Starostlivosť o pleť so zeleným čajom

17:08

Keď som dovŕšila tridsiatku, celkom seriózne som sa zamyslela nad tým, ako by som sa mala starať o svoju pleť. Nie že by som sa o ňu predtým nestarala poriadne, ale mala som pocit, že moja pleť potrebuje viac. Pomaly, ale isto som začala kupovať čoraz viac prírodnej kozmetiky a zaujímam sa o to, aké ingrediencie sa v nej vyskytujú. Dnes by som vám rada ukázala denný a nočný krém s bio zeleným čajom, ktoré som minula do dna a rozhodne si zaslúžia svojich pár riadkov. 


Denný krém s bio zeleným čajom L´Orient Cosmetique Naturel zloženie

Denný krém s bio zeleným čajom

L´Orient Cosmetique Naturel

Denný krém s bio zeleným čajom L´Orient Cosmetique Naturel

Denný krém s bio zeleným čajom L´Orient Cosmetique Naturel nevyzerá ako lámač ženských sŕdc. Vyzerá pomerne nenápadne a spolu s nočným krémom sú balené veľmi podobne. Jednouchá biela tuba s objemom  40 ml je rovnaká pre denný a nočný krém. Rozdielny je len nápis jour/nuit, čo až také dostačujúce nie je. Najmä v prípade, ak som sa ráno ponáhľala a musela som sa prizrieť, ktorý krém si to vlastne beriem. Nebudem klamať, ale nejaké výraznejšie označenie (ideálne farebné) by padlo vhod. To je detail, na ktorom by výrobca mohol popracovať.

S balením som mala ešte jeden menší problém. Som zvyknutá na airless dávkovače alebo sklené obaly, kde si naberiete trochu krému na prsty. Tuba sa mi spočiatku veľmi páčila, lebo to bola príjemná zmena. Keď však krému výrazne ubudlo, bolo čoraz ťažšie dostať ho von a pumpička mi dosť chýbala. Nakoniec som ho rozstrihla, minula všetok krém a ostala som spokojná, že nič nevyšlo navnivoč.

Denný krém s bio zeleným čajom má lahodnú vôňu so závanom zeleného čaju. Je ľahká, jemná a nevtieravá, veľmi príjemná. Konzistencia je ľahká, nemastná  a ako stvorená pre moju zmiešanú pleť. Výborne sa do nej vsiakne a nezanecháva po sebe mastný film, hodí sa aj pod make up. Obsahuje lahôdky ako aloe vera, kyselinu hyalurónovú, včelí vosk, zelený čaj, harmanček, arganový olej a Antarkticín (podporuje syntézu kolagénu a elastínu v tele, redukuje vrásky). 

Prečo sa mi tak zapáčil? V prvom rade pleť výborne hydratuje počas celého dňa. Chráni ju pred vysušovaním a ostáva hodvábne jemná. Nie je komedogénny a tak nevznikajú nové nedokonalosti. Podporuje tvorbu kolagénu, pôsobí proti vráskam a omladzuje a spevňuje pleť. Tú moju tiež upokojuje a redukuje začervenanie, ktoré mi spôsobujú vykúrené miestnosti, vietor a prechody z tepla do zimy. Stojí 17 eur, čo je vzhľadom na pomer veľkosť-kvalita úplná paráda.

Nočný krém s bio zeleným čajom L´Orient Cosmetique Naturel

Nočný krém s bio zeleným čajom L´Orient Cosmetique Naturel zloženie

Nočný krém s bio zeleným čajom

Nočný krém

Nočný krém s bio zeleným čajom L´Orient Cosmetique Naturel

O obale nočného krému sme si už čo to povedali, takže tomu sa netreba viac venovať. Čo sa vône a konzistencie týka, to je veľmi podobné ako pri dennom kréme. Ak by ste sa ma teraz opýtali, či bol medzi nimi nejaký výraznejší rozdiel, asi by som povedala, že nič, čo by som si zapamätala. Spolu s denným krémom sa dobe dopĺňajú a pleť mi výrazne opeknela. 

Aj tento krém je ideálny pre zmiešanú pleť a ráno som sa zobúdzala s menej mastnou pleťou ako obyčajne. Pleť výborne hydratuje a vyhladzuje jemné linky aj vrásky. Ostáva jemná a pevná, radosť pozerať sa na seba v zrkadle. Tiež sa zjednocuje tón pleti a pleť je regenerovaná, svieža a žiarivá. Za niekoľko mesiacov používania som s ním nemala žiaden problém a pokojne by som si ho kúpila zasa. Tiež stojí 17 eur a oba krémiky nájdete v eshope Bionatural.


Kupujete si denný aj nočný krém tej istej značky? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe