Ako som spoznala Cupuaçu

17:15

Sladké mám veľmi rada. Nielen čokoládu alebo cukríky. Vyhovuje mi aj v kozmetike, pri vôni sviečok alebo vonných voskov. Je to opojná vôňa, s ktorou sa obyčajne spája veľa spomienok, a preto sa ňou obklopujem rada. Keď som si prezerala ponuku značky Ziaja, ktorú si u nás doma obľúbili  aj moji rodičia, mi do oka padli produkty s obsahom masla Cupuaçu. Matne som si pamätala, že som o ňom už čítala, preto som si povedala, že je na čase sa mu lepšie pozrieť na zúbok.


Cupuaçu Ziaja

Čo je maslo Cupuaçu?


Cupuacu maslo sa získava z plodov tropického stromu Theoroma grandiflorum a je výbornou náhradou kakaového masla. Je to tuhé maslo krémovej farby a býva lisované za studena. K jeho skvelým vlastnostiam patrí hydratovanie pokožky a zabráni jej vysušovania. Obsahuje fytosteroly, ktoré majú protizápalový účinok a zachytávajú voľné radikály, čím chránia pokožku pred predčasným starnutím. Zjemňuje, pomáha obnovovať jej prirodzenú vlhkosť a elasticitu. Obľúbené je v pleťovej kozmetike, balzamoch na pery i rúžoch.


ziaja Kryštalický sprchový gél a pena do kúpeľa

Kryštalický sprchový gél a pena do kúpeľa

Kryštalický sprchový gél a pena do kúpeľa zloženie

Kryštalický sprchový gél a pena do kúpeľa zloženie

CUPUACU KRYŠTALICKÝ SPRCHOVÝ GÉL A PENA DO KÚPEĽA

Kryštalický sprchový gél a pena do kúpeľa

    Sprchovanie je dennou súčasťou našich životov, takže sprchovacích gélov a podobných produktov minieme doma naozaj dosť. Tento si ma získal po prvom ovoňaní. Obsahuje Cupuacu a bambucké maslo, ktoré dokážu na povrchu pokožky  vytvoriť zamatovú ochranu. Tá redukuje drsnosť, suchosť a zmäkčuje pokožku. Makadamiový olej a olej z para orechov vyživuje a zjemňuje. Po prečítaní popisu som teda vedela, že do rúk sa mi dostáva sprchový gél, ktorý by v žiadnom prípade nemal vysušovať pokožku.

Sprchový gél s maslom Cupuaçu má až 500 ml a je v hnedom plastovom obale. Vnútri je perleťový gél, takže výsledný dojem je naozaj vynikajúci. Vyzerá taký elegantný, ligotavý a občas doslova žiari. Má typickú gélovú konzistenciu a prekrásnu vôňu. V prvom okamihu mi pripomenul sladučký karamel. Je to niečo medzi ním a čokoládou a hoci touto nádhernou vôňou osloví skôr ženy, pokojne sa ním umyje celá rodina. Vďaka svojej veľkosti je ako výhodné rodinné balenie a prevonia každý večer sladkosťou.

Vytvára veľmi bohatú penu, ktorou sa krásne umýva a je to príjemné. Prevonia aj celú kúpeľňu, vďaka čomu mám pocit, akoby som bola v malých kúpeľoch. Jemne vonia aj pokožka, ale pomerne rýchlo vyprchá. Výhodou je, že nielen pekne a bez vysušovania vyčistí pokožku, ale je jemnejšia a príjemná na dotyk. Môžete ho naliať aj do horúcej vody namiesto peny do kúpeľa a vytvoriť si tak sladučký obláčik, ktorý upokojí po celom dlhom dni. Celé toto veľké balenie stojí 3,79 eur.

CUPUACU SPRCHOVÝ BALZAM - TVÁR, TELO, VLASY

ziaja CUPUACU SPRCHOVÝ BALZAM - TVÁR, TELO, VLASY

CUPUACU SPRCHOVÝ BALZAM - TVÁR, TELO, VLASY zloženie

CUPUACU SPRCHOVÝ BALZAM - TVÁR, TELO, VLASY zloženie



Sprchový balzam – tvár, telo, vlasy


Tento multifunkčný kúsok sa dokáže postarať o celé telo. Mal by hydratovať, spevňovať a dodať pokožke mladší vzhľad. Obsahuje mňamky ako cupuacu a bambucké maslo, oleje z para orechov a makadamiových orechov a mikrokryštalický vosk. Bola som naň zvedavá, lebo je taký iný. Použiť ho môžete:
  • ako masku na vlasy - naneste ho na suché vlasy a nechajte pôsobiť minútu. Len ho opláchnite a umyte vlasy šampónom. 
  • ako balzam na telo - naneste ho na umyté telo a tvár, okrem okolia očí. Nechajte pôsobiť minútu, potom opláchnite teplou vodou. 
Konzistenciou je podobný ako krémové telové mlieko. Jeho vôňa je veľmi podobná ako pri sprchovacom géle, ale jemnejšia. Akoby ľahšia a vzdušnejšia. Nepení. Priznám sa, že takýto produkt pre moju normálnu pokožku príde ako zbytočný, skôr som ho ocenila ako masku na vlasy. Nanášam ho  od cca polovičky vlasov po končeky, aby som sa vyhla atopickej pokožke. Vlasy sú po použití jemnučké, lesklé a pružné. Páči sa mi aj to, že sa dobre češú. Na telo ho používam menej. Keď sa umyjem bežným gélom či mydlom, pokožku si natieram mliekom alebo olejom. Preto je nádherne jemná, hydratovaná a vyživená. Toto je akýsi medzikrok, ktorý ocenia ľudia majúci veľmi suchú pokožku. Pomáha ju zjemniť a dá sa použiť od hlavy po päty. Skôr ho odporúčam ako masku. Jeho cena je 4,65 eur. 


Kryštalický cukrový peeling – exfoliačno-vyhladzujúci

Kryštalický cukrový peeling – exfoliačno-vyhladzujúci zloženie

ziaja Kryštalický cukrový peeling – exfoliačno-vyhladzujúci

peeling Ziaja

Kryštalický cukrový peeling – exfoliačno-vyhladzujúci

To najlepšie som si nechala nakoniec. Peelingy sú mojimi miláčikmi už niekoľko rokov a vždy ma poteší nový dobrý. Okrem už spomenutých maškŕt ako maslá a oleje obsahuje cukor a orechové škrupinky, ktoré sú vynikajúcou exfoliačnou čiastočkou. Odporúča sa používať ich tak 2 - 3 razy týždenne, čo sa aj snažím dodržiavať. Striedam ich s gélami a na pokožke sa to odrazí pri pravidelnom používaní veľmi rýchlo. Nebojte sa ich vyskúšať, neoľutujete to :)

V peknom plastovom obale je 200 ml peelingu, ktorý mi pripomína jogurt. Svojou lahodnou vôňou si vás omotá okolo prsta ako sladučká šálka kakaa a stáva sa doslova návykový. Je ako hustejší gél, ktorý obsahuje citeľné pelingové kúsky. Nie sú ostré, ale dostatočne ich vnímate pri každom umývaní. Vynikajúco vyhladzuje a zjemňuje. Odstráni odumreté bunky, prekrví a nevysušuje, naopak. Po každom kúpeli je pokožka úplne jemná, hladká a vyživená, ani nepotrebujete telový krém (za predpokladu, že nemáte veľmi suchú pokožku, vtedy by nepostačovali jeho hydratačné účinky).  Jeho cena je  6,36 eur. 

Opäť musím Ziaju pochváliť, pretože produkty s maslom Cupuaçu mi sadli. Ako aj celej mojej rodine. Sú univerzálnymi a všestrannými pomocníkmi. Sú pomerne jemné, ale dostatočne účinné a splnia, čo sľúbia. Odhliadnuc od niektorých látok v zložení sú to dobré kúsky a zbožňujem najmä ich sladkú vôňu :)

Mali ste niektorí produkt z rady Cupuaçu? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Náhrada kakaového másla? To zní zajímavě, slyším to poprvé. Musím si o tom zjistit víc :) a zase aspoň budu o něco více chytřejší.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe