Malé, pekné, účinné?

15:55

Čo je malé, to je milé! Väčšinou, netýka sa to pavúkov a hávede im podobnej, ale v kozmetickom svete sa s tým celkom stotožňujem :) Za posledné mesiace som si kúpila niekoľko maličkých drobností, ktoré mi spríjemňujú deň a keď sa na ne pozriem, poviem si, že sú tak milo malé. A nielenže sú malé, boli aj lacné a sú dosť šikovné. 

















Krásny retrobalzam od Baley som našla úplnou náhodou. Bol v najspodnejšom regály a bol posledný. Do malej kovovej nádobky som sa zamilovala na prvý pohľad a tak nečudo, že skončil v košíku. Až doma som si prečítala, čo som si vlastne kúpila :) Jedná sa o malinový pleťový krém, ktorý možno použiť na pokožku celého tela. Vonia sladko, po malinách, je to príjemná vôňa, na ktorýú som si rýchlo zvykla. Je hustý a ľahký. Vďaka malému obalu ho nosím v kabelke a poslúži mi vždy, keď mám pocit vysušenej pokožky. Používam ho miesto krému na ruky, na suchšie lakte. Pomerne rýchlo sa vsiakne do pokožky a nezanecháva ju mastnú ani lepkavú. Netrúfla by som si ho používať len na tvár, lebo tá by mi asi ostala mastnejšia. Ako malý spoločník na cesty je tento krém ideálny! A stál len niečo okolo eura.



O odlakovači si môžete prečítať:

      "Odlakovač na nehty s houbičkou a vůní jahod, praktický pomocník pro každého kdo rád často mění barvu svých nehtů.
Návod k použití: Po vsunutí nalakovaného nehtu krouživým pohybem odstraňte vrstvu laku.
Upozornění: Uchovávejte mimo dosah dětí. Jedovatý při inhalaci. Zamezte styku s očima. Při zasažení očí okamžitě důkladně vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc. Nevylívejte do kanálu. Kelímek udržujte ve svislé poloze uzávěrem nahoru. Může odlepit umělé nehty.
Easy Nails Fast & Fruity odlakovač na nehty s houbičkou Jahoda 50 ml"


Odlakovač s hubkou mám veľmi rada na odlakovanie pieskových a trblietavých lakov na nechty. Točením prstu v obale sa pomaly, ale isto zbavujem laku a ide to trochu rýchlejšie ako s klasickým odlakovačom a tampónom. Tento som si obľúbila obzvlášť. Je malý a zaberá málo miesta. Má celkom príjemnú vôňu ovocia, z ktorej človeka nerozbolí hlava a nemám ani šialenú potrebu neustále vetrať. Po jeho použití aj prsty voňajú celkom pekne ovocne. Je tam dostatok odlakovaču, ktorý naozaj veľmi dobre odlakuje pieskové a trblietavé laky. Problémy boli dva - hubka sa veľmi rýchlo začala rozpadávať a rozpadla sa skôr, ako sa mi podarilo minúť všetok odlakovač. Už po prvých použitiach sa začala drobiť a potom to šlo s každým použitím. Druhým problémom bolo, že dosť vysušuje kožu. Po použití som si musela poriadne umyť ruky a použiť krém, inak som ich mala suché a nepekné. Hoci to boli dva mínusy, prevážilo  to dobré - že je malý, nesmrdí, dobre odlakuje a stojí len 74 centov. Nájdete ho na stránke http://www.drogeria-vmd.sk.



O Koh-i-noor ceruzke si môžete prečítať:

     "Klasická tužka ešte z dôb našich babiček postkomunistický obrobok, ktorý je stále žádán, vhodnej pre všetky vekové kategórie."


Táto ceruzka je prvá, ktorú som skúsila. Uchmatla som si ju z mamininej kozmetickej taštičky a zamilovala som si ju. Má síce svoju muchu, ale v konečnom dôsledku ju stále zbožňujem. V prvom rade, je malá. Tak malá,  že všade sa vmestí. Roky som ju nemala, naposledy na strednej škole, preto ma opätovne prekvapilo to, aká je tvrdá. Môže sa veľmi ľahko stať, že vďaka tomu nebude písať - vtedy ju treba nahriať a potom píše ako divá. Intenzívna čierna farba veľmi dlho vydrží, počas dňa sa minimálne rozmazáva a neopadáva. Môže sa stať, že ju bude treba poobede naniesť ešte raz, ale to už veľký problém nie je. Má 1,2 gramu a stojí 30 centov. Ako sa píše v popise, je to ceruzka, ktorú poznali aj naše babičky. Hoci je tvrdá a občas ju treba nahriať, Príde mi lepšia ako mnohé iné dnešné ceruzky zvučných mien, ktoré píšu chabo a sú podstatne, ale podstatne drahšie. Tiež ju nájdete na stránke http://www.drogeria-vmd.sk.


Poznáte niektorý z týchto výrobkov? :)


You Might Also Like

14 Vaše komentáre

  1. Odlakovač s houbičkou jsem ještě nezkoušela, budu muset vyzkoušet :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tyhle malé krémy Balea mám moc ráda.. už mám doma tři kousky, a tenhle malinový mám nejraději. :-) Je skvělý, mám ho u počítače :-)

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odlakovač s hubkou som ešte neskúšala ,ale keď miniem moju stálicu ,tak určite nejaký vyskúšam :)
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak táto ceruzka je naozaj klasika :) ja som ju používala ešte na základke a tiež si pamätám tú jej tvrdosť, vďaka ktorej sme všetky len ťažko tvarovali nejakú tú peknú očnú linku :D

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ju skúsila na strednej a odvtedy je jedna z mojich obľúbených :)

      Odstrániť
  5. U těch krémů od Balei se mi hodně líbí obal. A ještě lepší zjištění je, že krém je výborný. Podívám se po něm.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tú ceruzku mám aj ja :) ale v hnedej variante. súhlasím, že občas zatvrdne, alebo ako by som to nazvala, no aj napriek tomu ju stále vo svojej kozmetickej taštičke mám a rada ju používam. a tá cena nepotrebuje snáď ani komentár.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe