Pleťové sérum s peptidmi od Q+A

17:03

Keď som naplno prepadla kúzlu kozmetiky, začala som používať rôzne nové produkty, ktoré boli pre mňa dovtedy veľkou neznámou. Jednou z takých vychytávok bolo pleťovú sérum. Niekedy na vysokej som sa naučila používať pleťové oleje a následne aj séra. Človek by ani nepovedal, koľko sily a účinných látok sa môže ukrývať v takej jednej malej kvapôčke, no nie? Po tridsiatke si už svoj deň bez použitia pleťového séra neviem ani predstaviť. Používam ich ráno i večer a aj vďaka tomu sa moja pleť učlovečila a vyzerá omnoho lepšie. Kvôli respirátorom som prestala používať make up a tak je pre mňa dôležité dôkladne sa starať o pleť, aby som sa sama seba nezľakla. Keď som zbadala značku Q+A a jej ponuku, našla som hneď niekoľko produktov, ktoré mi s tou starostlivosťou výdatne pomáhajú. Aj toto sérum má čo ponúknuť.


Q+A Peptide omladzujúce pleťové sérum zloženie

Q+A Peptide omladzujúce pleťové sérum

omladzujúce pleťové sérum

Q+A Peptide omladzujúce pleťové sérum

Poznáte Q+A? Ja som až do tohto roka nevedela, že existuje. Je to Britská značka inšpirovaná skratkou  Q&A, teda otázka a odpoveď. Jej úlohou je odpovedať na možné otázky ohľadom starostlivosti o pleť, zjednodušiť ju a dopriať pleti tú najlepšiu starostlivosť za rozumné peniaze.  Výrobky sú vhodné pre vegánov, netestujú sa na zvieratách, sú prírodné z 98 % a bez obsahu silikónov a ostatných petrochemických báz. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodla pozrieť sa na ňu trochu lepšie a vyskúšať aj Q+A Peptide omladzujúce pleťové sérum.

Keďže pleťové sérum používam dva razy denne 7 dní v týždni, niekedy ich miniem naozaj dosť a doma sa snažím mať vždy aspoň jedno v zásobe. Na noc mám rada olejové séra, najmä teraz v zime dokážu s pleťou divy a chráni ju pred vysušením a podráždením. Na deň však stále preferujem ľahšie séra, vďaka ktorým pleť nebude mastná, no stále bude dostatočne hydratovaná a svieža.

Nenápadné Q+A Peptide omladzujúce pleťové sérum sa ukrýva v tmavej sklenej fľaštičke s objemom 30 ml. Žlto biela etiketa balenie pekne oživuje a na aplikáciu slúži kvapkadlo, celkom šikovné, pevné a sérum z neho samo nevyteká. Celkovo považujem takéto balenie za praktické, hoci sklené obaly sa ľahšie pri páde rozbijú. Napriek tomu som rada, ak sa plastom vyhnem, tie plastové už nepovažujem ich za najšťastnejšie riešenie. 

Sérum má takú mliečnu farbu a je bez výraznejšej vône. Jeho konzistencia je skôr gélová a ľahko sa zapracuje do pleti. Ak ho náhodou nanesiete na pleť viac, dlhšie mu trvá, kým sa vstrebe, pleť pôsobí, akoby bola mokrá. Treba dlhšie počkať, keď chcete naniesť aj krém, ale nie je to nič tragické a rýchlo som prišla na to, koľko ho potrebujem, aby ho nebolo zbytočne veľa. Potom môžem po chvíľke naniesť pleťový a očný krém.

Nemala som veľké očakávania, keďže značka bola pre mňa úplnou novinkou a o to milšie prekvapenie ma čakalo. Sérum pleť dobre hydratuje a upokojuje. Zmierňuje prejavy únavy, pleť nepôsobí unavene a mdlo a vyhladzuje tiež jemné linky. Je šikovným pomocníkom aj na jemnú pokožku na krku, ktorú spevňuje a pôsobí omnoho krajšie. Je vhodné na všetky typy pleti okrem tej citlivej a moja zmiešaná pleť sa z neho vôbec nemastí viac ako inokedy. 

Keď som si hľadala recenzie na toto sérum, našla som ich len na niekoľkých zahraničných stránkach, kde sa vyjadrovali ženy (dokonca aj muži) veľmi pochvalne a písali, že si ho budú kupovať opäť. Vtedy som tomu veľmi neverila, ale dnes to chápem. V tomto prípade totiž platí, že za málo peňazí dostanete veľa muziky, vyrovná sa aj drahším omladzujúcim pleťovým séram a hoci zloženie nie je úplne prírodné, je omnoho lepšie. 

Plusy:
  • šikovný obal (sklené mám čoraz radšej)
  • na aplikáciu slúži kvapkadlo
  • bez výraznejšej vône
  • gélové konzistencia
  • pleť neostane mastná ani lepkavá
  • celkom dobre sa vsiakne
  • vhodné na denné použitie
  • pleť dobre hydratuje a upokojuje, vyhladzuje jemné linky, zmierňuje prejavy únavy a zanecháva pleť celkom jemnú
Mínusy:
  • ak ho nanesiete na pleť vo väčšom množstve, dlhšie sa vstrebáva
Q+A Peptide omladzujúce pleťové sérum nájdete v eshope Elnino, kde stojí necelých 10 eur. 


Máte skúsenosti s touto značkou? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe