Ako si z obyčajného kúpeľa urobíte niečo výnimočné :)

19:13

Soľ do kúpeľa sa stala mojím symbolom pokojného večera, kedy sa nemusím za ničím ponáhľať, nad ničím si nemusím lámať hlavu, ani chystať veci na ďalší deň s nervami v kýbli. Kedysi by ste u nás v kúpeľni nenašli ani penu do kúpeľa, ani soľ, ani šumivé tablety. Časom som si na ne veľmi zvykla, občas nezaškodí dopriať si kúpeľ, ktorý je ochutený soľou z Mŕtveho mora či z iných ďalekých kútov. Dnes by som vám predstavila tri rôzne soli, z ktorých každá má svoje čaro... a príbeh :) Soli som zoradila podľa toho, kedy som ich začala používať a v tom poradí som ich aj minula.






Ako prvú som skúsila Soľ Čierneho mora s levanduľou. Už na stránke ma zaujali obaly, ktoré sú veľmi zaujímavé a veľmi mi pripomínajú niečo staré a elegantné. Je elegantná, plastová a má 440 gramov. Na vani vyzerá veľmi pekne. Ako milovník levandule som sa veľmi preveľmi tešila na to, keď ju ovoniam. V skutočnosti som ostala prekvapená, lebo pri ovoňaní mi skrútilo nos! Nesmierne kyslý zápach sa miešal s levanduľou a vytváral vo mne zmiešané pocity. Našťastie, zmenilo sa to, keď som soľ nasypala do vody a okolo mňa sa vznášala príjemná, levanduľová vôňa. Soľ má dosť veľké kúsky, pomaly sa vo vode roztápa. Má relaxačné a upokojujúce účinky, navodzuje uvoľnenú atmosféru.

Plusy:

  • Krásne balenie
  • vystačí na 4-5 použití
  • pri roztápaní príjemne vonia
  • má upokojujúce a relaxačné účinky
Mínusy:
  • než sa dá do vody, nepríjemne, kyslo vonia
Soľ som kúpila na stránke http://www.rosedream.sk/, kde si môžete vybrať rôzne soli za 3,9.







O soli Soaphoria si môžete prečítať:

     "Liečivá kúpeľová soľ s vysokým obsahom minerálov a prídavkom liečivých bylín. Obzvlášť vhodná pri kožných problémoch, ako napr. psoriáza alebo kožné ekzémy. Bez farbív, prídavných chemikálií, na čistej prírodnej báze. Minerály sa vstrebávajú cez pokožku, vyživujú a hydratujú ju, pomáhajú pri odstraňovaní nepríjemných príznakov problémov ako sú zápaly, kŕče, reuma, nervovych ťažkostiach, menštruačných ťažkostiach, plesne a hnisavé rany. Kúpeľové soli podporujú detoxikáciu organizmu, odstraňujú únavu, uvoľňujú svalové napätie. Majú antibakteriálny a antimykotický účinok. Po náročných dňoch soľné kúpele pomáhajú zrelaxovať a načerpať energiu. Použitie: Nasypte soľ do kúpeľa. Účinky: upokojujúce, protizápalové, dezinfekčné. Odporúčaná doba kúpeľa 15-20 minút."

Zo širokej ponuky slovenských solí som si vybrala Babičkinu záhradu. Ani neviem, prečo. Ale evokovalo to vo mne nejakú krásnu, sladkú vôňu, ako keď babička piekla koláče :) Rozkošný balíček vystačí na 3 - 4 použitia. Jemná soľ vonia sladko a neurčito, ale krásne. Je vynikajúca, ak vás trápi nejaký kožný problém. Stačí si ľahnúť do vody a ekzém sa pomaly zlepšuje. Môj sa tvoril oveľa pomalšie, menej svrbel a krvavé rany postupne mizli, lebo som si neškriabala pokožku. Po nasypaní do vody nie je cítiť vôňu, len blahodárne účinky :)

Plusy:
  • milé balenie v sáčiku
  • jemná vôňa, ktorú po rozpustení soli nie je cítiť
  • je veľmi dobrá na ekzémy a suchú pokožku
  • po kúpeli sa človek cíti sviežo a oddýchnuto
Mínusy:
  • žiadne
Soľ kúpite v rôznych vôňach na stránke http://www.soaphoria.sk/ alebo v partnerských eshopoch, jej cena je 2,50.





O tonizujúcej soli Natura siberica si môžete prečítať:

     "Soľ do kúpeľa je vyrobená na báze divoko rastúcích bylín Sibiri, známych pre svoje užitočné vlastnosti. Ženšen je už dlho považovaný za jeden z najúčinnějších prostriedkov na omladenie – tonizuje pokožku, zlepšuje jej pružnosť a obsahuje bohatý komplex vitamínov. Šípkový olej (Rosa davurica Pallas) a extrakt z jerlínu japonského prispievajú k obnove pleťových buniek, zvyšujú schopnosť regenerácie a zlepšujú vstrebávanie vitamínov. Soľ do kúpeľa Natura Siberica pomôže trvalo zachovať mladosť a zdravie pokožky. Ponorte sa do jej vynikajúcej a zmyselnej vône a objavte  nevyčerpateľný zdroj liečivej sily zo sibírskej prírody.

Spôsob použitia: Nechajte rozpustiť 4 polievkové lyžice soli vo vode s teplotou 36-38°C a 10 - 15 minút relaxujte, čerpajte mladosť a energiu sibírskych bylín.

Hmotnosť: 700 g

Zloženie: Sodium Chloride, Sea Salt, Calendula Officinalis Flower Extract*, Panax Ginseng Root Extract*, Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Water*, Olea Europaea Fruit Oil*, Rosa Canina Fruit Oil*, Rhodiola Rosea Root ExtractWH, Larix Sibirica Needle ExtractWH, Abies  Sibirica  Needle ExtractWH, Sophora Japonica Flower Extract, Hippophae Rhaimnoidesamidopropyl BetaineHR, Pineamydopropyl BetainePS, Tocopherol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Parfum, Silica, CI 77492, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Butylphenyl Methylpropional"

Soľ je v plastovom tégliku, ktorý je ozdobený kvietkami a dáva tak soli nádych nežnosti a jemnosti. Má 700 gramov, je väčšia, ale vďaka tégliku dobre skladná a dá sa naň položiť iný obal. Po otvorení vás ovanie ľahká kvetinová vôňa, ktorá prevonia aj vodu a v kúpeľni sa tak vytvorí akýsi voňavý obláčik, ktorý sa pomaly rozplynie. Na jedno použitie stačia 4 lyžice soli, ja si ju tam sypem tak odoka :) Kúpeľ s touto soľou zjemňuje a hydratuje pokožku, pomáha prečistiť myseľ a vrátiť po dlhom dni energiu.

Plusy:
  • veľké balenie, krásny obal
  • krásna vôňa
  • na jedno použitie stačia 4 lyžice soli
  • hydratuje a zjemňuje pokožku, uvoľňuje myseľ
Mínusy:
  • prudko návyková :)
Soľ kúpite na stránke http://www.naturasiberica.sk/ a v partnerských eshopoch za 4,90.

Máte obľúbenú soľ do kúpeľa? :)


You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Nuž soľ som doposiaľ použila asi tak maximálne keď som si robila kúpeľ nôh, kúpanie praktizujem veľmi málokedy a ak už, tak si tam dám poväčšine len nejakú tú penu. Po tomto článku však svoj postoj asi prehodnotím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niektoré peny do kúpeľa pokožku vysušujú, Soľ, naopak, regeneruje a vyživuje, je to príjemný relax a občas aj pomocník :) Veľmi rada si ich kupujem :)

      Odstrániť
  2. ja tie soli väčšinou striedam :) ale naposledy ma dostala ríbezľová soľ s bylinkami :) a teraz mám doma Soľ z mŕtveho mora od Kawar - 1 kg sa dá zohnať v Kauflande za 5,99 €

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá ríbezľová musí byť super, taká letná :) Kawar je výbornú značka, mala som mydlo, bahno aj masku a nevedela som si to vynachváliť.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe