Čistiace náplasti od Missha

18:07

V časoch, keď moju pleť najviac potrápilo akné, som sa veľmi spoliehala na silu make upu a korektoru. Vtedy som si ani tak neuvedomila, že čím väčšia vrstva líčidiel na pleti je, tým viac je vidno všetko to, čo sa snažím zakryť. Roky ubiehajú a ja sa radšej snažím o pleť čo najlepšie starať, aby nebol dôvod niečo zakrývať.  Stačí mi len ľahší make up, aby som zjednotila tón. Aby vyzerala prirodzene. Nie vždy je to jednoduché, lebo pleť so sklonom k akné si vždy tak nejak nájde spôsob, ako v čo najnevhodnejšom čase ukázať nejakú tú vyrážku alebo nové čierne bodky. Práve preto s nimi bojujem veľmi intenzívne, skúšam rôzne babské recepty aj kozmetiku. Viem, že sa ich nikdy nezbavím, ale pokúšam sa o to, aby ich bolo čo najmenej. Postupne skúšam a porovnávam rôzne čistiace náplasti, ktoré by mali odstraňovať čierne bodky. Zatiaľ som nenašla žiadne, s ktorými by som bola na 100% spokojná, ale naučila som sa pár trikov, vďaka ktorým takmer každá náplasť dokáže divy.

čistiace pleťové náplasti na nos Missha

nose pore cleaning patch set

čistiace pleťové náplasti na nos Missha zloženie

čistiace pleťové náplasti na nos

čierne náplasti na nos

Naposledy som sa rozhodla, že do nákupného košíka putovali čistiace pleťové náplasti na nos Missha. Je to jedna z prvých kórejských značiek kozmetiky, ktoré som vyskúšala a ktoré som si aj obľúbila. Niektoré produkty sú síce drahšie, ale zatiaľ som sa nestretla s kúskom, ktorý by bol zlý. V balení nájdete 6 náplastí, ktoré sú balené samostatne. Na obale je popis, ako sa majú používať, no po rokoch ho už nepotrebujem :) Dokonca si ho vylepšujem. Náplasti sú čierne a tvarované tak, aby dobre sedeli na nose. Nedávno som sa stretla s menšími náplasťami, ktoré sa dali dať aj na čelo alebo bradu, no tieto väčšie sa mi pozdávajú oveľa viac.

Najskôr som skúsila klasický postup. Na mokrú tvár (umývanú teplou vodou) nalepím náplasť, ktorá okamžite priľne. Na suchú sa to nepodarí nikdy, vtedy to vyzerá tak, že nie sú účinné. Nie je to však pravda, pri suchej tvári nastane iba to, že nemajú na čo priľnúť. Ako náplasť schne, jemne sa sťahuje, ale nie je to cítiť. Po asi 20 – 25 minútach náplasť strhnem. Neroztrhne sa  a vidno, že dokázala obstojne vytiahnuť nečistoty. Nie všetky a viac býva len tých väčších, ktoré sa ľahšie prichytia. Ako som ale spomenula, dajú sa nájsť triky, ktorými dosiahnete lepší výsledok.

Prvým z nich je pred použitím náplasti pleť napariť (za predpokladu, že nemáte zdravotné problémy, pri ktorých by ste si skôr ublížili ako pomohli). Stačí len nad horúcou vodou, môžete však použiť aj naparovaciu tabletu alebo sušené bylinky. Póry sa otvoria a keď sa na ne prilepí náplasť, dokáže vytiahnu podstatne viac nedokonalostí, dokonca aj maličkých a nenápadných. Druhým spôsobom je použitie zmäkčovadla komedómov, ktorý som si kúpila len tak zo zvedavosti. Ten podobne ako naparovanie póry otvorí a zmäkčí, preto sa tiež ľahšie pricucunú na náplasť. Nos (čelo, brada) je po takomto čistení neuveriteľne čistý a podstatne lepšie vyzerá aj pod make upom. Náplasti fungujú aj bez zlepšovákov, preto som ich zaradila do pravidelného kozmetického rituálu. Navyše, po odstránení náplasti neostávajú v póroch čierne zbytky, takže pleť je čistá.

Plusy:
  • Pekné balenie
  • 6 náplastí v balení
  • Ľahká aplikácia
  • Na mokrú pleť dobre priľnú
  • Vyťahujú aj menšie nečistoty – nie všetky, ale dosť dobre

Mínusy:
  • Nenašla som


Nájdete v eshope Notino.

Poznáte naozaj účinné čistiace náplasti? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Takové náplasti jsem měla od Balea a byly úžasné! :)
    V3ronika life

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku znám, měla jsem od ní pleťovou masku. Jinak s těmito pásky mám zkušenosti, ale pouze od značky Nivea, ale jsou vcelku drahé, takže si je kupuji občas. Tyto také nevypadají špatně, možná je někdy zkusím, ještě mám v plánu vyzkoušet pásky od Balea :)


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne Nivea nevyhovovali vôbec, zdali sa mi najslabšie zo všetkých, ktoré som mala. Balea sú omnoho lacnejšie a omnohooo účinnejšie :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe