Bachova terapia a moje žuvačky

19:19

Poznáte Bachovu terapiu? Oboznámila som sa s ňou pomerne nedávno a jej koncepcia ma veľmi zaujala. Bachova kvetová terapia pozostáva z 38 esencií z kvetov, ktoré liečia rôzne duševné a emocionálne stavy. Objaviteľ Bachovej kvetovej terapie je Dr. Edward Bach. Doktor bol presvedčený o tom, že všetky choroby človeka majú svoj pôvod v negatívnych stavoch mysle. Bachove kvety pôsobia práve na tieto negatívne stavy, pomáhajú harmonizovať myseľ a prichádzať na veselšie myšlienky. 38 Bachových kvetov úplne pokrýva spektrum negatívnych stavov, v ktorých sa človek počas života nachádza.






      Bachova terapia je vhodná, keď prežívate ťažké životné obdobie, ste nervózni, podráždení, v strese, prežívate negatívne emócie a máte pocit, že vás to vyčerpáva, hľadáte svoju rovnováhu a harmóniu v živote a snažíte sa pochopiť svoje pocity.
      Bachove kvapky pomáhajú meniť myslenie, odstrániť negatívne nálady a privodiť pozitívny postoj. Ich cieľom je, aby sme žili v harmónii a boli vyrovnaní so všetkým, čo sa deje v našom živote. pomocou Bachových kvetov  dosiahneme duševnú harmóniu a choroby sa na telesnej úrovni nemusia prejavovať.  Bachova kvetová terapia pomáha pri ťažkých životných skúškach, stavoch veľkej vyčerpanosti, pri prekonávaní strachu, hnevu, smútoku, vnútorného napätia.  Nepotláča to negatívne, ale snaží sa vytvoriť opačný postoj. Tým nechcem povedať, že Bachova terapia lieči príznaky chorôb.  Bachove kvety sú predovšetkým prevenciou pred chorobami a pomáhajú počas liečby chorôb. Cieľom Bachovej terapie je harmonický rozvoj osobnosti, vyrovnanosť a sebapoznanie. Keď sa na to pozriete, ide o to, že ak negatívne myslíme, prejaví sa to na našom zdraví. Myšlienka ma veľmi zaujala, preto som si o nej našla viacero článkov, mnohé boli pútavé a ukázali mi úplne odlišný pohľad na niektoré veci. Keď ma v júli začala zmáhať neskutočná únava, cítila som sa nielen vyčerpaná, ale aj smutná, bez života, menili sa mi nálady a nebola som schopná robiť takmer nič ( mala som problémy s histamínovou intoleranciou a anémiou), rozhodla som sa siahnuť po zdravej dobrote - po žuvačkách Energia od dr.Bacha.
O žuvačkách si môžete prečítať:
      "Pôvodná Bachová kvetová žuvačka,podľa Dr. Edwarda Bacha
Energia, sila a výkon
Žuvačka bez cukru s pôvodnými výťažkami bachových kvetových esencií (ruža šípová, oliva európska, hrab obyčajný, brest štíhly ) a so xilotom . Chuť červených ribezlí. Pri fyzickej a emocionálnej únave, duševnej depresii, nesmelosti, beznádejnosti. Na zvýšenie pocitu bezpečia a rozhodnosti. Sladené prírodným xilitom. Neobsahuje alkohol, aspartam ani glutén. Môže sa dávať aj deťom. Nadmerné používanie môže spôsobiť hnačku. Zloženie: sladidlo xilit, gumový základ, prírodná príchuť, výťažok zo slivky čerešňoplodej, zahusťovač: arabská guma, zvlhčovač glycerín,sojalecitín, 0,25g pôvodných výťažkov Bachových kvetových esencií,farbivo:oxid titaničitý, leštiaca látka: karnaubský vosk
Výživová hodnota 100g produktu obsahuje (670 kJ160kcal) Bielkoviny 0g, uhľohydráty 67 g , tuky 0g, vlákniny 0g
40ks v balení."
V ponuke som našla 4 druhy: žuvačky krízová situácia, sebavedomie a odvaha, energia, sústredenie a vytrvalosť. Vybrala som si práve balenie Energia, lebo tá mi veľmi chýbala. Ráno som vstávala unavená, cez deň sa únava len zvyšovala a po práci som len padla do postele. Zobudila som sa večer, tiež veľmi unavená. Musela som s tým niečo urobiť. Žuvačky majú veľmi pekný, ružový obal, ktorý vyzerá ako obal od vitamínov. Po otvorení som ucítila zvláštnu, kyslú vôňu, ale žuvačka voňala mimo obalu  pekne. Tak kvetinovo. Veľmi prirodzene a príjemne. Chutí veľmi zaujímavo, je to niečo medzi ovocím a niečím iným,  chutí to ako vôňa kvetov :) S touto žuvačkou som začínala deň, po nej prišli na rad Chia semienka, potom káva a neskôr opäť žuvačka. Hoci mi veľmi chutili, nechcela som to preháňať, lebo nadmerné žuvania žuvačiek môže mať laxatívne účinky. Trvalo mi týždne, kým som sa dala do poriadku. Trvalo mi týždne, kým slzy obschli a nahradil ich úsmev a vyrovnanosť. Stálo ma veľa úsilia premôcť únavu, ktorá ma pripravila o veľa letných radovánok. A možno som si len vsugerovala, že mi pomôžu žuvačky. Ale naozaj som sa postupne začala cítiť lepšie. Nebolo to zo dňa na deň, ale silou vôle sa mi darilo nielen vyhnať chmáry z duše, ale nabrať energiu a konečne fungovať ako zdravý človek. Možno to bol len skvelý placebo efekt. A možno tie Bachove esencie naozaj dokážu pomáhať. Možno som sa len veľmi snažila poraziť stres z práce, únavu z mojich zdravotných problémov a zvláštny smútok, ktorý ma na chvíľu opantal. Ale verím, že tie žuvačky majú niečo do seba. Minimálne ma nakopli, aby som sa pokúsila pozitívne myslieť. A božsky chutia :)
Kúpila som ich v babičkinej záhrade, kde stoja 4,60.
Poznáte Bachovu terapiu? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe