Najlepšie produkty na cesty? Plátenné masky od Korika

14:24

Plátenné pleťové masky považujem za famózny vynález. Je to tak jednoduché a tak účinné, že sa mi tomu ani občas nechce veriť. Pravdou ale je, že cesta k nášmu spoločnému priateľstvu vôbec nebola jednoduchá. Keď som si kupovala lacnejšie masky dostupné v drogérii (nemyslím teraz na značky ako Garnier alebo L´Oreal), nikdy som nevidela nejaký wow efekt, občas bola pleť aj trochu podráždená. No potom som našla plátenné masky z Kórey a všetko sa zmenilo. Obyčajne krásne voňajú a keď ich zložíte, poviete si, sakriš, som ja ale kočka. Mám niekoľko obľúbených značiek, na ktoré sa môžem spoľahnúť, keď to najviac potrebujem. Jednou z nich je aj Korika, o ktorej ste si na mojom blogu mohli čo to prečítať. Už mám celkom slušnú zbierku, vždy si kupujem aspoň po dve-tri, aby som ich ozaj dobre spoznala. Dnes vám ukážem dve, ktoré patria k mojim miláčikom.


KORIKA SuperFruits Blueberry - Detoxifying Sheet Mask

KORIKA SuperFruits Blueberry - Detoxifying Sheet Mask použitie

KORIKA SuperFruits Dragon Fruit - Calming Sheet Mask

KORIKA SuperFruits Dragon Fruit - Calming Sheet Mask zloženie

Plátenné masky Korika

Do dnešnej recenzie som vybrala dve masky:
  1. Korika SuperFruits Dragon Fruit Calming Sheet Mask - ružová upokojujúca plátenná maska
  2. Korika SuperFruits Blueberry Detoxifying Sheet Mask - fialová detoxikačná plátenná maska
Už presne neviem, kedy sa mi do rúk dostala Korika. Prvými kórejskými maskami boli tie od Missha, ktoré som spoznala na vysokej a postupne, ako čas plynul, sa k nim pridávali ďalšie a ďalšie. Korika ma zaujala obalmi, vďaka nim som sa trochu lepšie pozrela ponuku a stali sme sa kamarátmi. 

Čo majú Korika masky spoločné?
  • masky majú pekné obaly. Sú farebné, hravé, pútavé a v mojom košíčku v kúpeľni neprehliadnuteľné. Vyberám ich buď podľa nálady, alebo podľa potrieb pleti, ale v podstate platí, že účinky sú dosť podobné.
  • krásne voňajú. Nečaká na vás žiadny nepríjemný umelý závan, ale príjemná ľahká vôňa, ktorá spríjemní aplikáciu masky a bude vás ešte chvíľu sprevádzať. 
  • veľmi dobre priľnú. Korika plátenné masky sú super navlhčené a pekne sa dajú rozložiť na pleť. Zvyknem ich chvíľku prebehnúť masážnym valčekom a môžem sedieť, stáť, chodiť po dome, masky držia a nezošuchnú sa. Netrčia z nich žiadne vlákna, nie sú lepkavé, proste paráda.
  • nedráždia pleť. Nemala som síce všetky (zatiaľ!), ale ešte sa mi nestalo, aby niektorá  nich dráždila alebo štípala na tvári. Naopak, blahodarne upokojujú aj v prípade, ak pleť nie je vo svojej koži. 
Použitie plátennej masky je jednoduché. Najprv pleť dôkladne vyčistite, ako zvyknem hovorievať naozaj do hĺbky (parádna kombinácia je peeling a čistiaci gél alebo pena). Následne masku jemne priložte na tvár, rozložte ju tak, aby bola všade (úprimne, tu mi to trochu trvá, lebo nikdy nie som na 100% spokojná, ako sa mi to podarilo) a nechajte pôsobiť aspoň 20 minút. Zbytky masky vmasírujem do pleti a po chvíli ešte nanesiem krém.

No a teraz prichádza to najlepšie - výsledky. Nech si vyberiete ktorúkoľvek z týchto dvoch masiek, výsledkom bude viditeľne hydratovaná, vyhladená a svieža pleť. Je pevnejšia, pružnejšia a ako by sa z tej masky dokázala napiť. Jedna je upokojujúca a druhá detoxikujúca, ale priznám sa, že som mala pocit, akoby na moju pleť pôsobili rovnako. Každopádne som rada, že ich mám v košíku obe, lebo každá inak vonia a už len tým navodí trochu inú inú atmosféru :) S plátennými maskami Korika som veľmi spokojná, preto som si kúpila aj SuperFruits Goji Berry - Anti-aging Sheet Mask, Artemisiu masku či masku na spevnenie dekoltu. 

Plátenné masky majú ešte jednu veľkú výhodu - sú ako stvorené na cestovanie. V kufri vám nezaberú takmer žiadne miesto, hodia sa v prípade krátkeho výletu alebo dlhšej dovolenky a môžete ich použiť úplne všade. V lete dodajú pleti potrebnú hydratáciu po dlhom pobyte na slniečku, takže so mnou vždy cestujú k moru. A pokiaľ by vás zaujímalo, ako cestovať s kozmetikou ľahšie, u Katky nájdete na túto tému zaujímavý článok :) 

Nájdete ich na Notine a super sa oplatia nakupovať vtedy, keď je nejaká maska darček k nákupu :)


Kupujete si plátenné masky? Máte svoju obľúbenú značku? :)
 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe