Islandský kúsok

16:08

Očný krém sa stal mojím denným spoločníkom relatívne nedávno. Za tých pár rokov som rýchlo našla niekoľko fantastických pomocníkov, ktorý si ma získali a nedám na nich dopustiť. Očný nočný krém s kofeínom a denný so sedmokráskou od Dulcie sú úplnými favoritmi, ktorých mám doma stále. Občas ale dostanem chuť získať niečo nové, aby som mohla porovnať, vyskúšať, napísať a vychutnať si novinku :) Naposledy ma zaujal krásne vyzerajúci očný krém Purity Herbs Organics, ktorý bol masívny a úchvatný. Táto islandská značka využíva silu liečivých rastlín  krajiny a aj vďaka nej mám možnosť spoznať rôznorodosť a schopnosť islandskej flóry. Priznám sa, že tieto severské krajiny ma vždy niečím zaujímali a možno aj preto som šťastná, ak sa mi dostane do rúk taká kozmetika. Prvý raz som ho nevedela použiť bez toho, aby som spôsobila malú kuca pacu.








O očnom kréme si môžete prečítať:

      Prírodný hydratačný krém na očné okolie, ktorý pomáha predchádzať drobným vráskam a tmavým kruhom pod očami. Krém obsahuje bylinné výťažky a esenciálne oleje, ktoré pomáhajú redukovať opuchy očí a minimalizovať tvorbu vrások. EYE CREAM obsahuje olej z pšeničných klíčkov, ktorý má vysoký obsah prírodného vitamínu E.
100 % prírodný, bez chemikálií, netestované na zvieratách.
Použitie: Aplikujte veľmi malé množstvo krému okolo očí. Používajte ráno a večer alebo v prípade potreby.
Zloženie: Aqua (voda), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandľový olej), Cetearyl Glucoside, Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobový olej), Cera Alba (včelí vosk), Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter (bambucké maslo), Triticum vulgare Germ Oil (olej z pšeničných klíčkov), Calendula Officinalis Flower Oil (olej z nechtíka lekárskeho), Glucose, Squalane, Xanthan gum,Sodium citrate, Citrus Aurantium Dulcis Oil (pomarančový olej), Citrus Nobilis Oil (mandarínkový olej), Euphrasia Officinalis Extract (extrakt z očianky rostkovovej), Matricaria Discoidea Flower/Leaf/Stem Extract (extrakt z kvetu/listu/stonky hermančeka diskovitého)*, Trifolium Pratense Flower Extract (extrakt z ďateliny lúčnej)*, Viola Tricolor Extract (extrakt z fialky trojfarebnej)*, Citrus Reticulata Peel Oil (olej z mandarínkovej kôry), Anthyllis Vulneraria Flower Extract (extrakt z kvetu boľhoja lekárskeho)*, Matricaria Maritima Extract (extrakt z parumančeka prímorského)*, Glucose Oxidase, Anthemis Nobilis Flower Oil (olej z kvetu rumančeka rímskeho), Chamomilla Recutita Oil (olej z rumančeka pravého), Capsella Bursa-Pastoris Extract (extrakt z kapsičky pastierskej)*, Cetraria Islandica Extract (extrakt z pľuzgierky islandskej)*, Lavandula Angustifolia Flower Extract (extrakt z kvetu levandule), Stellaria Media Extract (extrakt z hviezdice prostrednej)*, Symphytum Officinale Leaf Extract (extrakt z listu kostihoja lekárskeho), Commiphora Myrrha Oil (myrhový olej), Citric acid, Lactoperoxidase, Limonene**, Linalool**.
* divoké islandské byliny
** z prírodných esenciálnych olejov

Ako prvé ma nadchla veľkosť očného krému. Doposiaľ mal môj najväčší krémik 15 ml. Dokonca som mala aj menšie, napríklad 11 ml. Také drobčeky. Tento má až 30, čím sa suverénne radí k tým najväčším. Veď aj mnohé moje séra mali presne toľko. Druhou zaujímavosťou je, že pôsobí tak masívne. Keď som sa naň pozrela, očný krém nepripomínal ani zďaleka. A treťou je to, že som  ho nevedela hneď použiť :) Ale o tom za chvíľu. Balenie je biele, s etiketou, vyzerá pekne a nájdete tam zloženie a veľkosť krému. Okamžite mi padol do oka. Keď som ho pri fotení otvorila, ostala som, ako to povedať.... úplne zarazená. Lebo som nevedela, či mám ešte niečo odmontovať alebo otvoriť, lebo som sa pozerala len na biely rovný povrch. Trochu som ho pootáčala, sprava, zľava, zboku. A potom som si v strede všimla malú dierku. Tak inštinktívne som ju stlačila a zrazu sa von vydral hustý Biely krém. Heuréka! Takže ten rovný povrch stačí len stlačiť. Chvíľu som krákala ako chorá vrana, že kde je pumpička, ale nakoniec sa mi to strašne zapáčilo. Ako keď dieťa dostane novú hračku :) Je to rýchle, ľahké a iné. Neviem síce, ako to bude vyzerať, keď bude krém úplne na dne, ale toto nastane až za niekoľko mesiacov,  lebo toľko mi ešte vydrží. Preto, lebo je veľký a preto, lebo ho stačí nanášať máličko v tenučkej vrstve. Preto je pomer cena a veľkosť vyhovujúci. Biely hustý krém takmer nevonia. Je tam akýsi jemný bylinkový závan, ale neuvedomujem si ho. Vlastne, v okamihu ako ho nanesiem, ani neviem, či niečo cítiť. Očné okolie je jemné a citlivé, nepotrebuje zbytočne veľa kozmetiky s vôňou. Je hustý, ale nemastný. Dobre sa rozotiera, rýchlo sa vsiakne a pokožka nie mastná ani lepkavá. Vôbec nedráždi ani oči, ani ich okolie a ak sa mi aj stane, že je podozrivo blízko očí, neštípu ani neslzia. Vhodný je ako denný i nočný, pretože po sebe nenecháva ani farebnú, ani mastnú stopu. Nezaťažuje očné okolie, ani neviete, že ste niečo použili. To sa mi na ňom veľmi páči, je nenápadný, ale nesmierne účinný. V prvom rade treba vyzdvihnúť jeho hydratačné účinky. Hydratuje a spevňuje pokožku, zjemňuje linky aj vrásky. Jemný vejárik okolo očí sa ešte zjemňuje a je len nepatrný. Ráno sa nielenže budím bez opuchov, ale aj bez kruhov. Milujem spánok, som ako taký medvedík. Ľahnem a spala by sooom.... ale žiaľ, vstávam po piatej, niekedy idem spať o desiatej, jedenástej a tak sa kruhy občas tvoria. Krém je proti nim účinný a tak som mohla prestať používať korektor. Siahnem po ňom len ak je nejaká nová vyrážka. Z krému sa vykľul bez pochyby jeden z najnajnaj krémov, aké som mala. Pokojne konkuruje krémom od Dulcie. Časom sa po tejto značke pozriem zasa.

Plusy:
  • Pekný obal
  • Zaujímavé, šikovné dávkovanie
  • Veľký a dlho vydrží
  • takmer nevonia
  • Hustý, biely, nemastný
  • Krémová konzistencia
  • Veľmi dobre hydratuje, vyhladzuje vrásky, zmierňuje opuchy a kruhy pod očami
  • vhodný aj na deň a nov, nezanecháva farebnú ani mastnú stopu

Mínusy:
  • Nenašla som

Krém nájdete za 22,80 eur v eshope Krásna každý den.


Aký očný krém ste si okamžite obľúbili?

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Momentále používam od Clinique All About Eyes a som nadmieru spokojná. Kruhy miznú, pokožka je dosť hydratovaná, takže ked použijem korektor, už niesu žiadné suché miesta. Za tú cenu som si nemohla priať viac :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Clinique ma až tak nezaujíma, ale nikdy nehovor nikdy :) Ja radšej siahnem po Dulcii alebo iných prírodných krémikoch na oči, zatiaľ sa mi veľmi osvedčili :)

      Odstrániť
  2. Vyzerá veľmi zaujímavo! Ja teraz používam očný gél od Ziaje s provitamínom B a kúpila som si prírodný z lidláckej značky Cien. Ja mám väčšinou problém s krémami, lebo mi mastia viečka (ktoré aj tak už mám dosť mastné) a potom mi nedrží líčenie. Ale tento ma zaujal, dávam na wishlist :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Denný krém od Dulcie je ľahký, ale na viečka krém nenanášam, maximálne večer, ak sa tam dostane :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe