Intenzívny čistiaci balzam na pleť Sanskrit Saponins

15:37

Jednou z najzaujímavejších značiek, s akými som sa tento rok stretla, je rozhodne Niod. Našla som ju náhodou, keď som nakupovala masku na pery Laneige a všimla som si ju. Kúpila som si jej legendárny krém na krk (mimochodom, fakt paráda a oplatí sa do neho investovať, aj keď je trošku drahší) a tiež  intenzívny čistiaci balzam na pleť Sanskrit Saponins. Vybrala som si ho vo veľkosti 180 ml, ale môžete si vybrať aj menšie, ktoré má 90 ml. Premýšľala som aj nad tým, ale počula som naň dosť chvály, tak som si povedala, že to risknem. 


NIOD Intenzívny čistiaci balzam na pleť Sanskrit Saponins zloženie


NIOD Intenzívny čistiaci balzam na pleť

Intenzívny čistiaci balzam na pleť Sanskrit Saponins

kozmetika NIOD

Niod Intenzívny čistiaci balzam na pleť Sanskrit Saponins

Niod je značka, ktorá využíva najmodernejšie technológie. Fakt ma zaujala, pretože ponúka účinné a inovatívne produkty, ktoré po sebe zanechávajú viditeľné stopy. Mám vo wishliste ešte niekoľko produktov, ktoré musím vyskúšať a už sa na ne veľmi teším :) Dnes si povieme pár slov o produkte, ktorý nevonia, ale o pleť sa stará príkladne. Niod Intenzívny čistiaci balzam na pleť Sanskrit Saponins som si predstavovala inak, ale nakoniec to celkom dobre vypálilo. 

V papierovej krabičke sa ukrýva klasická kovová tuba s objemom 180 ml. Je jednoduchá, ale pekná a pútavá, Niod vie urobiť obaly zaujímavé bez toho, aby vsadil na nejaký výrazný detail. Priznám sa, že nejaká fľaštička s pumpičkou by mi bola milšia, lebo by sa mi ľahšie uložila do poličky, ale nevadí. Nakoniec som jej miesto našla, aj keď som ju už stihla niekoľkokrát zhodiť na zem.

Intenzívny čistiaci balzam na pleť Sanskrit Saponins je vskutku nevšedný produkt a len ťažko sa mi s niečím porovnáva. Jeho vôňa je, no... ako to napísať. Zvláštna. Nevonia mi, je v nej niečo kyslejšie. Napriek tomu mi pri používaní neprekáža, zvykla som si na ňu a pri používaní ju už takmer nevnímam. Konzistencia je krémová a balzam nepení, skôr vytvára len akýsi krémový povlak. 

Dôležité je, aby sa vám nedostal do očí a blízko k očiam, lebo ich môže podráždiť. Ja som tento problém nemala, no vždy si dávam veľký pozor. V čom je výnimočný? Obsahuje saponíny, ktoré odstraňujú odumreté bunky (aj keď to nie je peeling) a prispievajú k dôkladnému čisteniu pleti. Saponíny a aminokyseliny pochádzajú z ajurvédskych rastlín Shikakai a Sapinduse mukorossi. Je vhodný pre všetky typy pleti, vrátane suchej, mastnej a citlivej a odporúča sa používať ho každý druhý deň. 

Používam ho večer po odlíčení pleti. Používa sa jednoducho. Iba si namočte si dlane, naneste trochu balzamu a rozmasírujte tak, aby vznikla pasta. S touto pastou si očistite pleť a opláchnite ju. Výrobca uvádza, že počas niekoľkých minút po použití balzamu môže vzniknúť pocit, že pokožka je suchá. Je to dôsledok toho, že sa odstránil kožný maz a pocit by mal rýchlo zmiznúť. Toto neviem posúdiť, lebo ani raz sa mi nič podobné nestalo a už ho používam celé týždne.

Výsledkom je nádherná, žiarivá, hodvábne jemná a čistá pleť. Na moje milé prekvapenie odstraňuje aj časť čiernych bodiek (najmä na čele a na brade, na mojom nose ich väčšina ostáva) a pleť tak vyzerá omnoho čistejšie. Nie je vysušená (aj keď niekedy sa taký pocit asi môže vyskytnúť) a čo mám naozaj radosť, je aj matná. Čím dlhšie ho používate, tým lepšie sú výsledky a z pohľadu do zrkadla sa teším. Zaradil sa k mojim obľúbeným čističom a keby ešte voňal, bol by dokonalý :)

Plusy:
  • dve rôzne veľké balenia
  • pekne vyzerá
  • šikovná kovová tuba (aj keď sa horšie uskladňuje)
  • dobrá konzistencia
  • pleť výborne čistí, zmatňuje, je jemná, odstraňuje čierne bodky, žiari 
Mínusy:
  • má zvláštnu vôňu, ale dá sa na ňu zvyknúť
  • treba sa vyhnúť očiam a očnému okoliu
Nájdete ho v eshope Natureal, kde stojí toto väčšie balenie 41 eur. 


Máte svojho obľúbenca od Niod? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe