Darovanému koňovi na zuby nepozeraj

18:42

U nás doma sa každoročne pod stromčekom objavuje veľa kozmetiky, parfumov a rôznych kozmetických pomôcok a vychytávok. Najľahšie je kúpiť nejakú kozmetiku či bižutériu, lebo tým žena nepohrdne. Moja maminka má naozaj výborný vkus a tak sa mi doma objavili skutočné skvosty. V tomto článku to bude prevažne o parfumoch, ktoré som dostala ako poďakovanie od cudzích ľudí, ako darček k nákupu, ako darček od kamarátky, priplietla sa mi sem aj jedna voňavka, ktorú dostala sestra. Pri väčšine z nich platí - darovanému koňovi sa na zuby (radšej) nepozeraj.




Keď som od kamarátky dostala Naomi Cambell, veľmi som sa tešila. Mala som od nej inú vôňu a tú som zbožňovala, bola taká záhadná a nezvyčajná. Na týchto vôňach je zaujímavé, že nemajú vrchnák, len takú kovovú poistku, ktorá bráni poškodeniu pumpičky. Na ozdobu slúži malá huňatá gulička, ktorú mi mamina čmajzla a dala si ju na mobil. Musím povedať, že vôňa ma sprchu nenadchla. Bola taká tuctová, nevýrazná. Keď mi v poličke stála vyše roka, rozhodla som sa ju konečne míňať - vtedy sa mi zapáčila a používala som ju denne. Jej výdrž je celkom dobrá, pol dňa ju je celkom pekne cítiť pri pohybe, i keď je farebná, oblečenie nezafarbila. Kúpite ju v drogérii či parfumérii, 30 ml stojí od 17 eur.
Zloženie
Hlava - lesné plody, bergamot, jablko, čierne ríbezle
Srdce - ruža, jazmín, pivónia
Základ - vanilka, tonka, ambra




Ach jo, Tom Tailor ♥ Parfum dostala sestra pod stromček a obom sa nám tak páčil, že sme si ho šetrili iba na špeciálne príležitosti :) Hľadala som ju začiatkom roka, keď som ju minula, ale neúspešne. Škoda. Má v sebe akúsi iskru, voňala ako horúce letné noci na pláži.


Chupa Chups sa mi vždy spájalo s lízankami. Keď mamina doniesla domov túto voňavku, ktorú dostala, bola som prekvapená. Tu som našla jej zloženie: "Všem se zatočí hlava z nástupu úvodní ovocné směsi černého rybízu, mučenky, pikantní mandarinky, hrušky a liči - vše skvěle okořeněné  černým pepřem. Rytmus graduje s růží, švestkou, nektarinkou, mraženým pomerančem a smyslnou gardénií. A bohaté basy udržují vzrušující tempo smyslnými nótami santalového dřeva, šedé ambry, vzletné maliny, žensky svůdné vanilky, otočníku a lahodné meruňky." Všetko to znie krásne, ale voňala lacno, výdrž nulová a flakón sa zle držal v ruke.



Jednému známemu som raz pomáhala predávať kozmetiku. Za odmenu som dostala kozmetický balíček, kde boli značky ako Rimmel, Astor a toto čudo. Miss Sixty som nepoznala, ale zaujala ma hneď, vďaka nezvyčajnému flakónu. Zloženie: "Miss Sixty patrí do rodiny orientálnych chypre vôní. Žiarivý začiatok vás oslní. Iskrivý grapefruit a svieži bergamot dopĺňa štipľavá červená ríbezľa. Nadčasová. Kvetinová explózia v srdci zo zmyselného skrutca a žiarivého jazmínu je obohatená o jemný dotyk extraktu z listov cesmíny paraguayskej. Vzrušujúce výtažky z orosenej ruže dodávajú „chypre“ vôni úžasne moderný charakter." Opäť to znelo strašne krásne, ale realita bola niekde úplne inde. Táto vôňa bola kyslejšia a ťažšia, vydržala o niečo viac ako Chupa Chups, ale skôr by sa mi hodila do starej skrine miesto naftalínu. 



Toto je kapitola sama o sebe. S maminou sme boli nakupovať v Tescu a bol tam stánok s kozmetikou. Pani nám ukázala chladivý masážny gél Belaggio, ktorý sme sa rozhodli kúpiť. Ako darček sme dostali toto, ani neviem, ako to nazvať. Smrad! Mala to byť príjemná, svieža vôňa, ale je to kyslé a divné. Skončilo to v koši, ešte pred tým som to používala ako osviežovač vzduchu.



A to najhoršie na koniec. V Lidli sa u nás pravidelne rozkladajú tie milé dámy, ktoré sú naučené pár fráz, ktorými vás presviedčajú, že chcete to, čo ony predávajú. Zväčša sú to neznáme značky, ktoré práve lámu rekordy v predávanosti vo Francúzsku a čoskoro sa dostanú aj k nám. Tam ich kúpite za neuveriteľných 89 eur, ale u nás je teraz akcia, stojí len 20! Blablabla... Raz som im tak naletela, tá vôňa bola krásna, ale keď som ju videla na internete za smiešnu cenu, vyhýbam sa im oblúkom. Toto bola celá sada kozmetiky za ťažké prachy. Našťastie, nič sme si nekúpili, ale našli sme si to pod stromčekom od jednej známej. Táto vôňa, ktorá má byť, mimochodom, výrazné afrodiziakum, smrdí lacno, sladko, nič nevydrží, ale zabíja muchy. Tiež skončila v koši, nikto sa nenaučil mať ju rád.

Máte vôňu, ktorú ste dostali  a tiež ste sa jej radšej nepozerali na zúbok?

You Might Also Like

7 Vaše komentáre

  1. Haha to Belaggio od deeleriek som mala aj ja. Skoro ma šľahlo, keď som sa dozvedela, od koho a za koľko túto smradľavinu kúpila. Fakt katastrofa, mi sme ju nakoniec používali na WC :)
    Od Naomi som mala z tej rady tú čiernu Cat Deluxe At Night. Dostala som ju od frajera a tá voňala neskutočne krásne a výdrž mala tiež v celku fajn. Táto tvoja tiež môže byť super, podľa zloženia typujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tú som mala, Cat Deluxe At Night bola krááásna :) Aj táto sa mi postupne zapáčila :) A stým Belaggiom úplne súhlasím :D

      Odstrániť
    2. Aj ja som malá Cat Delux At Night - vôňu, ktorú mi pochválilo dosť veľa ľudí (chlapov). Sestra ju kupuje stále, na nete sa ešte dá zohnať. Mala som aj tú Miss Sixty, ale mne voňala pekne. Lenže vôňa sa po čase zmenila a bola taká, ako píšeš.
      Ja som bola takto sklamaná z 2 voňaviek od Oriflame, bolo to už dávno a nepamätám si ich názvy, ale z tých voňavých strán v katalógu som usúdila, že budú pre mňa ako stvorené. Bléé, neboli :(

      Odstrániť
    3. No inak, tie stránky sú pekne zradné, mne sa tak páčila voňavá stránka v Avone a keď mi prišla, bola hrozná. Mamine sa páčila, nosila ju, ale len v zime, lebo bola ťažká. Mne sa Miss Sixty sprvu celkom pozdávala, ale potom už nie, skorej mi prekážala.

      Odstrániť
  2. Z tej prvej fotky ma napadlo niečo čo som videla cez víkend. V tescu ale ni vnútri ale vonku otvorili nejakú predajňu neviem čoho ale boli tam parfémy, samozrejme čínske na prvý pohlad, a prvé čo som zbadala bl Naomi CARAMEL skoro som sa tam potot.. To bol taký šok :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe