Kondicionér, ktorý posilní vaše vlásky

14:09

Život s atopickým ekzémom ma naučil veľa vecí. Objavil sa, keď som mala deväť rokov a takmer vždy bol iba vo vlasovej časti hlavy, obočí, na chrbte alebo bruchu. Najviac ho zhoršuje stres a výkyvy mojej histamínovej intolerancie. Aj vďaka nemu je vlasová pokožka i vlasy suché, nepoznám pocit mastných vlasov (len v prípade, ak mám nevhodnú kozmetiku) a sú chvíle, kedy šialene svrbí. Fakt dlho som si myslela, že je to hrôza, no keď mi minulý rok zo stresu začali padať vlasy v prameňoch, pochopila som, že sú stále katastrofy, ktoré ekzém prevýšia. Skončila som na PN-ke, dostala kopu liekov a vlasy padali ešte dlhé mesiace. Trvalo mi mesiace, kým sa mi tento stav podarilo zvrátiť, mala som za sebou vyšetrenia, konzultácie, kupovala som kopec vitamínov, sér na podporu rastu vlasov. Odvtedy si vlasovú kozmetiku vyberám ešte dôslednejšie. Prírodný kondicionér s keratínom, moringou a medom na suché, poškodené vlasy od slovenskej značky Savon som začala používať niekedy v marci a rozhodne si získal kus môjho kozmetického srdca. Škoda, že cez monitor nemôžete cítiť tú vôňu.


Prírodný kondicionér s keratínom, moringou a medom na suché, poškodené vlasy zloženie

Prírodný kondicionér s keratínom, moringou a medom na suché, poškodené vlasy

Savon Prírodný kondicionér s keratínom, moringou a medom na suché, poškodené vlasy

Bez kondicionéra alebo masky na vlasy si umývanie vlasov nedokážem predstaviť. Okrem nich pravidelne robím aj zábaly z ajurvédskych byliniek, používam oleje a rôzne séra. Vďaka trpezlivosti a dlhým hodinám čítania článkov na internete som našla niekoľko vynikajúcich tipov na starostlivosť o vlasy a vlasovú pokožku, ktorými sa riadim. Iste, pár razy som šliapla vedľa a naletela peknej reklame, ale dnes som konečne spokojná. K tomu mi dopomáha aj tento prírodný kondicionér s keratínom, moringou a medom na suché, poškodené vlasy od Savonu, ktorý možno na prvý pohľad vyzerá nenápadne, ale ukrýva v sebe poriadnu dávku super ingrediencií pre zdravé vlasy a šťastnú pokožku bez svrbenia.

V plastovom obale s veľkou etiketou sa ukrýva 200 ml kondicionéru. Je pekne tvarovaný, iný a napriek svojmu minimalistickému vzhľadu vyčnieva z kozmetickej poličky. Jeho konzistencia je krémová, ľahko sa aplikuje do vlasov. Čo musím naozaj vyzdvihnúť, je jeho nádherná vôňa. Keď ho aplikujete na vlasy, obklopí vás opojná aróma ylang ylang, krásna, exotická, nesmierne príjemná a upokojujúca. Na každé použitie (už mi ho tam veľa neostáva, ale šetrím si ho) sa teším už len preto, ako bude všetko okolo mňa voňať a kúpeľ bude zážitkom pre všetky zmysly. 

Ako som spomenula vyššie, kondicionér obsahuje pre vlasy samé dobré veci. Na prvom mieste je jednoznačne keratín, ktorý vlasy chráni, opravuje a regeneruje. Ďalšou zložkou je med, ktorý má výrazné hydratačné účinky. Okrem nich však na vlasy blahodarne pôsobia aj extrakt z kvasníc, moringový olej, bambucké maslo či ryžový proteín. Moringový olej používam aj čistý na zábaly a poviem vám, že potom sú nádherné. No rovnako tak odporúčam aj rozmarínový olej alebo arganový, vašim vlasom dodajú extra výživu.

Vlasy si obyčajne dvakrát umyjem šampónom a potom nanesiem od korienkov po končeky kondicionér (keďže sa mi nemastia, nie je to problém) a nechám pôsobiť pár minút. Kondicionéru nemusíte používať veľa, aj keď viem, že to tak nejak láka a občas mám pocit, že som ho dala málo :) Potom ho opláchnem, vlasy jemne osuším, aby som mohla použiť sérum a výsledok? V prvom rade sa výborne češú, ide to samo. Sú jemné, neelektrizujú a prestali sa mi lámať. Predtým som bežne nachádzala po úprave vlasov ich kúsky v umývadle, niekedy mali len pár centimetrov. Teraz sú pevné, pružné a dobre hydratované. Pokožka svrbí menej a ekzém sa takmer úplne stiahol, čo som nezažila ani nepamätám. Keby som mala bodovací systém, tak má 10 bodov z desiatich a pridám aj hviezdičku. 

Plusy:
  • pekne vyzerá
  • krásne vonia
  • veľmi dobré zloženie
  • netreba ho použiť veľa
  • vlasy sa celkom ľahko rozčesávajú, prestali sa mi lámať, sú pevné, pružné, jemné a neelektrizujú 
  • blahodarne pôsobí aj na môj ekzém
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Savon alebo v partnerských predajniach za 17,80 eur.

Ako zvyknete bojovať s vypadávaním a lámaním vlasov? :)



 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe