Prírodné biele sibírske mydlo

17:10

Babičku Agafu som spoznala vďaka mojej sestre. Začala domov kupovať jej veľké mydlá, ktoré sa dajú používať na umývanie vlasov i pokožky celého tela. Takýto univerzálny produkt sa mi zapáčil, lebo nezaberie veľa miesta a vhodný je pre celú rodinu. Mala som už sladké kvetinové i bylinkové, takže  prírodné biele sibírske mydlo je tretie v poradí. Obsahuje zaujímavé oleje a extrakty, takže som hneď vedela, že ho chcem kúpiť.

Babička Agafa - Prírodné biele sibírske mydlo do kúpeľa pre starostlivosť o telo a vlasy

Babička Agafa - Prírodné biele sibírske mydlo do kúpeľa

Babička Agafa - Prírodné biele sibírske mydlo do kúpeľa pre starostlivosť o telo a vlasy  popis

Babička Agafa - Prírodné biele sibírske mydlo do kúpeľa pre starostlivosť o telo a vlasy  zloženie

Babička Agafa - Prírodné biele sibírske mydlo do kúpeľa pre starostlivosť o telo a vlasy  ingredients

 Prírodné biele sibírske mydlo

Babička Agafa

Babička Agafa - Prírodné biele sibírske mydlo do kúpeľa pre starostlivosť o telo a vlasy 

Tieto mydlá sú vo veľkých plastových obaloch. Majú až pol litra a vydržia naozaj dlho. Tégliky odkladám, pretože už nie raz sa zišli pri výrobe vlastnej domácej kozmetiky, prelievaní olejov alebo presýpaní ílov, ktoré som si tiež kúpila veľké. Obľubujem ich aj preto, že na vani si na ne ukladám iné veci a mám tak viac voľného priestoru. 

Prírodné biele sibírske mydlo má príjemnú sladšiu vôňu. Nie je v nej nič charakteristické, kvôli čomu by som si ju zapamätala, ale páči sa mi. Konzistencia je trochu mazľavá, ale mydlo vynikajúco pení už v malom množstve, takže si ju ani nevšímam. Okrem liečivých sibírskych bylín obsahuje aj kozie mlieko, extrakt z bielej vŕby a niekoľko druhov olejov ako cédrový, ľanový, amarantový , lopúchový, tekvicový, rumančekový, šípkový, zo semiačok kaliny, z pšeničných klíčkov, takže o pokožku i vlasy bude dobre postarané. 

Najradšej ho používam namiesto šampónu. Ako som povedala, už malá trochu bieleho sibírskeho mydla vytvorí hustú a bohatú penu, ktorá vynikajúco umyje vlasy. Môj atopický ekzém sa s ním skamarátil, neprekáža mu a nezhoršuje sa. Vlasy sú po použití jemné, lesklé a dobre sa upravujú. Niekedy nepoužijem ani kondicionér, lebo sa dobre češú aj bez neho. Nemastia sa mi, sú hydratované a vyzerajú zdravšie. 

Ako telové mydlo alebo sprchový gél je tiež dobrý. Pokožku umyje bez vysušovania a podráždenia. Hydratuje ju, vyživuje a zjemňuje, takže aj v zime je jemná a pekná. Potrebujem aj telové mlieko alebo krém, ale tie nemusím použiť len po niektorých peelingoch a sprchových olejoch, preto to nepovažujem za prekážku. V zložení by nemuselo byť SLS (vďaka nemu pení), ale inak nemám čo vytknúť.

Plusy:
  • veľké balenie, dlho vydrží
  • pekne vonia
  • dobrá konzistencia
  • vhodný na umývanie vlasov i pokožky
  • skvelé rodinné balenie
  • vlasy sú jemné, lesklé, voňavé, hydratované a neelektrizujú
  • ako telové mydlo pokožku umyje bez vysušovania
Mínusy:
  • zloženie
V eshope alebo predajni u nás v Piešťanoch  Herbatica  ho nájdete za 9,60 eur.


Mali ste už podobné mydlo? :)





















You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe