Ako som si zvykla na šampóny Urtekram

17:00

Urtekram šampóny si získali nielen mňa, ale aj moju maminu. Kvôli nej som ich kúpila viac druhov a hľadali sme ten, ktorý bude vyhovovať najviac. Každý je trochu iný, ale tiež sa dosť podobajú. Dnes to bude o rozmarínovom a čajovníkom šampóne. Jeden som minula ja, jeden mamina :)

Šampóny Urtekram

Urtekram Tea Tree šampón

Tea Tree šampón

Urtekram Tea Tree šampón zloženie

Urtekram Tea Tree šampón ingredients

čajovníkový šampón


Urtekram Tea Tree šampón

Opäť som nakupovala pollitrové balenia, lebo dlhšie vydržia a pekne vyzerajú. Menšie má štvrť litra, obal je rovnaký. Výhodou je,že sa nešraubujú, vrchnáčik sa len stlačí a je to. Ponuka šampónov je pestrá, niektoré sú na jemné vlasy, iné na suché či poškodené, mastné a bez objemu. Čajovníkový šampón je určený na podráždenú vlasovú pokožku. 

Jeho vôňa je ľahká, vôbec sa nemusíte báť, že by voňal po čajovníku výrazne. Keď sa tak nad tým zamyslím, skoro všetky voňajú veľmi podobne a vôňa nie je nijak zvlášť zapamätateľná. Tá je priemerná. Konzistencia je bežná, tekutá a dobre pení. Vhodný je aj pre vegánov a poteší aj certifikát.

Vlasy umýva dobre a vlasovú pokožku upokojuje od nepríjemného svrbenia. Kým ja mám vlasy celkom suché, mamina ich má mastné. Jej vyhovoval aj preto, že sa jej mastili menej a nemusela si ich umývať každý deň. Navyše sú lesklé, jemné a dobre sa upravujú. Vlasová pokožka je osviežená, upokojená a nesvrbí tak. Stojí 10,49 eur.

Rozmarínový šampón Urtekram

 šampón Urtekram

Rozmarínový šampón Urtekram zloženie

ingredients Rozmarínový šampón Urtekram

Rozmarínový šampón

Rozmarínový šampón Urtekram

Rozmarínový šampón je určený pre jemné, mastné vlasy s lupinami. Mamina ho ale nemohla používať, pretože jej mastné vlasy sa z neho mastili ešte viac. Večer si ich umyla a už doobeda na druhý deň boli mastné. Preto si ona privlastnila vyššie spomenutý kúsok a tento ostal mne :) Hoci nemám ani mastné vlasy, ani lupiny, minula som ho do dna.

Vôňa a konzistencia sú veľmi podobné, to som už spomenula. Naozaj sú tam len minimálne odchýlky a je v nich niečo špecifické, čo cítiť v každom jednom. Ani jedna vôňa ale nebola ani výrazná, ani sladká, preto ho pokojne môže používať aj váš partner. Preto považujem tieto väčšie balenia za výhodné a rodinné. 

Ani jeden z týchto šampónov nemal výraznejší vplyv na môj ekzém. Nezhoršil sa, nezmenšil sa, menej svrbel. Aj to považujem za výhru a som preto spokojná. Vlasy ostávajú hydratované a ľahké, nadýchané. Ostáva po ňom prirodzený objem, nie sú celkom spľasnuté. Jeho cena je tiež 10,49 eur. 

Oba šampóny nájdete v eshope Bioterra.


Zaujala vás ponuka šampónov Urtekram? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ja som už na nich niekoľkokrát pozerala, ale s mojou citlivou vlasovou pokožkou a lupinami neviem, neviem :/ ale vyzerajú dobre :)
    Owl Heaven

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Minulý rok som sa o nich rozprávala s jednou majiteľkou eshopu v Čechách, veľmi inteligentná a vzdelaná žena to je :) Ona mi vtedy povedala, že na moju ekzematickú pokožku by ich neodporučila, ale že ak chcem, nech skúsim. Mala som ich viacero a neprekážali mi, ale je možné, že by nemuseli sadnúť. Mala som aj menšie, 250 ml balenia, no potom som prešla na pollitrové. Vedela som, že ak by mi prekážal, minie ho mamina, sestra alebo môj muž :)

      Odstrániť
  2. Ahoj Zuzka, tieto sampony su fajn, avsak striedam ich so samponom proti lupinam od inej znacky. Cize zhruba 2x za sebou Urtekram a 1 x nejaky specializovany sampon. Tak to funguje super. Urterkram sa postara aby vlasova pokozka nesvrbela a aby sa vlasy dobre upravovali. Sampon proti lupinam zase posobi ako prevencia. To by sam Urtekram zase nedal. Takze skusit mozes, ale treba mysliet na to, ze treba mat aj silnejsi kaliber po ruke.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, najlepšie je mať mix šampónov, lebo ak jeden nesadne, ten presne určený na problém to vyrieši.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe