Ľubovník - telový olej

19:07

Telové oleje po kúpeli považujem za mimoriadne okúzľujúce. Masáž pokožky je príjemná a oleje jej dodávajú všetko pre to, aby bolo zdravá a krásna. V neposlednom rade ju tiež hydratujú a zjemňujú, takže už na pohľad vyzerá dobre. Naučila som sa ich používať pomerne nedávno a rýchlo som sa naučila, ktorý z nich je dobrý na kĺby, jazvičky, boľavé svaly alebo len tak pre radosť. Ľubovníkový olej by doma nemal chýbať azda nikomu, pretože kríže, kolená, kĺby občas bolia každého a nie je to sranda. Snažím sa vyhýbať aj liekom od bolesti a ak ma niečo bolí, hľadám pomocníkov v prírode. 


Savon Ľubovník - telový a masážny olej zloženie

ľubovníkový olej,

Savon Ľubovník - telový a masážny olej

Tento olej som prvý raz kúpila začiatkom minulého roka. Minula som ho pomerne rýchlo a dnes mám doma ďalšie balenie. Balený je v tmavom sklenom obale s pumpičkou na dávkovanie, ktorá jeho použitie značne uľahčuje. Má 100 ml a vďaka milej etikete vyzerá pekne. Koniec koncov, ako všetko od slovenskej značky prírodnej kozmetiky Savon. 

Ľubovníkový olej nemá nijakú vábnu vôňu, mne sa vždy zadala trochu kyslejšia a niekedy mi pripomínala horčicu. Používam ho na navlhčenú pokožku po kúpeli a ak treba, tak aj na masáž postihnutých miest. Obsahuje extra panenský olivový olej,  v ktorom sa nachádza extrakt z z ľubovníka bodkovaného a tiež vitamín E, ktorý je silným antioxidantom. Ľubovník je obľúbený v ľudovom liečiteľstve a nie je to žiadne prekvapenie, jeho účinky na naše zdravie sú veľmi blahodarné.

Používam ho na masáž, keď ma bolia svaly, kolená, lakte, chodidlá alebo chrbát. Ak je to možné, pomasírujem sa sama, ak nedočiahnem, prichádza na rad Richard. Výsledkom je nielen príjemný pocit uvoľnenia, ale aj zmiernenie bolesti a zlepšenie stavu. Pri pravidelnej masáži sa dostaví úľava a zasa môžem celkom normálne fungovať. Ľubovníkový olej môžete používať aj v nasledujúcich prípadoch:
  • ošetruje aj spálenú, poranenú, popraskanú alebo poškriabanú pokožku. Zlepšuje regeneráciu a je ideálnym spoločníkom na každú dovolenku. V lete si ním natieram aj červenú pokožku po opaľovaní a na druhý deň je to presne také, ako má byť. Pozor si treba dať len na to, že pokožka po použití zostáva fotosenzibilná a treba sa vyhnúť priamemu slnečnému žiareniu.
  • Používam ho aj na ekzém, upokojuje svrbenie a prináša úľavu, osvieženie. Inak to neviem povedať a hoci ekzém celkom nemizne, je to lepšie
  • mal by tiež zlepšovať náladu, ale mne náladu zlepší skoro každá kozmetika :)
  • ak máte veľmi suchú pokožku, môžete si ho pridať aj do kúpeľa
Ľubovníkový olej je naozaj všestranným pomocníkom a je zaradený v mojom zozname must have produktov. Oplatí sa ho skúsiť :)

Nájdete ho v eshope Savon alebo v partnerských predajniach za 8 eur.


Aké telové oleje vám doma nesmú chýbať? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe