Ako som to zvykla písať? Toto už nikdy viac

11:34

Atopický ekzém dokáže veľmi znepríjemniť život. Svrbí, je ho vidno, ľudia sa na vás pozerajú ako teľa na nové vrátka. Niektorí sa vás opýtajú, čo to preboha je, iní vám poradia, aby ste s tými lupinami niečo robili. Nikto z nich nepremýšľa nad dôsledkom svojich slov alebo nad tým, že to môže byť horšie ako len lupiny. Ekzém od vás nechytia, a predsa sa tvária, ako by ste boli chodiaca infekcia. Naučila som sa s ním žiť s väčším i menším úspechom. Niekedy ho ani nevidno, inokedy ma z neho ide poraziť. Bežne si kupujem konopné krémy, pretože práve tie mi veľmi pomáhajú. Tento mi padol do oka v jednej internetovej lekárni, ale poviem vám, mala som ho tam radšej nechať.

Health culture Konopné mazanie EKZÉM

Health culture Konopné mazanie EKZÉM  zloženie

 Konopné mazanie

Health culture

Health culture Konopné mazanie EKZÉM 

Mrzí ma, že som nevidela zloženie. Hneď na prvom mieste je totiž Petrolatum, teda ropný produkt, ktorý má na pleť mnohé škodlivé účinky. V kozmetike je to bežná zložka a snažím sa jej vyhýbať, najmä ak sa to týka kozmetiky na ekzém. Aj zloženie je dôvodom, pre ktorý túto kúpu trochu ľutujem. 

Krém konopné mazanie na ekzém má 75 ml a tuba je celkom pekná, jednoduchá. Nie je veľká a pokojne by som ho mohla vziať aj na cesty, lebo by nezabral v kufri veľa miesta. Krém je zlatožltej farby s nie celkom peknom vôňou. Napriek tomu by som mu ju dokázala prepáčiť, lebo som mala veľa šampónov, ktoré síce smrdeli, ale pomáhali.

Konzistencia napovedá, že obsahuje petrolatum, lebo je to taká vazelína. Nie krém, gél alebo masť, ale vazelína. Keď sa nanesie na pokožku, nevstrebe sa a zanecháva po sebe nepríjemný film, ktorý vlastne zabraňuje pokožke dýchať. Táto vodotesná vrstva môže viesť aj k upchávaniu pórov a vzniku vrások. Keďže ho používam len na vlasovú časť hlavy, vrások sa tam nebojím, ale napáchal tam iné škody.

Konopný krém nanášam pár hodín pred umývaním vlasov, aby mohol pôsobiť. Prvý problém bol, že sa veľmi ťažko vymýval z vlasov a po prvom použití som ich mala na druhý deň celkom mastné. Takže som ich musela umývať zasa, čo im tiež veľmi neprospieva. Od svrbenia mi neuľavil ani trochu, vlastne ma svrbela hlava už krátko po umytí. Ekzém sa nezmenšil ani nemizol, iba sa im vo veľkom odlupovali kusy kože. 

Keď si to zhrnieme, je to dosť bieda:
  • na pokožke vzniká nepríjemný vazelínový film, ktorý sa nevsiakne a pokožka pod ním nedokáže dýchať
  • z vlasovej časti hlavy sa vymýva nenormálne ťažko a ak sa to nepodarí, vlasy sú ráno mastné
  • pokožka svrbí, stále je červená, ekzém sa nezmenšil ani nezmenil k lepšiemu
  • mrzí ma, že som si ho kúpila
Nájdete ho na internete v rôznych lekárňach, jeho cena sa pohybuje okolo 8 - 9 eur.

S akým produktom ste v poslednej dobe neboli spokojní? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Já ráda používám kosmetické produkty s přídavkem konopí :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja ich obľubujem, na ekzém aj na problematickú pleť bývajú výborné :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe