Levanduľovo na odličovanie

16:49

Hydrofilné odličovacie oleje som prvýkrát videla na vysokej škole. Dovtedy to bola pre mňa veľká neznáma a už si vôbec nepamätám, čím som sa odličovala dovtedy (teda, micelárne vody si pamätám, ale tie boli tiež až na vysokej). Ukázala mi ich kamarátka, ktorá nakupovala v jednom bioobchodíku v Nitre a vzala ma tam. Odvtedy som ich verná fanúšička a rada spoznávam hydrofilné oleje od rôznych značiek. Minulý rok som si kúpila tento od Nobilis Tilia  a keď som videla, že v ponuke je aj levanduľový, voľba bola celkom jasná. 

Hydrofilný olej Levanduľový od Nobilis Tilia
Hydrofilný olej Levanduľový od Nobilis Tilia zloženie


Hydrofilný olej Levanduľový od Nobilis Tilia zloženei

Hydrofilný olej Levanduľový

Hydrofilný olej Levanduľový od Nobilis Tilia

Česká značka Nobilis Tilia má v ponuke niekoľko hydrofilných olejov:
  • s ružou a mimózou
  • s tea tree
  • neutrálny
  • levanduľový
  • materina dúška
Pravdou je, že som mala viac favoritov, pozdávala sa mi aj materina dúška a ruža. Ak je však v ponuke levanduľa, tej jednoducho neviem odolať a musím ju mať doma. Čo na tom, že polovička mojej poličky je levanduľová :) Vybrať si môžete menšie balenie s objemom 200 ml alebo väčšie, ktoré je pollitrové. V tomto prípade dávam prednosť menším, lebo na odličovanie používam aj micelárne vody a dvojfázové odličovače, takže toho nechcem mať doma zbytočne moc. Radšej si  vyberiem zasa nejaký nový, keď jeden miniem :)

príjemnú levanduľovú vôňu a ako názov napovedá, olejovú konzistenciu. Používam ho na odličovanie celej tváre:
  • na pleť je to poklad. Najskôr ju navlhčím, potom umyjem olejom a zotriem vlhkou hubkou alebo zero waste tampónom. Vzniká akoby mliečna emulzia, ktorá čistí nečistoty rozpustné v olejoch aj vo vode. Pleť odlíči, vyživí a viditeľne zjemní.
  • Používam ho aj na oči a vôbec mi ich nedráždi. Neštípu a čo je dôležité, odličuje bez chybičky, takže ráno nemám pod očami fľaky. Používam ho tak, že si navlhčím zero waste tampón, pridám olej a odlíčim, kým nezíde všetka farba. 
Niektoré ženy ho používajú ako alternatívu k čistiacim gélom alebo mliekam a môže nahradiť aj sprchový gél. Účinne čistí a nevysušuje, preto je vhodný aj pre suchšiu alebo citlivú pokožku. Poznám aj mamičky, ktoré si kupujú neutrálny olej a používajú ho aj na umývanie jemnej detskej pokožky. Rozhodne je to produkt, ktorý si doma nájde svoje stále miesto a využijete ho nielen na odličovanie. Pleť je po použití krásne jemná a čistá, čo je pocit na nezaplatenie :)

Plusy:
  • v ponuke viaceré krásne vône
  • dve rôzne veľké balenia
  • krásne vonia
  • olejová konzistencia, pri kontakte s vodou sa mení na mliečnu emulziu
  • vhodný na odlíčenie tváre aj očí
  • nahradí aj mydlá alebo sprchové gély
Mínusy:
  • nenašla som
Hydrofilný odličovací olej nájdete v eshope Nobilis Tilia alebo v partnerských predajniach, jeho cena je 13,56 eur.   


Používate hydrofilné oleje? :)














You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Nuž ja mám tie veľmi rada hydrofilné odličovače. Sú fakt super, mala som zatiaľ len tie od Saloos a okrem očí boli super. V očiach ma štípali ale to bude asi tou citrusovou parfumáciou. Od Nobilisu som mala zatiaľ ružovú vodu a mandľový olej a síce ma nejako nehoúrili, ale dávam ešte značke šancu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mňa Nobilis Tilia vedia, túto značku mám veľmi rada :)

      Odstrániť
  2. Vyzerá super, ja by som si možno vybrala druhú vôňu, ale určite by som sa rozhodovala medzi viacerými. Ja teraz používam na odlíčovanie pleti vodu od značky Nivea o ktorej sa môžeš dočítať na mojom blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Nobilisu zatiaľ voňalo všetko pekne, ale nabudúce skúsim aj ja nejakú inú vôňu :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe