Kolagén, ktorý sa oplatí skúsiť

16:57

Už je to nejaký ten piatok, čo som sa rozhodla pravidelne užívať kolagén alebo kyselinu hyalurónovú. Sú nesmierne dôležité pre naše kĺby a veľkú úlohu zohrávajú aj pri našej kráse. Tú treba podporovať nielen zvonka kvalitnou kozmetikou, ale aj zvnútra výživovými doplnkami. Kupujem si ich už mesiace a keď sa neviem rozhodnúť, vždy sa radšej opýtam. Mám problémy s kolenami a aj preto hľadá pre seba to najlepšie. Fit4you kolagén som našla v DM drogérii a opýtala som sa na jeho zloženie maminy. Keď povedala, že sa jej pozdáva, utekala som si ho kúpiť.


Kolagén s obsahom kyseliny hyalurónovej fit4you zloženie

Kolagén s obsahom kyseliny hyalurónovej,

fit4you

Fit4you Kolagén s obsahom kyseliny hyalurónovej 

Kolagén je pre naše telo významný (nachádza sa v kĺboch, šľachách, väzivách, v očiach, vnútorných orgánoch, pokožke, nechtoch i vlasoch a s pribúdajúcim vekom jeho produkcia klesá. Prečítala som si o ňom dosť a bola len otázka času, kedy si ho začnem kupovať. Niektoré balenia sú veľké a vydržia mesiace, toto od fit4you kolagén je na mesiac - prípadne dva. Obsahuje 300 tabliet a na každý deň pripadne 10 alebo 5 tabliet (podľa toho, aký intenzívny účinok potrebujete). Dnes ma čaká posledná dávka, a preto je najvyšší čas, aby som vám o ňom povedala pár slov. 

Ako som už spomenula, pred nákupom výživových doplnkov sa rada poradím. Moja mamina je zdravotník, krstná mamina robí v lekárni a tak vždy viem, kam zájsť po radu. Vždy si prečítam aj recenzie a odporúčania a následne sa vrhnem na nákup. V DM-ke som mala našetrené nejaké eurá na zľavu, preto som sa po kolagén vybrala sem. 

Tento som si vybrala práve pre jeho zloženie:
  • obsahuje bravčový hydrolyzovaný kolagén, teda tento raz nič pre vegánov. Fit4you kolagén prispieva k regenerácii kĺbov, vlasy sú odolnejšie, nechty pevnejšie, pleť vypnutá, zdravá a žiarivá. Mladšie a krajšie vyzerajúca pleť však pre mňa nie je najväčšia výhra. Mám veľké problémy s chrupavkami v kolenách, ktoré nestíhali rásť tak rýchlo, ako ja a od základnej školy trpím bolesťami. V najhorších časoch som nedokázala ani vstať z postele a prejsť dlhšiu trasu. Dnes chodím na turistiku, cvičím a postupne sa vraciam k všetkému, čo mi bolo zakázané (beh, skákanie, bicykel, kolobežka, dlhé chodenie). Pri tomto kolagéne som pocítila úľavu po prvom týždni a každým dňom som sa cítila lepšie. Dokonca sa zjemnili aj bolesti pri zmene počasia, ktoré mám aj dva dni pred tým, ako prší alebo sa prudko mení teplota.
  • Chondroitín sulfát je zložkou chrupavky a vďaka nemu dokáže zadržiavať vodu - je elastická. Je bežnou súčasťou liekov, ktoré som musela brať a vedela som, že v kombinácii s kolagénom to bude výhra  (dobre, nevedela som to, ale chcela som tomu veriť)
  • kyselina hyalurónová je moja stará známa. Používam pleťové séra s jej obsahom, niekedy ju pijem (sú rôzne ampulky alebo ju kúpite aj čistú) a už si to bez nej neviem ani predstaviť. Dokáže viazať veľa vody, no aj jej produkcia časom klesá. Čo vám poviem, vďaka nej sa cítim mlado :)
  • MSM, teda metylsulfonylmetán, pre mňa tiež nie je žiadna novinka. Označuje sa aj ako minerál krásy a nájdete ho vo fantastickej kozmetike  Raw Gaia.  Je zdrojom organickej formy síry pomáha napríklad pri problémoch s artritídou, astmou, zvláčňuje vnútorné väzivové a chrupavkové tkanivá, znižuje hladinu voľných radikálov.
Ako uvádza výrobca, "10 kapsúl denne je odporúčaná terapeutická dávka (napr. pri chronických bolestiach kĺbov, kožných problémoch, lámavých nechtoch/vlasoch a pod.) 5 kapsúl denne na dobu neurčitú – užívať preventívne." Ja som pri mojom prvom balení užívala desať tabliet denne kvôli kolenám a úplne zničeným nechtom (dezinfekcia a umývanie rúk spolu s rukavicami spôsobili ich lámanie, štiepenie a úplnú krehkosť), no ďalšie balenie, ktoré si kúpim, už budem užívať len po 5. Teraz som si síce pre zmenu kúpila iný vegánsky doplnok, ale z tohto som nadšená. Možno si ho potom vezmem aj vo forme prášku, lebo nápoj ide dolu krkom predsalen trochu ľahšie ako kapsuly :)

Kupovala som ho v DM - drogérii, kde stojí 38,90 eur, ale nájdete ho aj priamo na Fit4you.


Užívate kolagén alebo sa na to ešte len chystáte? :)

You Might Also Like

7 Vaše komentáre

  1. Ďakujem za článok! Akurát som v štádiu, že veľmi intenzívne zvažujem užívanie kolegénu a o tomto som nepočula. Osobne nechcem nič, čo propagujú tie "instagramové" modelky, ktoré za to majú zaplatené, ale chcem niečo, čo mi naozaj pomôže :)
    Nicol z World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snažím sa skúšať rôzne značky a hľadám taký, ktorý by mi najviac vyhovoval :) Teraz mám beauty drink od Kvitok, recenzia bude tak za mesiac :) A v DM-ke som našla aj iné značky, nabudúce asi zasa pôjdem na nákup tam.

      Odstrániť
  2. Začala som aj ja užívať kolagén, na koľko som sa dočítala, že ma priaznivé účinky aj na vlasy aj na pleť a celkovo telo. Užívam konkrétne ten, ktorý slečna nadomnou spomína a som spokojná. Netreba hneď všetko hádzať do koša aj keď to propagujú na soc. sieťach ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy si rada kúpim niečo propagované, niekedy nie, mňa trochu ovplyvní aj to, kto je tým influencerom :) Ale rada skúšam rôzne značky a vždy sa teším na novú :)

      Odstrániť
  3. Ja ani nejak neriešim, či to propaguje nejaký influencer. Aj tak majú zato zaplatené a príde mi, že nie vždy to čo povedia je naozaj pravda ;) Pokiaľ to chcem, kúpim si to a vyskúšam. Keď mi to nesadne,no čo život ide ďalej :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež si rada kúpim to, čo sa mi zapáči a radšej dám na bežné užívateľské recenzie :) Ale stane sa, že niečo nesadne alebo nesplní očakávania, to k tomu nákupu nejak patrí :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe