Vanilka a mäta - šialene dobrá kombinácia

19:43

Sú chvíle, kedy mám pocit, že na mňa padá svet. Každý z nás pozná dni, kedy sa nič nedarí, všetko sa kazí a nič nevychádza podľa predstáv. Z dní sa občas stanú týždne a potom hľadáme svetielko nádeje na každom kroku. Snažím sa myslieť pozitívne najviac, ako viem. Lebo pozitívna energie môže meniť veci k lepšiemu. Vždy si nájdem nejakú malú radosť a často je to najmä voňavá kozmetika. Užívam si tie rituály krásy, opájam sa vôňou, ktorá pohladí zmysly a zlepší náladu. Jedným z mojich pokladom je vanilla - mäta telový krém od slovenskej značky Savon.

Vanilla Mäta - regeneračný krém

Savon Vanilla Mäta - regeneračný krém
Zloženie: Bambucké maslo, Baobab olej, Olej z japonskej kamélie, Mandľový olej, Jojobový olej, Esenciálny olej mäta kučeravá, vanilka, Vitamín E.

Savon Vanilla Mäta - regeneračný krém

Telové krémy kupujem domov pekných pár rokov a používam ich celoročne. V zime trochu viac, pretože pokožka potrebuje viac hydratovať a regenerovať. Najradšej si vyberám telové krémy aj balzamy zo sveta prírodnej kozmetiky. Slovenské značky prírodnej kozmetiky mám veľmi rada, takže keď som v ponuke Savon videla vanilkovo mätový krém, musela som ho skúsiť.

V tmavom sklenom obale s pekným plastovým vrchnáčikom sa nachádza 60 alebo  120 ml, záleží na tom, akú veľkosť si vyberiete. Vyberala som si menšie balenia, lebo som mala doma viac druhov a rada som ich striedala podľa nálady :) 

Ak máte radi vanilkovú vôňu, tak Savon Vanilla Mäta - regeneračný krém bude pre vás to pravé orechové. Lahodná, sladká a upokojujúca vôňa vanilky je doplnená ľahkou sviežou mätou a je na zjedenie. Okamžite mi pripomenie vanilkové rožteky, štedrý večer a sladký balzam na pery, ktorý doslova láka ochutnať. Je hustý, ale pri kontakte s pokožkou sa pekne topí a dá sa dobre rozotrieť. Postupne sa vsiakne a neostáva po ňom mastný film.

Obsahuje samé šmakocinky, kvôli ktorým sa to oplatí skúsiť:
  • Bambucké maslo úžasne hydratuje, regeneruje a chráni pokožku. Spolu s kakaovým maslom a cupuacu maslom sú to moji miláčikovia a nedám na nich dopustiť. Výborný je aj na ekzém, takže o pokožku sa postará na jednotku.
  • Olej z japonskej kamélie dobre hydratuje, vyhladzuje suchú pokožku, zbavuje ju začervenania 
  • Baobabový olej tiež výborne hydratuje a pôsobí proti starnutiu pleti. Upokojuje ju a tiež je vhodný na ekzém.
  • Jojobový olej sa ľahko, regeneruje a hydratuje pleť. Obľubujem ho na moju problematickú a zmiešanú pleť, lebo ju hydratuje a nezaťažuje
  • Mandľový olej môže používať každý typ pokožky, lebo nie je komedogénny, nevyvoláva alergické reakcie a používajú ho aj mamičky na pokožku maličkých detičiek
  • Vitamín E je silný antioxidant, ktorý omladzuje pokožku
Po kúpeli ho používam najradšej, lebo vtedy sa vlhkosť uzamkne v pokožke a ostáva dlhšie hydratovaná, jemná a hladká. Telový krém ju tiež chráni pred vysušovaním a šupinkami, preto aj v chladnom počasí príjemná na dotyk. Zjemňuje suchú a drsnú pokožku, preto ho používam aj na päty, kolená alebo lakte. Prevonia pokožku i pyžamo, zlepší náladu a postará sa o zdravie našej pokožky. Palec hore, tento krém nemá chybu :)

Plusy:
  • kúpiť sa dá menšie i väčšie balenie
  • recyklovateľný sklený obal
  • krásne vonia
  • dobrá konzistencia
  • dá sa dobre rozotrieť
  • nezanecháva mastný film
  • hydratuje, regeneruje, vyživuje, zjemňuje aj suchú a drsnú pokožku
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Savon alebo v partnerských predajniach za 7,50 eur.


Máte radi vanilku v kozmetike? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tak to by som chcela vediet ako to vonia, skušam si to predstavit. Vanilka u mna v kozmetike može byt, ale nie velmi presladená. S matou si to viem predstaviť. No vidim, že zase dalši skvelý tip, po ktorom sa poobzerám.
    Inak Savon nepoznám, ale pripomína mi to Soaphoriu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Savon je výborná slovenská značka, kupujem ju už roky a vždy spokojnosť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe