Ako som spoznala Pierre René aneb vodeodolné líčenie do horúcich dní

17:54

Aj keď v horúcom počasí odkladám väčšinu líčidiel, občas príde situácia, kedy po nich siahnuť musím. Tento rok u mňa kombinácia liekov a antikoncepcie spôsobila nepekné pigmentové škvrny a než som ich vyriešila (nie úplne, ale už ich takmer nevidno, ostali len moje pehy), snažila som sa maskovať ich make-upom a korektorom. To by bolo, samozrejme, super, keby sa pri tridsiatich stupňoch neroztiekli ako maska. V tomto čase je vodeodolné líčenie skôr nevyhnutnosť a je fajn mať po ruke pomocníkov, ktorí odolajú vode, potu alebo oteru. V tejto oblasti nemám ešte veľa favoritov, možno tak ceruzku na oči alebo špirálu, mám sa čo učiť. Našla som však perfektný fixačný sprej, ktorý je vodeodolný a dokáže ustáť skutočne náročné podmienky. 



Pierre René Face vodeodolný fixačný sprej na make-up zloženie

 Pierre René Face vodeodolný fixačný sprej na make-up

Pierre René Face vodeodolný fixačný sprej na make-up 

Líčenie ma baví od strednej školy a hoci neovládam mnohé finty (neviem kontúrovať, s bronzerom a lícenkou na to musím veľmi opatrne a obočie mi trvá nafarbiť fakt dlho), myslím, že nakoniec je výsledný efekt dobrý (väčšinou). Preto ma zamrzí, keď v lete netrvá dlho a make-up sa proste roztečie. Mohla by som povedať, že som ako princezná a nepotím sa, ale klamala by som a aj tak by mi to nikto neveril :) Aká radosť nastala, keď som našla Pierre René Face vodeodolný fixačný sprej na make-up! Dnes mám doma tretie balenie a rozhodne bude aj ďalšie. 

Keď sa naň pozriete, vyzerá trochu ako lak na vlasy. Asi aj viac ako trochu, raz som našla Richarda, ako si ho strieka na vlasy (má ich dlhšie a dokonca aj omnoho viac, ako ja). Až keď som mu vysvetlila, čo to je, spýtal sa ma, prečo to vyzerá ako lak na vlasy :) Má až 150 ml je úplne iný ako všetky fixačné spreje. Keď ho chcete naniesť, jednoducho stlačíte aplikátor a sprej stále strieka - na jednej strane je to rýchle, na druhej si treba dať pozor, aby ste ho neaplikovali zbytočne veľa. 

Čo sa vône týka, je trochu chemická, ale nie výrazná, preto mi to neprekáža. Po chvíli sa jeho závan rozplynie a nie je cítiť nič. Používa sa ľahko, iba ho nastriekajte na tvár zo vzdialenosti aspoň 20 centimetrov. Túto vzdialenosť určite dodržujte, inak môže byť pleť lepkavá a make-up sa akoby začne zhlukovať a zvýrazní póry. Ak však striekate jemne, rovnomerne a z väčšej vzdialenosti, dosiahnete líčenie, ktoré bude nielen krásne, ale aj dlhotrvácne, vodeodolné i oteru odolné. 

Ako som spomenula, dôležité je neprehnať to s množstvom a striekať ho z dostatočnej vzdialenosti. Pierre René Face vodeodolný fixačný sprej na make-up výborne zafixuje líčenie a vydrží naozaj dlhé hodiny. Akoby sa vcuclo do pleti, pôsobí asi ako lak na vlasy. Zafixuje a drží. Nie je to úplne stopercentné, no líčenie je vodeodolné a nerozteká sa, odoláva oteru (hlavne keď si jemne osušujete pleť). K plusom patrí aj to, že nevysušuje ani nezaťažuje, takže stav pleti sa nezhoršuje. Je vhodný na špeciálne príležitosti (svadby) i na dovolenky, keď potrebujete vyzerať dobre. 

Som zástanca toho, že v lete by mala pleť dýchať, lebo dostáva zabrať v horúčavách. Keď však potrebujem vyzerať dobre a cítiť sa ešte lepšie, tento sprej je na vodeodolné líčenie dobrá voľba a nesmie mi chýbať. V kombinácii s vodeodolným make-upom (taký nemám, ale plánujem si jeden na leto kúpiť) to musí byť tip top. 

Plusy:
  • veľké balenie za fajn cenu
  • rýchla a jednoduchá aplikácia
  • vydrží dosť dlho, míňa sa pomaly
  • vynikajúco zafixuje líčenie, ktoré ostane vodeodolné aj oteru odolné a vydrží tak dlhé hodiny (moju 12-hodinkovku zvládol, ale dal by aj viac)
  • líčenie sa nemení, pôsobí stále rovnako
  • nevysušuje, nedráždi, nezaťažuje pleť
Mínusy:
  • má zvláštnu vôňu, no rýchlo sa dá zvyknúť
  • treba ho naozaj aplikovať z dostatočnej vzdialenosti
Nájdete ho v eshope Notino

Preferujete v lete vodeodolné líčenie alebo odkladáte líčidlá? Vedeli by ste mi poradiť dobré vodeodolné líčidlá? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe