Prírodný čistiaci gél s lahodnou vôňou čajovníka

15:38

Čisteniu pleti venujem denne veľkú pozornosť. Roky s problematickou pleťou so sklonom k akné ma naučili, že iba čistá pleť môže byť zdravá, svieža a mladistvá, a preto nesmiem jej čistenie odfláknuť. Naučila som sa čistiť pleť dvojfázovo, v poličke mám oleje, balzamy, peny i čistiace gély, ktoré kombinujem podľa potreby. Nie je to nič náročné, treba len sledovať, čo pleti prospieva a čo nie. Občas možno naletíme nejakej peknej reklame, lebo chceme krajšiu pleť a možno trochu lepší pocit zo seba samého. Reklamám sa učím odolávať, ale len zriedka odolám prírodnej alebo kórejskej kozmetike. Dnes vám chcem predstaviť Bio čistiaci pleťový gél s tea tree od Naturaequa, ktorý som včera minula do poslednej kvapky.


Bio čistiaci pleťový gél s tea tree od Naturaequa zloženie

Bio čistiaci pleťový gél s tea tree od Naturaequa

Bio čistiaci pleťový gél s tea tree od Naturaequa

Čistiaci pleťový gél preferujem prírodný (prípadne kórejský) už dlhšie (aj keď občas sa ešte v drogérii nechám nalákať aj na taký ten bežný). Jeho výhodou je, že väčšinou nevysušuje pleť a nie je príliš agresívny. Samozrejme, vždy všetko závisí aj od zloženia, aj klasický čistiaci gél môže milo prekvapiť a obsahovať samé dobré veci. Treba len naraziť na ten správny kúsok. Keď som narazila na bio čistiaci pleťový gél s tea tree od Naturaequa, potešila som sa. Kozmetika s čajovníkom je moja obľúbená, pretože blahodarne pôsobí na problematickú pleť a bojuje s jej nedokonalosťami. 

Balenie je jednoduché - klasický plastový obal, na ktorom drží vrchnáčik. Má 150 ml a vydrží celé mesiace (používala som ho väčšinou ráno alebo večer) a je menší. Čajovníková vôňa je veľmi špecifická, možno až príliš výrazná. Čistiaci gél našťastie vonia len jemne, takže to nie je rušivé ani silné. Mne sa páči, je osviežujúca a spríjemní čistenie pleti. Konzistencia je tak trochu ako želé, ale vytvára jemnú krémovú penu, čo je na čistenie ideálne. 

Čistiace pleťové gély používam najradšej so sonickou čistiacou kefkou alebo klasickou kefkou a silikónovou hubkou. Aj vďaka tomu gél rýchlo a ľahko napení a účinne čistí pleť. Pomáha odstraňovať prebytočný maz, má antibakteriálne účinky. Prispieva k upokojeniu boľavých vyrážok, zamedzuje vzniku nových. Čierne bodky odstrániť nedokáže, no inak je pleť čistá a jemná, nie vysušená ani podráždená. Bio čistiaci pleťový gél s tea tree od Naturaequa sa postará o to, aby bola pripravená na aplikáciu séra a pleťového krému.  

Celkovo som sa s čistiacim gélom skamarátila rýchlo. Začala som ho používať minulý rok, potom som ho na chvíľu odložila a teraz som ho minula. Zaradil sa k šikovným pomocníkom, ktorí raz dva vyčistia, rozjasnia a zjemnia pleť. 

Plusy:
  • pekne vyzerá
  • príjemne vonia po čajovníkovom oleji
  • dobrá konzistencia
  • ľahko vytvorí jemnú penu
  • nevysušuje a nedráždi pleť
  • pleť jemne, ale účinne čistí, ostáva svieža, jemná a hladká
Mínusy:
  • na čierne bodky nestačí 

Nájdete ho v eshope Bionatural, kde stojí 9,90 eur. 

Zvyknete používať čajovníkový olej alebo kozmetiku, ktorá ho obsahuje? :)



 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe