Pán levanduľový šampón

19:44

Už niekoľko rokov bojujem s mojim atopickým ekzémom predovšetkým prírodnou kozmetikou. Masti z lekárne sa, žiaľ, ukázali ako neúčinné, a keď som začala blogovať, zmenili sa aj moje vedomosti o tom, čo všetko pokožke pomáha. Klasické šampóny som vymenila za tuhé, pribudli rôzne oleje a maslá, prírodné toniká či kvetové vody, ktoré pomôžu ako pokožke, tak vlasom. I keď som naplno prepadla čaru tuhých šampónov, stále rada skúsim aj nejaký tekutý. Pri jednom z mojich narodeninových nákupov som sa lepšie pozrela na produkty Ťuli a Ťuli, ktoré som si zamilovala z niekoľkých dôvodov. Levanduľový šampón ma očaril hneď niekoľkokrát.

Prírodný šampón Levanduľa Ťuli a Ťuli

Prírodný šampón Levanduľa Ťuli a Ťuli zloženie

Prírodný šampón  Ťuli a Ťuli

Prírodný šampón Levanduľa Ť


V ponuke bolo niekoľko šampónov, váhala som medzi lesnou jahodou a levanduľou, ale nakoniec vyhrala úplne jednoznačne levanduľa :) Nemyslím si, že to niekoho prekvapilo. Na obrázku vyzeral naozaj nádherne, ale keď mi prišiel domov, nevedela som sa naň vynadívať. Je to sklená fľaša, hranatá a naozaj nádherná, s veľkým, dreveným vrchnáčikom, ktorý vyzerá, akoby k nej ani nepatril. Pripomína mi to fľašu od sirupu, takého na letnú limonádu. Ako od babičky. Celé balenie je pomerne ťažké a vždy sa bojím, aby som ho na vani náhodou nezhodila, lebo by to bola večná škoda.

Po otvorení vás omámi dokonalá vôňa levandule, až hmatateľná, ako keď kvitne levanduľový záhon. Je čarovná, prekrásne prevonia vlasy, vzduch okolo mňa a neviem sa jej nabažiť. Levanduľofil to určite dokáže pochopiť – keď prechádzam okolo v kúpeľni, musím si k nemu privoňať :) Konzistencia je taká gélová, ľahko sa dostáva von z fľaše. Bála som sa, že to pôjde ťažko, lebo sprvu vyzeral ako želé, ale nakoniec je to v poriadku. 

Vytvára hustú, krémovú penu, vynikajúco pení a má dobré zloženie. Kúpeľ s ním sa mení na akúsi oázu pokoja a tak, ako sa z neho teší duša, tešia sa aj vlásky. Po jeho použití sú jemné, lesklé a pružné. Nie sú vysušené, sú poddajné a dobre sa mi upravujú. Tekuté šampóny používam málo, ale do tohto by som išla zas a zas a zas! Páči sa aj môjmu atopickému ekzému, pretože menej svrbí, pokožka je menej vysušená a celkovo lepšie vyzerá. Možno by sa mi aj tá lesná jahoda vedela páčiť :) 

Plusy:
  • Krásny obal
  • Dobré zloženie
  • Nádherná vôňa
  • Dobrá konzistencia
  • Vytvára bohatú a krémovú penu
  • Dobre čistí  vlasy, sú jemné, lesklé, hladké, voňavé, hydratované
  • dobre pôsobí na atopický ekzém
Mínusy:
  • Nenašla som

Za 9 eur ho nájdete v eshope Ťuli a Ťuli.

Používate prírodné tekuté šampóny? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Šampon i značku vidím prvně :) myslím si, že by byl skvělý i jako dárek :) navíc vůni levandule mám mooc ráda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite je to krásny tip na darček, na živo je ešte omnoho krajší ako na fotke :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe