstrániť
  3. Kedze ja mam vlasy pri korienkoch velmi sa mastiace, masky, kondicionery ani nic nikdy nenanasam od korienkov. Plus ma od podobnych veci takisto vzdy svrbela hlava, tak naco riskovat. Tato vec znie zaujimavo ale tu sumu by som za kondicioner nedala. Ale kedze mam velky problem so suchymi a stiepiacimi sa koncami vlasov, v poslednom case som takisto hladala nieco fajn. Kupila som si ruzovu elseve masku na vlasy. Je fajn ale vlasy mi trochu zatazila. Budem ju pouzivat asi max 1-2x za tyzden alebo naozaj len na konceky. Ale ku nakupu som prihodila aj masku na vlasy od alverde, s avokadovym olejom a a vytazkom z hrozna. Pekne vonia, je uplne prirodna a po pouziti som bola prijemne prekvapena lebo vlasy vobec nezatazila, nechala ich jemne a vyzivene. Ma sice len 100 ml a na moje dlhe vlasy dost spotrebujem ale som s nou dost spokojna. Takze odporucam ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Alverde mám veľmi rada produkty, možno sa po nej poobzerám :) Ja takýchto produktov miniem veľa, takže nabudúce skúsim :)

      Odstrániť
  4. Jeej maska od Chi vyzerá super, mám rada ich produkty. Maska by sa ale nemala nenášať od korienkov po končeky, ale len do dĺžok :) Teraz si ma navnadila, pretože som dnes vypotrebovala tú svoju od Selectiv.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som na mnohé iné masky tak zvyknutá, že ich nanášam od korienkov po končeky a vlasy sa nemastia :) Robím to aj preto, lebo niektoré mi hydratujú pokožku hlavy a svrbí ma menej. Ale pri tejto to nejde, ale nevadí, inak je super :)

      Odstrániť
  5. Ahoj, mam take vlasy ako si opisovala, doslova "slama na hlave" a uz som vyskasala velmi vela, co nie je ani dobre. Viem, ze je uz asi neskoro od doby prispevku, ale nemas nahodou fotku vlasov pred a po? Dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fúúú, to nemám, ale skús niektoré masky s obsahom olejov, mne dosť pomáhajú :)

      Odstrániť
  6. Robim si zalusk na chi hydratacny balzam ale na suche vlasy je top kerastase discipline alebo zelena rada uz neviem nazov to su topky na suchy vlas..ale kupujte rafsej masky nie balzam tie su viac koncentrovane..a ak mate typ na lesk vladov radte😉

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to striedam, raz balzam, raz maska, raz len kodicionér :) Podľa nálady.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe