Tak malý, tak úžasný

17:58

V lete som mala veľmi suché ruky. Nechápala som prečo, lebo vody pijem dosť a keď bolo treba, krémovala som ich ako o život. Nič nezaberalo. Ani mangové maslo, ani bambucké maslo, stačilo ich deň nenatrieť a moje ruky boli zasa suché a popraskané. Na nohách mám suchšiu kožu tiež, najmä okolo nechtov na palcoch, tak som si povedala dosť. Na internete som našla detský krém Raw Gaia- maličký za super cenu. Tak som sa rozhodla kúpiť si ho.







O detskom kréme si môžete prečítať:

      "Krém pre deti, vhodný aj na citlivú pleť dospelých. Minibalenie krému vhodné na cesty aj do kabelky, aby ste svoj obľúbený produkt mohli mať vždy so sebou. Krém obsahuje nechtík a kostihoj a je perfektný pre bábätká, deti a ľudí s citlivou pleťou. Je špeciálne vhodný pre pleť trpiacu ekzémom a psoriázou a pri plienkovej dermatitíde.
Ingrediencie: 100% organické
Kakaové maslo (za studena lisované): pomáha regenerovať kožné bunky a obnovuje elasticitu pleti.
Olej z marhuľových jadierok (za studena lisovaný): je nemastný, pôsobí upokojujúco, účinkuje ako pleťový kondicionér a je špeciálne účinný pre citlivú detskú pleť.
Bylinky macerované v slnečnicovom oleji: nechtík, kostihoj lekársky, ľubovník bodkovaný. Macerácia prebieha počas niekoľkých týždňov, kedy sú vybrané bylinky macerované v slnečnicovom oleji (za studena lisovanom) a vystavené slnečnému svetlu. Týmto spôsobom sa účinné látky transferujú z byliniek do oleja. Raw Gaia macerované oleje napomáhajú redukcii zápalov, svrbeniu a podráždenej pokožke.
Použitie: Na začiatok použite iba malé množstvo. Postupným používaním zistíte, aké množstvo je pre vás najvhodnejšie. Krém môžete aplikovať buď na navlhčenú pokožku, alebo po aplikácii krému nasprejujte pokožku niektorou z kvetinových pleťových vôd.
Upozornenie: Výrobok skladujte pri teplote 5 - 25°C, mimo vplyvu priameho slnečného svetla alebo priameho zdroja tepla. Zmena konzistencie v dôsledku vyššej teploty neznehodnocuje kvalitu výrobku."
Produkty od Raw Gaia mám veľmi rada a keď sa mi nejaký zapáči, dám si ho do wish listu. Keď sú priaznivé podmienky, splním si niektoré želanie :) Tento krém želaním nebol. Bol nutnosťou. Hľadala som niečo konkrétne na môj problém. Maličký krémik má 15 ml a  je v rozkošnom sklenom obale. Keď mi začiatkom júla prišiel krém domov, mal tekutú konzistenciu. Bol to olej, nie krém. To je uvedené na stránke v upozornení - teplo produkt neznehodnotí, iba sa zmení konzistencia. Ak chcete zasa tuhý krém, dajte ho do chladničky a potom už len dávajte pozor na teplotu. Mne ale redšia konzistencia vyhovuje, za chvíľku vám poviem, prečo. Po otvorení ma oviala sladká vôňa kakaa! Takého toho klasického, ktoré dávam do koláčov a ak sa ho náhodou nadýchnem, dusím sa :) Vonia ako bio sladkosť, nič umelé, nič výrazné, len príjemná sladšia vôňa kakaa. Úplná paráda :) Chvíľku to lákalo ochutnať, ale odolala som. Písala som, že riedka konzistencia mi vyhovuje. Je to preto, lebo mi stačí len jemne namočiť prst a rozotrieť na postihnuté miesto. Je to rýchle, ľahké a po chvíli ani neviete, že ste niečo robili. Sprvu som sa veľmi bála toho, že pokožka ostane mastná. Lebo aj po rozotretí to vyzeralo mastne. Na moje obrovské prekvapenie ale po chvíľke nebolo po kréme ani stopy. Tak krásne sa vsiakne do pokožky, že ho rada používam aj na suchú zhrubnutý pokožku na nohách - nanesiem, počkám a môžem sa obuť a kráčať si spokojne ďalej. Stačí naozaj minimum krému, ktorý sa ľahko rozotrie a pokryje značnú plochu. Už po pár dňoch pravidelného používania nebolo po vysušených a popraskaných miestach na mojich prstoch ani stopy. Krém má výborné hydratačné schopnosti, vďaka čomu je ako stvorený na riešenie problémov s atopickým ekzémom a psoriázou. Výborne zjemňuje aj stvrdnutú pokožku na nohách. Malý miláčik teda nepomôže len detičkám, pre ktoré je primárne určený, ale nestratí sa ani u ľudí, ktorých trápi suchá a citlivá pokožka.
Plusy:
  • malý, milý, super do kabelky
  • sklený obal pekne vyzerá
  • vonia k sežrání - ako kakao
  • má normálnu konzistenciu (teda ako krém), ale vplyvom tepla som z neho malaolej, čo mi veľmi vyhovovalo
  • stačí použiť minimum krému
  • pomerne rýchlo sa vsiakne a nezanecháva mastný film
  • vynikajúco hydratuje suchú pokožku, upokojuje ju a zanecháva ju jemnú a vyživenú
Mínusy:
  • nenašla som
Krém stojí 8,50 za 15 ml a kúpila som ho na stránke www.biokozmetikaorganicare.sk. Vo výpredaji bol môj za necelé 2 eurá. Lebo zľavy, to je moje :)
Používate kozmetiku určenú pre bábätká? :)

You Might Also Like

3 Vaše komentáre

  1. Ten je rozkošný.. Určitě po něm mrknu :-))

    Nela z Beauty Charm

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám bambucké a kokosové maslo od tejto značky. Niečo skvelé hlavne na pery bambucké, vyživené, hebké proste paráda :D

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe