Multifunkčné pleťové maslo

15:00

Teraz je v našej záhrade najkrajšie obdobie v roku. Kvitne levanduľa ♥ Viackrát som na blogu spomínala, ako veľmi mám túto kvetinku rada. Je to pre jej nádhernú vôňu, krásne fialové kvety a jej úžasné účinky v kozmetike. Levanduľový pleťový olej, krém na ruky alebo na nohy, pleťová voda majú miesto v mojej kozmetickej poličke. Maminka mi tento rok zasadila levanduľu na troch miestach v skalke, je rôznych odtieňov a už niekoľko dní chodím do záhrady na aromaterapiu :) Je to balzam na dušu, vdychujem omamnú vôňu, počúvam, ako okolo mňa bzučia včielky a poctivo lietajú z jedného kvietka na druhý, hrejú ma slnečné lúče a som šťastná. Levanduľové potešenie mám aj večer v kúpeľni, keď používam prírodné pleťové maslo Levanduľa od Delibutus.








O pleťovom masle si môžete prečítať:

     "Šľahané pleťové maslo s regeneračným, antioxidačným, zjemňujúcim a dezinfekčným účinkom. Vhodné aj na celulitídu. Hodí sa na tvár, ruky aj na celé telo. Je vhodné pre deti, ženy i mužov a na všetky typy pokožky. Pleťové maslo je vyrobené z prírodných surovín a v priebehu procesu výroby nie je použitý žiadny konzervant ani farbivo. Oleje použité v pleťovom masle sú rýchlo vstrebateľné, nedochádza teda k nepríjemnému pocitu mastnoty. 
Použitie: alergie, uštipnutie hmyzom, spáleniny od slnka, omrzliny. Zlepšuje stav pri popraskaných pätách a rukách, upokojuje pokožku po podráždení holením a epiláciou. Maslo je vhodné pre problematickú pleť, na ekzémy či dermatitídu. Urýchľuje hojenie drobných odrenín. Hodí sa pre suchú a dehydratovanú pleť, ale rovnako poslúži aj zrelej pleti. Maslo pomáha predchádzať aj predčasnému starnutiu pokožky. 
Zloženie: bambucké maslo karité), jojobový olej, mandľový olej, koenzým Q10, éterický olej levanduľa
Balenie: 50 ml"

Ak sa niečo oplatí mať doma, tak je to toto maslo. Vďaka mnohým možnostiam využitia je tiež ideálnym spoločníkom na dovolenky, nahradí pleťový, telový krém, krém na ruky a na nohy, pomáha na podráždenú pokožku (slnko, holenie, depilovanie, štípnutie hmyzom), je vhodné pre mužov aj ženy. Maslo má 50 ml a je v plastovom obale, ktorý sa uzatvára šraubovaním. Páči sa mi, že obal je trochu priesvitný a vidno, koľko masla v ňom je. Po otvorení zbadáte ešte jeden plastový kryt, ktorý zabraňuje tomu, aby sa maslo dostalo do vrchnáka. Myslím si, že to by sa nestalo ani pri páde, lebo maslo je super husté a ani sa nepohne. Je presne také, aké mám rada :) Veľmi mi vyhovujú husté prípravky, lebo sa neroztekajú po pokožke a nemusím sa báť, že sa na ňom šmyknem na zemi skôr, ako zistím, že stieklo. Je ľahké, krásne našľahané, ako sladká pena. A tá vôňa! Keď ho ovoniam, mám pocit, že stojím v záhrade a ovoniavam levanduľu, ktorá mi robí takú radosť. Je krásna, prirodzená, nič umelé ani vtieravé. Použiť sa dá naozaj všestranne:
  • ako pleťový krém. Keď mi ráno dorazil, nevedela som sa dočkať večera, kedy ho skúsim :) Pleť som si vyčistila a naniesla tenkú vrstvu masla. Po ani nie hodinke som šla do kúpeľne. Pleť bola pekne hydratovaná, ale veľmi mastná. Ako pleťový krém ho skôr ocenia ľudia so suchou alebo zrelšou pleťou, moja mastnejšia protestovala
  • ako krém na ruky, chodidlá a celé telo -  pokožku hydratuje, zjemňuje, je vláčna a hodvábne jemná. Je veľmi dobrý na suché lakte, kolená a päty, hydratuje nechtovú kožtičku, nevznikajú tak nové zádery. 
  • proti celulitíde - obsahuje oleje a bambucké maslo, ktoré bojujú s celulitídou. Na relevantné posúdenie by som musela minúť dve, tri balenia len na problémové partie. Môžem však potvrdiť, že pokožka je jemnejšia a pevnejšia. Maslo som radšej používala na ruky, lakte, chodidlá a na problémové partie som používala anticelulitídne gély a oleje
  • upokojuje pokožku - už som spomínala, že po odstraňovaní chĺpkov, mám citlivú a boľavú pokožku. Maslo ju upokojí a hoci jemné fliačiky ostanú (miznú zvyčajne na ďalší deň), pokožka nebolí ani nesvrbí. Podobne sa môže používať po opaľovaní (môj ocino použije chladivý sprej po opaľovaní a potom toto maslo)
  • pomáha aj na atopický ekzém - hydratuje a vyživuje extrémne suchú pokožku, ktorá menej svrbí a ekzém sa sťahuje
Maslo je trošku mastnejšie a ak si dáte hrubšiu vrstvu, do pokožky vsiakne po dlhej dobe. V tenkej vrstve je to omnoho rýchlejšie, pokožka nie je lepkavá, občas môže ostať trošku mastná (ak použijem priveľa masla), ale to obyčajne vyrieši obrúsok, ktorý jemne priložím na pokožku. 

Plusy:
  • super konzistencia - hustá, našľahaná
  • nádherná vôňa levandule
  • stačí ho naniesť vo veľmi tenkej vrstve
  • je multifunkčné - na ruky, nohy, tvár, telo, na ekzém, na podráždenú pokožku, po opaľovaní
  • hydratuje, zjemňuje, vyživuje, upokojuje pokožku
Mínusy:
  • mám mastnú pleť a maslo ju zanechalo ešte mastnejšiu a lesklú, ako pleťový krém je skôr pre suchšiu, zrelú pleť. Veľká vrstva masla sa vsiakne do pokožky len pomaly, preto ho stačí použiť máličko
Pleťové maslo kúpite na stránke http://www.idunnashop.sk/, kde stojí 3,90.

Vzali by ste si na dovolenku podobného multifunkčného pomocníka? :)



You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Vyzerá super, na pleť by som ho asi nepoužívala, keďže je mám mastnú, ale na telo hej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak sa nemýlim, je aj pomarančový, aj ten musí byť super :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe