Jedna milá želé maska

17:43

Pred pár rokmi boli v mojej poličke najmä čistiace pleťové masky. Moja pleť bola v hroznom stave, akné bolo bolestivé, viditeľné a psychicky ma to ničilo. Najhoršie bolo, že som veľmi nerozumela zloženiu, nechápala som, ako jednotlivé látky škodia alebo pomáhajú a tak som sa nevyhýbala ničomu. Stačilo, že to sľubovalo zlepšenie akné. Dnes, po rokoch ťažkého boja, môžem povedať, že to síce nebolo jednoduché, ale vyhrala som a prišla som na to, čo pleť potrebuje a nepotrebuje. V mojom veku už rozhodne potrebuje aj dobrú hydratačnú pleťovú masku, lebo či sa mi to páči alebo nie, starnem a ešte to nechcem akceptovať :) Táto maska sa mi eshope zapáčila preto, lebo je naozaj veľká a vyzerá na zjedenie.  


Lumene Lähde hydratačná obnovujúca okysličujúca gélová maska zloženie

Lumene Lähde

hydratačná obnovujúca okysličujúca gélová maska

Lumene Lähde hydratačná obnovujúca okysličujúca gélová maska

Lumene Lähde hydratačná obnovujúca okysličujúca gélová maska má až 150 ml a rozhodne tak patrí k tým najväčším, ktoré doma mám. S touto značkou som sa už pár razy stretla a viac menej to bolo vždy priateľské stretnutie. Rada spoznávam nové kozmetické kúsky, to ma viedlo aj k založeniu blogu :) Ale niekedy stačí jedna horšia skúsenosť na to, aby som sa po nejakej značke viac nepozrela. To však nie je prípad Lumene.

Pleťová maska je v plastovom tégliku, ktorý sa dá dobre využiť aj potom, ako ju miniete. Tých možností je naozaj veľa, môže to byť v kuchyni, dielni, v izbe na odkladanie rôznych drobností alebo na výrobu domácej kozmetiky. Momentálne mi v poličke vyhovuje, lebo sa naň dajú ukladať aj iné obaly a ušetrím celkom dosť miesta na niečo nové  :) Inak mi veľmi pripomína more, vždy, keď ho vidím, sa nechám unášať spomienkami na letnú dovolenku. 

Obal ukrýva voňavú masu, ktorá vyzerá celkom ako nejaké želé. Neviem, k čomu by som ju mohla prirovnať, ale vonia sladko a osviežujúco zároveň. Je to ten typ vône, ktorý nedokážem celkom presne popísať, no rozhodne by si to zaslúžil. Konzistencia je vlastne celkom zábavná, no má jenu drobnú nevýhodu. Trochu horšie sa nanáša na pleť, lebo želé občas opadne zo štetca, ťažšie sa rozotrie alebo sa nerozotrie. Nie je to žiadna tragédia, ale treba sa obrniť trochou trpezlivosti. Výsledok za to rozhodne stojí.

Pleťové masky sa snažím používať pravidelne 2 razy týždenne (zriedkavo, ako to pleť naozaj potrebuje, tak 3). Striedam si čistiace, hydratačné, upokojujúce, rozžiarujúce alebo zlupovacie, podľa toho, čo zrovna treba viac. Táto maska vynikajúco a hĺbkovo hydratuje pleť, takže po umytí je vyhladená, hydratovaná a svieža. Pekne na nej vidno, ako opadli stopy únavy alebo dehydratácie a máte pocit, akoby ste sa len čerstvo zobudili. Potom si dávam už len sérum a nočný krém, preto je ráno pleť ešte krajšia. Je prvou pomocou, ak som unavená a aj pleť je smädná.

Plusy:
  • veľké balenie
  • pekný obal
  • príjemná vôňa
  • zaujímavá konzistencia
  • hydratuje, vyhladzuje, vypína pleť, je svieža a jemná
Mínusy:
  • ťažšie sa nanáša, ale keď nájdete ten správny ťah, netrvá to dlho 
Nájdete ju v eshope Notino.


Mali ste niekedy masku s podobnou konzistenciou? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe