Šampúch pre problematickú pokožku

17:00

Život s ekzémom nie je sranda. Ani s lupinami, príliš mastnými vlasmi či so seboreou. Zdravý človek si niekedy ani neuvedomí, aké má šťastie, keď ho nič netrápi. Čoskoro budeme mať s mojím ekzémom nie príliš šťastné výročie. Ako som už nie raz spomenula, sme spolu viac ako 20 rokov a už si nepamätám, aké to bolo bez neho. Ako dieťa som si užila posmešky a prišla som na to, že aj dospelí nie sú vždy empatickí. Skúšam prírodnú kozmetiku, pretože mastičky z lekárne nikdy príliš nepomohli. Občas kúpim niečo super, občas stupím vedľa. V prípade značky Ponio sa mi však nikdy nestalo, aby som nebola spokojná. 

Ponio Šampúch s ichtamolom a pyritiónom zinku


Ponio Šampúch s ichtamolom a pyritiónom zinku zloženie

 Šampúch s ichtamolom a pyritiónom zinku

tuhý šampón s ichtamolom a pyritiónom zinku

Ponio Šampúch s ichtamolom a pyritiónom zinku

Ponio nechýba v mojej kozmetickej poličke už niekoľko rokov. Začalo sa to tuhými šampónmi, krásne pomenovanými šampúchy, pokračovala som mydlami a kondicionérmi. Za ten čas som nemala kúsok, s ktorým by som nebola spokojná a pomaly skúšam ďalšie. Jedným z posledných úlovkov bol šampúch s ichtamolom a pyritiónom zinku, ktorý je určený na problematickú pokožku hlavy.

Vybrať si môžete dva rôzne veľké šampóny - 30 a 60 gramové. Kupujem si tie väčšie, pretože patria k tým najlepším, aké si u nás môžete kúpiť. Mala som ich teda celkom dosť a Ponio vyhráva na celej čiare. Papierová krabička skončí v koši na papier a nájdete na nej zloženie a potrebné informácie.

Toto je asi jeden z prvých tuhých šampónov, ktoré nevonia príliš vábne. Nedá sa povedať, že by smrdel, to vôbec nie. Výrobca vôňu popisuje ako spálený asfalt. Mne to teda niečo také nepripomína, ale neviem vám ju ani popísať :) Mala som voči nej rešpekt, ale keď po prvom ovoňaní som ostala spokojná. Nebola to žiadna tragédia a vlasy som si prevoňala prírodným kondicionérom. 

Šampúch má ideálny tvar a dobre padne do ruky. Používa sa celkom jednoducho, stačí ním trochu pošúchať mokré vlasy a následne vytvoriť bohatú penu. Je to ľahké, rýchle a vo vlasoch vám určite neostanú kúsky šampónu (viac  razy ste sa ma na to v správach pýtali). Po použití ho nechám uschnúť, aby neostal mäkký a odložím ho do prenosnej hliníkovej dózy ale mydlovničky so šampóničkou. 

Výsledky som badala po prvom použití. Vtedy ma podstatne menej svrbela hlava a to bolo naozaj milé prekvapenie. Postupne sa zmenšili aj ostrovčeky suchej pokožky a ekzém sa stiahol z viditeľných miest okolo uší a ofiny. Samozrejme, keď som v strese, zhorší sa to, ale s trochou trpezlivosti a šampónom sa mi ho zasa darí dostať pod kontrolu. Vlasy sú ľahké, čisté a keď si dám masku alebo kondicionér, ľahko sa češú. Môžem ho odporúčať každému, koho trápi problematická pokožka hlavy, lebo jej naozaj prináša vytúženú úľavu. 

Plusy:
  • šikovný na cestovanie, nevyleje sa, nemíňa sa rýchlo, nezaberie veľa miesta
  • nevonia, ale ani nesmrdí
  • šikovný do ruky
  • vytvára bohatú penu
  • uľavuje od svrbenia, ekzém sa zmenšuje
  • vlasy sú čisté, ľahké, jemné
Mínusy:
  • nenašla som
Ponio Šampúch s ichtamolom a pyritiónom zinku kúpite v eshope Ponio a v partnerských predajniach za 8,20 eur.


Máte obľúbený tuhý šampón od Ponio? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Od Ponio mám ich cukrovú pivonku a je to skvelý tuhý šampón. Mala som aj iné značky, ale Ponio mi sedí určite najviac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S Poniom som veľmi spokojná :) Pre mňa je to jedna z našich najlepších značiek :)

      Odstrániť
  2. Já mám od Ponia jen tuhý deodorant, ale je skvělý, značka je dobrá. Jinak by mě určitě tento produkt zajímal, obecně i já poté, co jsem přestala používat chemické produkty a přešla na přírodní, přestala mít problémy s vyrážkou ve vlasech a neustále svrbění.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite, aj ja som zbadala, že ekzém sa zlepšil, keď som prestala kupovať bežné šampóny. Občas sa k nim zo zvedavosti vrátim, ale už volím radšej prírodné :)

      Odstrániť
  3. Ja aktuálne používam od Soaphorie a celkom som si tie tuhé šampóny zamilovala :)
    xoxo | https://lipstickverse.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Soaphorie som mala tuhé šampóny, ale od Ponia mi vyhovujú omnoho viac :)

      Odstrániť
  4. Pre mňa a moju citlivú pokožku hlavu s lupinami je tento šampúch totálny favorit. Siahnem po ňom vždy, keď sa stane nejaký problém a vždy zachráni :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež ho považujem za záchrancu :) Môj ekzém už niekoľkokrát dostal do poriadku.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe