Dokonalosť v podaní Kneipp

17:18

Niektoré dni sú ťažké. Alebo sú skrátka deň debil. Nech sa snažím akokoľvek, niečo sa pokašle. Niekdy aj všetko, nie len niečo. Niekedy za to ani nemôžeme (okej, to sa nestáva často, ale je to tak). Obkľúči nás akási neviditeľná chmárava a dopadne na nás ako ťaživý balvan. Skľúčená dušička je bezradná, zúfalo sa snažíme vymaniť z toho gniavivého objatia nešikovnosti, nepochopenia, smútku a ťažoby. Večer sa tešíme na posteľ, oddych, ticho a pokoj, aby sme si vyliečili všetko to, čo treba. Niekedy mi stačí málo. Stačí len voňavá soľ do kúpeľa.















Soli Kneipp sú jednorázové ( môžete si kúpiť aj pol kilové balenie) a vybrať si môžete z viacerých voňavých možností.  Prevoňajú vodu a vzduch v kúpeľni a prinesú presne to, čo potrebujem - pokoj v duši.


O soli do kúpeľa Sny Provensálska si môžete prečítať:

    "Kneipp soľ do kúpeľa "Sny Provensálska" - Levanduľa, 60 g - uvoľní vás po hektickom dni, Stredomorská vôňa levandule vás prevedie po ceste do očarujúcej krajiny Provensálska. Neobsahuje konzervačné látky (bez parabénov), chemické prísady a farbivá, má neutrálne PH, je dermatologicky testovaná. Použitie: nasypte celé balenie soli do vášho kúpeľa. Ideálna teplota vody je 36°C - 38°C a doba kúpeľa 10 - 20 minút. Soľ je ľahko rozpustná vo vode. Po otvorení ihneď spotrebujte. Upozornenie: iba na vonkajšie použitie, uchovávajte mimo dosahu detí. Zloženie: Sodium Chloride, Polysorbate 20, Linalool, Parfum (Fragrance), Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Lavandula Hybrida Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Lavandula Latifolia (Lavender) Oil, Lavandula Hybrida Extract, Camphor, Limonene, Sodium Carbonate, Sodium Methyl Oleoyl Taurate, Aqua (Water), Tocopherol, CI 28440. "
Levanduľa je ako stvorená na oddych, uvoľnenie a navodenie príjemnej atmosféry. Levanduľová sviečka u mňa nesmie chýbať, pretože jej vôňa má pre mňa doslova terapeutické účinky. Soľ, krásne fialová, zafarbí vodu, do fialova, a všade sa rozhostí vôňa levanduľových polí pri západe slnka v Provensálsku. Je to dokonalý zážitok, kedy si oddýchne nielen myseľ, ale aj telo. Pokiaľ vás trápi suchá pokožka, atopický ekzém či zhrubnutá pokožka na chodidlách, doprajte si podobný kúpeľ - ostáva jemná, hydratovaná a oddýchnutá. Kúpele so soľou zregenerujú aj nôžky a starostlivosť o ne je potom ľahšia. Palec hore! Cena sa pohybuje okolo 1,20  za balenie.
O perlách do kúpeľa Levanduľa a Valeriána si môžete prečítať:
     "Prírodne esenciálne oleje z levandule a valeriány upokojujú telo aj myseľ. Prírodný výživný mandľový olej a urea chránia pokožku pred vysušením a robia ju jemnou a hebkou.
Nasypte celé balenie do vášho kúpeľa. Perličky sú ľahko rozpustné vo vode. Neobsahuje konzervačné látky, bez parabénov, bez chemických prísad a farbív. Má neutrálne pH. Dermatologicky testované."
Toto je suverénne môj najobľúbenejší produkt od Kneipp! Malé čierne guľôčky totiž dokážu zázraky! Voda ostáva tmavo fialová. Tak fialovo fialová, až mám pocit, akoby som sa v nej strácala. Malé guľôčky sa dosť rýchlo rozpúšťajú a uvoľňujú všade okolo mňa nádhernú levanduľovú vôňu. Tak výraznú a uveriteľnú, akoby som ležala niekde uprostred fialového levanduľového koberca. Nikdy ma neomrzí, nikdy jej nebude dosť, pretože dokáže vyhnať chmáry z mojej duše, osušiť slzy a vliať nádej a lepšiu náladu. Po kúpeli sa vždy cítim ako znovurodená, pokožka je hodvábna, hydratovaná a krásna na pohľad. Kúpila som si už asi 5 balení a chystám sa na ďalšie :) Kupovala som ju po 1,30.
O soli Rovnováha lotus, jazmín a orchidea si môžete prečítať:
  
      "Kneipp soľ do kúpeľa "Rovnováha" - Lotus, Jazmín, Orchidea, 60 g - prináša rovnováhu pre telo a myseľ. Neobsahuje konzervačné látky (bez parabénov), chemické prísady a farbivá, má neutrálne PH, je dermatologicky testovaná. Použitie: nasypte celé balenie soli do vášho kúpeľa. Ideálna teplota vody je 36°C - 38°C a doba kúpeľa 10 - 20 minút. Soľ je ľahko rozpustná vo vode. Po otvorení ihneď spotrebujte. Upozornenie: iba na vonkajšie použitie, uchovávajte mimo dosahu detí. Zloženie: Sodium Chloride, Caprylic, Parfum, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Jasminum Officinale Flower Extract, Vanilla Fruit Extract, Oryza Sativa Bran Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Geraniol, PEG-40 Sorbitan Peroleate, Tocopherol."
Ak milujete nežné kvetinové tóny, tak túto soľ si bez pochýb zamilujete. Pri prvom ovoňaní som mala pocit, akoby bola predo mnou obrovská kytica kvetov. Bolo to tak prirodzené a uveriteľné, že som na chvíľu musela zavrieť oči a len tak relaxovať. Vôňu jazmínu mám veľmi rada, v parfumoch ju preferujem a myslím si, že som ešte nemala zlú voňavku, ktorá voňala po jazmíne. Je úžasná na upokojenie a pomáha pri relaxácii. Kúpila som ju 1,20.
O soli eukalyptus si môžete prečítať:
      "Kneipp soľ do kúpeľa Eukalyptus, 60 g - pôsobí ako úľava pre dutiny, je vhodná proti chrípke, nádche a prechladnutiu. Stimuluje a priaznivé účinky na zmysly. Neobsahuje konzervačné látky (bez parabénov), chemické prísady a farbivá, má neutrálne PH, je dermatologicky testovaná. Použitie: nasypte celé balenie soli do vášho kúpeľa. Ideálna teplota vody je 36°C - 38°C a doba kúpeľa 10 - 20 minút. Soľ je ľahko rozpustná vo vode. Po otvorení ihneď spotrebujte. Upozornenie: iba na vonkajšie použitie, uchovávajte mimo dosahu detí. Zloženie: Sodium Chloride, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Sodium Methyl Oleoyl Taurate, Sodium Carbonate, Polysorbate 20, Limonene, Aqua (Water), CI 10020. "
Túto soľ som kupovala na jeseň a na zimu. Sú to obdobia,kedy nás zdravie dokáže potrápiť a nachladnutie, chrípka a angína nie sú ničím výnimočným. Pracujem na mieste, kde denne dochádzam do kontaktu s desiatkami kolegov a ľudí, ktorí k nám prídu - stačí jeden kých a šíri sa to ako požiar. V našich slabo vetraných kanceláriách, v teplúčku, keď sa kúri, majú bacily raj a tak nečudo, že sa snažím posilňovať imunitu tak veľmi, ako to len ide. Keď sa zadarí, chrípka skosí aj mňa a vtedy siaham po pokladoch prírodnej lekárne. A po tejto soli  :) Po rozpustení sa uvoľní svieža eukalyptová vôňa, ktorá pomáha uvoľniť dýchacie cesty, upokojuje a po kúpeli spím ako poleno :)
Používate soli Kneipp? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe