Milé, malé, aj do vrecka

19:30

Keď som písala svoj prvý článok o produktoch Calendula, sršala z neho spokojnosť. Kyslá pleťová voda sa ukázala na moju problematickú pleť ako skvelá vec a pleťové mlieko si svoju úlohu plnilo tiež znamenite. Okrem týchto dvoch fešákov som dostala ešte dva menšie kúsky. Kolagén krém a gél na ruky sú rozkošné a keďže latka bola nasadená naozaj vysoko, bola som zvedavá, ako obstoja.

Calendula

Calendula krém Kolagén

Calendula krém Kolagén zloženie

Calendula krém Kolagén

kolagénový krém

O kolagén kréme si môžete prečítať:

        "Kolagén rastlinného pôvodu a vitamín E pokožku zvláčňuje a dodáva jej pri pravidelnom používaní vlhkosť a výživu. Spomaľuje proces starnutia. Je vhodný pre všetky typy pleti.
Spôsob používania: Nanáša sa v tenkej vrstve na tvár a krk, na vopred očistené pleťovou vodou, podľa potreby niekoľkokrát denne. Vklepáva sa končekmi prstov, nevstrebané množstvo sa odporúča zľahka zotrieť.
Najlepšie spotrebovať do 18 mesiacov od dátumu výroby.
Ingredients: Aqua, Sunflower Seed Oil, Polysorbate 60, Glycerin (and) Triticum Vulgare (Wheat) Gluten (and) Aqua, Propylen Glycol, Cetyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Paraffinum Durum, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Petrolatum, Lanolin, Parfum, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Cinnamil Alcohol, Coumarin, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Linalool, Buthylphenyl Methylpropional, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate, Cera Alba."

Pleťové krémy, oleje i séra používam minimálne dva razy denne, vždy ráno a večer. Je to už automatické, lebo viem, akoby moja pleť trpela, keby som na to zabudla. Ako som spomenula už v prvom článku, nejedná sa o úplne prírodnú kozmetiku (to vidíte na zložení), ale o kozmetiku s obsahom prírodných látok. K jej veľkým výhodám patria krásne obaly. Tie ju odlišujú od iných značiek a keď sa povie Calendula, v tom okamihu si predstavím nádherný slovenský motív. Taký slovenský, taký krásny, jednoznačne krásny. Kolegénový krém má 30 ml a je v plastovom obale s praktickou pumpičkou. Vďaka nej vytlačím len malé množstvo krému a zvyšok je tak lepšie chránený pred vonkajšími nástrahami. V posledných mesiacoch je to asi moje najobľúbenejšie balenie krému, lebo je to rýchlejšie, menej sa "zapatlám" a prišla som na to, koľko krému postačuje na jedno použitie, aby som ním zbytočne nemrhla. 

V pamäti mi utkvela vôňa. Vonia podobne, ako pleťové mlieko - spomienkami. Ako tá kozmetika, ktorú si pamätám z detstva a voňala ňou starká alebo mamina, keď mi večer dávali pusu. Príjemná, sladká, nevtieravá. Ako voňavý obláčik. Krém je hustejší, ale nemastný. Vsiakne sa rýchlo a nezanecháva mastný ani lepkavý film. Krátko po aplikácii môžem pokojne aplikovať aj make up, pretože sa úplne vsiakne a nezaťaží pleť, práve naopak. Ostáva vyhladená, jemná a vláčna. Úplne ožije, je svieža a príjemná na dotyk. Balenie je svojou veľkosťou super a bez problémov ho možno nosiť v kufri alebo malej kozmetickej taštičke. Okrem zloženia (pár látok) mu nemám čo vytknúť.

calendula antibakteriálny gél na ruky

calendula antibakteriálny gél na ruky zloženie

calendula antibakteriálny gél na ruky s ľaliou

antibakteriálny gél na ruky

O géle na ruky s extraktom z kvetu bielej ľalie si môžete prečítať:

       "Čistí, regeneruje a ochraňuje pokožku Vašich rúk.
Spôsob používania: Vytlačte malé množstvo gélu a rozotierajte ho na rukách, pokiaľ nie sú suché.
Najlepšie spotrebovať do 24 mesiacov od dátumu výroby.
Upozornenie: Iba na vonkajšie použitie. Uchovajte mimo dosahu detí. Horľavina. Zabráňte priamemu kontaktu gélu s očami. V prípade kontaktu s očami je potrebné ich ihneď opláchnuť prúdom vody. Ingredients: Alcohol, Aqua, Isopropyl Alcohol, Propylene Glycol, Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Allantoin, Lilium Candidum Flower Extract."

       Teplé počasie ani výlety sa nezaobídu bez antibakteriálneho gélu. Dôvodov je viacej. V prvom rade neznesiem spotené ruky a gél aspoň trochu zlepší nepríjemnú situáciu. Hneď potom je gél záchranou, keď sme niekde vonku a nie je možnosť umyť si ruky. Keďže ja sa ľahko polepím zmrzlinou alebo nanukom, ovocím, sladkosťou či jedlom do ruky, je samozrejmosťou mať niečo podobné v kabelke. Antibakteriálny  gél od Calendula je v plastovom obale s výraznou a veľmi peknou etiketou. Obsahuje kvetu ľalie bielej a tak som bola zvedavá, ako bude voňať. Ako prvé ucítite výraznú vôňu alkoholu. Nie je to nič prekvapujúce, v zložení je na prvom mieste. Keď ustúpi, rozleje sa okolo mňa príjemná vôňa ľalií, veľmi prirodzená a svieža. Nie je príliš presladená ani umelá, obľúbil si ju aj Richard a sprevádza ma deň čo deň. Pre mňa je to nevyhnutnosť, nahradila aj vlhčené obrúsky, ktoré som tiež musela mať v kabelke stále. 75 ml balenie stojí 2,16 eur a spolu s krémom ho nájdete v eshope Calendula.

Skúsili ste už niečo od Calenduly? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe