Odličovacie mlieko od Navia

17:15

Odličovanie i čistenie pleti je podľa mňa najdôležitejším krokom v starostlivosti o pleť. Je to preto, lebo len čistá pleť zabezpečí, že účinné látky preniknú hlbšie do pokožky. Preto dávam dôraz na kvalitnú čistiacu kozmetiku, ktorá vyčistí póry, odlíči a pripraví pleť na krémy alebo séra. Aby účinkovali a neboli to vyhodené peniažky. Kedysi som sa do odličovania doslova nútila, najmä oči ma vôbec nebavili. Bolo to vtipné, lebo kým líčenie a hru s farbami som milovala, odlíčenie bola hotová tragédia. No potom som objavila micelárne vody a šlo to ľahšie. Rovnako tak som si na pleť obľúbila mliečka a tento rituál sa stal rutinou, na ktorú sa teším. Dnes vám ukážem odličovacie mlieko od Navie, ktoré spĺňa všetky podmienky dokonalého produktu.

Navia odličovacie mlieko

navia odličovacie mlieko zloženie

jemný pleťový odličovač

odličovacie pleťové mlieko

mlieko na odličovanie

O odličovacom mlieku si môžete prečítať:

     "Jemné odličovací mléko důkladně zbavuje pleť nečistot z vnějšího prostředí a zbytků dekorativní kosmetiky. Zároveň je však šetrné vůči přirozenému ochrannému lipidovému filmu, který si pokožka sama vyrábí pro svoji ochranu. Mléko pleť očistí a současně hydratuje, zabraňuje jejímu vysoušení a připravuje pokožku k dalšímu ošetření.
Obsažený mandlový, meruňkový a ricinový olej svými účinky podporují obnovu kožního lipidového filmu. Zanechávají pokožku zjemněnou, hebkou a hydratovanou. Levandulová květová voda současně pleť zklidňuje, očisťuje a udržuje v ní potřebnou vláhu

Složení: Lavandula Angustifolia Flower Water, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Glycerin, Sucrose Laurate, Aurantium Dulcis Fruit Water, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Magnolia Officinalis Bark Extract, Pentylene Glycol, Tocopherol, Citric Acid"

Pleťové mlieka som považovala za zbytočnosť, dnes mám doma asi 4 rôzne. Zistila som, že sú omnoho jemnejšie ako pleťové gély a nevysušujú pleť. Čím som staršia, tým citlivejšie pleť vníma všetky zmeny okolo a potrebuje čoraz jemnejšie produkty. Najmä v zime, kedy je pleť vystavená chladu, vetru, mrazu a nepríjemným prechodom z tepla do zimy, hľadám produkty, ktoré ju čo najmenej podráždia. Odličovacie mlieko od Navia vyzeralo božsky už v eshope. 

Obal je plastový s peknou etiketou, ktorá ma upútala ako prvá. Na dávkovanie slúži pumpička. Navia pre maximálnu ochranu produktu používa pri svojich produktoch airless dávkovač, ktorý funguje na princípe podtlaku. Predstavte si balónik, ktorý sa po každom stlačení zmenší a všetko z tuby vytlačí von. Takýto dávkovač sa skladá zo zo 4 komponentov tvorených ekologickým plastom,  sú plne recyklovateľné a zodpovedajú normám certifikácie ECOCERT. Výhodou je, že mliečko sa nedostáva do kontaktu so vzduchom a baktériami, takže je to hygienické. Obal sa dá recyklovať a obsahuje vynikajúce mlieko. 

Vonia ako levanduľa. Tú cítim najviac, no niekde v pozadí je ešte niečo jemné a pekné. Celkovo vonia krásne a uznávam, že levanduľova sa nikdy celkom nenabažím.  Okrem levanduľovej vody v ňom nájdete aj skvosty ako mandľový, marhuľový a ricínový olej, ktoré sú vhodné aj pre citlivú pleť. Konzistencia je redšia krémová, ale mliečko sa neroztečie, ak si dám pozor. 

Na čo je dobré?  Jeho hlavnou úlohou je dôkladne odstrániť nečistoty, ktoré   sa v priebehu dňa zachytia na pleti. Je ich požehnane, keďže smog, prach a kopec iných drobných čiastočiek sa na pleti usádzajú od okamihu, ako si ráno vyčistím pleť. Rovnako aj odlíči a neporuší pri tom prirodzený ochranný lipidový film, ktorý si pokožka vytvára pre svoju ochranu sama. Mandľový, marhuľový a ricínový olej pomáhajú tento film vytvárať, levanduľová voda je zasa známa svojimi upokojujúcimi účinkami. 

Môžete ho použiť samostatne, alebo pleť dočistíte pleťovým gélom, peelingom a na záver tonikom. Pleť vyčistí bez vysušenia, avšak moja problematická pleť si ešte vyžaduje ďalšie čistenie. Odlíči, vyčistí, upokojí a zjemní. Vďaka veľkosti je vhodné aj na výlety. Bola som zvedavá aj to, či odlíči oči. Na cestovanie by to bol hotový poklad, lebo by som ušetrila miesto v kufri a nepotrebovala by som veľa produktov. Spokojne môžem povedať, že odlíči aj oči. Bez podráždenia, začervenania a sĺz. Odstráni riasenku aj linku (momentálne ich nemám vodeodolné) a za chvíľu je pleť aj oči bez jedinej šminky. 

Plusy:
  • šikovný plastový obal s pumpičkou na dávkovanie
  • krásne vonia
  • ideálna konzistencia
  • nevysušuje, nenarúša prirodzený ochranný film pokožky
  • odličuje aj čistí, pleť je jemná, hydratovaná, upokojená, pripravená na ďalšiu starostlivosť
  • vhodný na cestovanie
Mínusy:
  • nenašla som
Za 11,90 eur ho nájdete v eshope Krásná každý den.

Ako si odličujete pleť? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Já produkty střídám, v koupelně mám buď olej nebo gel a u zrcadla zase mléko :-) ale určitě není na škodu ho mít, ať už je pleť jakákoliv a dávat pozor na její stav, protože i mastnější pokožka může být sušší :-( :-)

    RTĚNKY COLLISTAR

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Navia je boží, mám od nich masku a čistíci gel :))
    Sarushef blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od téhle značky musím něco vyzkoušet, ale mléko to nebude. Já na odličování mléka ráda nemám..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe