Zábal na ťažkú celulitídu, ktorý účinkuje úžasne

16:21

S celulitídou bojujem dlhé roky. Objavila sa nenápadne, keď som bola tínedžerka a moje telo sa menilo. Vtedy som ju vnímala omnoho menej, no rokmi sa situácia zmenila. S rôznymi životnými etapami sa menila, niekedy to bolo lepšie, inokedy horšie. Začala ma trochu trápiť. Nebolela, ale nepáčila sa mi. Mala som pocit, že každý ju vidí a myslí si, že sa o seba nestarám. Hanbila som sa obliecť si šortky alebo krátke sukne a v plavkách som sa nevedela poprechádzať pomedzi ľudí. Pravdou je, že naše myšlienky sú silná zbraň a trvalo mi dlho, kým som sama sebe prestala ubližovať. Nemalo to zmysel, ale keď roky žijete v nejakej predstave, ťažko sa jej zbavíte. Začala som meniť veci. Prestala som nenávidieť svoje telo a prijala som ho s tým, že nie je dokonalé, ale je moje. Začala som sa lepšie stravovať, cvičiť, viac chodiť do prírody a investovala som do seba. Rokmi som nakúpila toľko kozmetiky proti celulitíde, že by som si za to mohla pokojne kúpiť drahý šperk. Doposiaľ poznám tri značky, ktoré mi naozaj pomáhajú a som ochotná kupovať ich stále - Argital, Kvitok a Guam. Práve o poslednej značke dnes bude reč. Myslím, že som našla Ameriku, ale jej zábaly a krémy sú absolútna topka v starostlivosti o pokožku. Ponúka aj pleťovú či vlasovú kozmetiku, ale tie som si ešte nekúpila. Naplno som sa zamerala na formovanie môjho tela (hoci som tento rok prekonala zápal šliach, snažím sa cvičiť, čo mi telo dovolí) a som naozaj veľmi spokojná s tým, ako vyzerám. Je to drina, ale vďaka Guam to ide úplne perfektne a dnešná recenzia je vlastne ódou na zábal na ťažkú celulitídu. Milujem ho.

Guam zábal na ťažkú celulitídu zloženie
Guam zábal na celulitídu zloženie

zábal na ťažkú celulitídu

Guam bahenný zábal na ťažkú celulitídu 

Guam som kedysi skúsila, no mala som prevažne vzorky (veľa vzoriek) a nejak som naň zabudla. Všetko sa to začalo tento rok, keď som na Instagrame videla známu Češku, ktorá sa nehanbila ukázať svoje telo. Anna Julie Slováčková ukazovala kozmetiku, ktorú používa proti celulitíde a ja som v nej spoznala Guam. Napísala som preto dievčatám, ktoré ju predávajú, aké produkty by mi odporučili (popísala som svoj stav, zvyky a všetko, čo som považovala za nutné) a odporučili mi zábal na ťažkú celulitídu a krém (o ňom vám poviem nabudúce, ale aj ten milujem). Nebudem klamať, nie je to úplne lacná záležitosť a vždy si musím vyrátať z výplaty, čo si môžem kúpiť (robila som už dve objednávky a čaká ma tretia) a potom hurá nakupovať.

Bahenný zábal na ťažkú celulitídu má 500 ml a je v plastovom obale. Na prvý pohľad nevyzerá nijako extra, ale v tomto prípade platí, že omnoho dôležitejší je obsah. Niektoré zábaly si môžete kúpiť aj litrové (kúpila som si zábal na strednú celulitídu a ten som si vzala väčší). Tento som už minula, a preto som si vzala iný zábal - aby si pokožka nezvykla a nezlenivela. Nabudúce mám už vyhliadnutý iný :) Vyzerá ťažký a veľký, ale nie je to tak, v kúpeľni mi zabral omnoho menej miesta, ako som čakala.

Jeho vôňa je lahodná. Je to niečo výrazné, bylinkové, opojné a veľmi sa mi páči. Richard síce trochu ohrnul nos, ale on ako chlap tomu rozumie, že? Jeho konzistencia je redšia a pri aplikácii sa mi pár razy stali, že mi uletela kvapka na zem. Nakoniec som sa naučila aplikovať ho v rukaviciach (Z Deadie mi poslali krásne ružové) a po troške, takže z neho nič nevyšlo navnivoč. Zelená masa sa dá ľahko vyprať (ak sa náhodou dostane na oblečenie) a tak sa toho vôbec netreba báť.

Aplikácia nie je komplikovaná - na čistú a suchú pokožku nanášam bahenný zábal krúživými pohybmi (na stehná a zadok). Potom sa zabalím do potravinovej fólie a nechám pôsobiť 45 minút (občas sa mi podarilo aj viac či menej, ale čas si striehnem, aby som všetko do bodky dodržala). Krátko po nanesení pocítite príjemné a výrazné teplo. Občas sa môže pridať aj pocit pichania, pálenia alebo brnenie, ale nikdy netrvá dlho (a ak by bolo príliš nepríjemné, zábal hneď zmyjem). Pri umývaní používam len vlažnú vodu, lebo teplá voda pôsobí ako ihličky a mám pocit, že pokožka doslova horí. S vlažnou vodou je to však veľmi príjemný pocit, a aj preto som bahenný zábal používala od začiatku veľmi rada.

Ako často ho používať? Ja som ho používala vždy, keď som mala čas. Niekedy každý deň, niekedy každý druhý deň, keď som ochorela s tými šľachami, mala som týždeň pauzu. Pre mňa je používanie podobných zábalov zábava, lebo príjemne hrejú (prípadne chladia), oddýchnem si pri tom a potom sa teším na výsledky. K objednávke som dostala meter (aby som zmerala zoštíhlenie problematických partií) a šikovný tabuľku, kde si merania možno zapisovať. 

Ako prvé som si všimla zoštíhlenie. Neverila som tomu, ale oblečenie a meter neklamal, po mesiaci bol úbytok minimálne centimeter (niekde aj o kúsok viac). Obdivne som na seba hľadela v zrkadle (a to stále nerobím veľmi rada) a sledovala, že nohy nie sú len kúsok po kúsku štíhlejšie, ale aj krajšie. Pokožka je pevnejšia, jemnejšia a postupne vidieť, ako sa celulitída mení. Hrbolčeky sú čoraz  nenápadnejšie a dokonca aj Richard sa ma spýtal, čo so sebou robím. Každé euro, ktoré som do zábalu investovala, sa vyplatilo. Ten pocit je skrátka dokonalý.

V ponuke som našla aj legíny na zlepšenie stavu celulitídy (už som mala dvoje rôzne, vôbec to nie je zlá pomôcka), takže budúci mesiac mám už poriadne dlhý zoznam toho, čo chcem :) 

Plusy:
  • väčšie balenie
  • príjemne vonia
  • zábal je redší, ale dobre sa nanáša
  • nechá sa pôsobiť 45 minút, potrebujete napríklad potravinársku fóliu
  • pokožka je podstatne krajšia, pevnejšia, jemnejšia, štíhlejšia, celulitída sa viditeľne zmierňuje
Mínusy:
  • nenašla som
V eshope Deadia ho nájdete za 48,80 eur, ale pravidelne sú super akcie, pri ktorých ušetríte nemalé peniaze. 

 Používate značku Guam? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe