Ako som spoznala Black Opium

13:09

Richard sa ma pred Vianocami opýtal, čo by som chcela pod stromček. Vždy máme stanovený rozpočet, ktorý sa snažíme neprekročiť a darí sa nám to. Odkedy sme spolu, nehľadáme drahé dary, ale snažíme sa byť veľa spolu. Snažíme sa cestovať, chodiť na výlety do okolia a do prírody, spoznávať krásy Slovenska. To je pre mňa ten najkrajší darček a viac nepotrebujem. Napriek tomu si ale niečo pekné vždy kúpime a snažíme sa vyberať si to, po čom duša piští. Vybrala som si Black Opium, lebo som po nej túžila už veľmi dlho. Nevedela som, ako vonia, ale chcela som ju. Dnes je jednou z mojich najobľúbenejších.

Yves Saint Laurent Black Opium parfumovaná voda

Yves Saint Laurent Black Opium

Yves Saint Laurent Black Opium parfumovaná voda zloženie

Yves Saint Laurent

 Black Opium

Yves Saint Laurent Black Opium

V posledných rokoch som si povedala, že občas si kúpim parfum zvučného mena. Pre radosť. Obyčajne si vyberiem bestseller a trafím sa do čierneho. Yves Saint Laurent Black Opium som videla v eshopoch už dávno a okamžite mi padla do oka. V novembri sme boli s Riškom na Liptove a večer na ňu išla v televízii reklama. Len tak som povedala, že ju chcem a on mi hneď povedal, že ju budem mať. Teraz snívam o vôni Libre, možno k mojej tridsiatke ma niekto prekvapí :)

Black Opium je krásna na prvý pohľad. Čierny obal je ako nebo pokryté hviezdami a v strede je priesvitný kruh, ktorý mu dodáva šmrnc. Vyzerá ako jagavý klenot a považujem ju za jednu z najkrajších (vzhľadom) parfumov v mojej poličke. Mám ju v menšom, 30 ml balení, ktoré nosím v kabelke a nezavadzia tam. Ak by som robila nákup dnes, hneď siahnem po najväčšom 90 ml flakóne, v ponuke je aj 50-tka. Jednoduchá krása nie je to jediné, čo si ukradlo moje srdce.

Milujem ovocné a kvetinové vône. Ľahšie, svieže, jemné. Táto je presným opakom, je orientálna a veľmi výrazná. Nie je ťažká, ale silná  a asi aj preto ma prekvapilo, ako veľmi som si ju obľúbila. Pochopila som, že si musím vyberať len podľa čuchu alebo zloženia, lebo aj orientálna vôňa sa mi nakoniec môže páčiť. Táto má pútavé zloženie:
  • Hlava - ružové korenie, kvet pomarančovníka, hruška 
  • Srdce - káva, jazmín
  • Základ - vanilka, céder, pačuli
Najviac cítim vanilku, kávu a jazmín, čo je pre mňa nová kombinácia. Je okúzľujúca, opojná a zmyselná. Nie je na denné nosenie, ale na večer a špeciálne príležitosti. Nosím ho, keď ideme večer na večeru, do divadla alebo si sadnúť na drink.

Prvé použitie bolo pre mňa vzrušujúce, nevedela som, čo naň povie moje okolie. Richard bol unesený a mamina za mno chodila a voňala, lebo po dlhej dobe sa jej zlepšil čuch a konečne vnímala vône okolo seba. Prekvapilo ma, aká je silná a výrazná. Stačí jej naozaj len trocha a je ju cítiť dlho a všade. Vytvára okolo mňa tajomný závoj a cítim ho celé hodiny. Výdrž je vynikajúca a na oblečení alebo vo vlasoch ju cítim aj na druhý deň. 

Richard ju vyberal len preto, že som ju chcela. Nemala som ani len vzorku, aby som ju mohla spoznať. Dnes ju zbožňujem. Je skôr do chladného počasia, takže na leto ju odložím hlbšie do poličky, ale teraz si ju ešte poriadne užijem a aj na mojej narodeninovej oslave ma bude sprevádzať práve ona.

Plusy:
  • krásne vyzerá
  • rôzne veľké balenia
  • nádherná orientálna vôňa
  • dlhá výdrž
  • silná, výrazná, opojná
  • skôr do chladného počasia
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ju v eshope Notino.


Kúpili ste si vôňu len tak, zo zvedavosti? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Musím říct, že k této vůni jsem ještě nepřičichla, ale podle složení by mi mohla vonět :)
    Moje oblíbené jsou zatím Prada Candy, Chanel no. 5 a Vanillary z Lushe :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, skvelý výber :) Od Chanel by som tiež tento rok rada niečo vyskúšala :)

      Odstrániť
  2. Mám ju doma a musím povedať, že mi príde slabá. Vôbec ju nie je cítiť na sebe a to som čakala, že za tú cenu to bude pecka. Radšej mám La vie est belle. Tú na sebe cítim celý deň a má prijateľnejšiu cenu aj vo väčšom balení. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám obidve a La vie est belle je určite výraznejšia a dlhšie vydrží :) Mne ale výdrž Black Opium vyhovuje a cítim ju hodiny :) Bol to super výber, ani som to nečakala.

      Odstrániť
  3. Tak som ja asi vadná lebo ju necítim absolutne :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale kde, vôbec nie si vadná :) to sa aj mne stáva, že niektoré vône na sebe absolútne necítim. A týka sa to aj drahších vôní, nielen tých napríklad z Avonu, ktoré som kedysi kupovala.

      Odstrániť
    2. Z Avonu vône už moc nekupujem,v poslednej dobe vôbec. Nie že by sa mi nepáčili, ale keď tú vôňu cítim na každej druhej, úplne ma to odradí :/

      Odstrániť
    3. Kedysi som z Avonu nakupovala veľa parfémov, ale dnes už vôbec. Sú lacnejšie, to áno, ale zdajú sa mi slabé. Radšej si priplatím a užívam si vôňu celý deň :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe