Také kapitánske zubné pasty - dali by ste si radšej bieliacu alebo bylinkovú?

15:41

 Mojom poličkou v kúpeľni sa už mihlo viacero mimoriadne zaujímavých zubných pást. Kedysi som ich nakupovala výlučne v drogérii, ale prestalo ma to baviť. Nie preto, že by tie pasty nesplnili svoj účel, ale preto, že som hľadala niečo iné. Zapáčili sa mi prírodné zubné pasty, hoci nepenia, zubné prášky, ktoré prekvapivo penia a zubné pasty neznámych značiek (teda, pre mňa neznámych), ktoré lákajú zložením, vzhľadom, exotickými ingredienciami či účinkami. Naposledy mi do oka padla značka Pasta Del Capitano, ktorá k nám prišla zo slnečného Talianska. Vznikla v roku 1905 a ja som sa rozhodla skúsiť jej bieliacu a bylinkovú zubnú pastu. Výborný výber.


bieliaca zubná pasta Pasta Del Capitano Whitening Toothpaste

bieliaca zubná pasta Pasta Del Capitano Whitening Toothpaste zloženie

bieliaca zubná pasta

Bieliaca zubná pasta Pasta Del Capitano Whitening Toothpaste

Na citlivé zuby sú mnohé bieliace zubné pasty prisilná káva a prinášajú im viac trápenia ako radosti. Skúsila som ich už dosť (aj keď takéto bielenie je beh na dlhé trate a nie je to samozrejme také, ako od profesionála) a z novej sa teším, lebo je to výzva. Bieliaca zubná pasta Pasta Del Capitano Whitening Toothpaste je legendou tejto značky a bola som na ňu veľmi preveľmi zvedavá. 

Krabička je pekná, jednoduchá, akoby z dávnych čias. Bieliaca pasta je ladená do modra a uznávam, že patrí k tým najvydarenejším, aké som mala. A málo ich teda nebolo, lebo už roky si nekupujem rovnaké zubné pasty (azda len čiernu od Ecodenty, tú by som mohla pasovať za môjho miláčika). Objem 75 ml je akurát, nie je ani malá, ani veľmi veľká a páči sa mi aj rozkošný vrchnáčik.

Jej chuť je pre mňa unikátna. Hoci je mentolová, nie je silná, práve naopak. Je svieža, ale nie ostrá, lahodná, ale nie príliš ochutená. Skrátka presne taká, akú si pre seba predstavujem, pretože nemám rada príliš ostré zubné pasty. Nevysušuje mi ani pery a nebolí ma z nej jazyk. Inak je to celkom klasická biela pasta, ktorá pení, vonia a nadchla aj Richarda, ktorému je inak celkom jedno, aká pasta je práve na umývadle. 

Čo sa týka účinkov, som viac ako spokojná. Výborne osviežuje dych, pričom, ako som už povedala, nie je ostrá. Zuby čistí tiež dobre, sú bez povlaku celé hodiny aj potom, ako sa najem. Moje ďasná vôbec netrpia a nekrvácajú, citlivé zuby sú na tom tiež lepšie. Čo sa bieliaceho účinku týka, zuby sú naozaj krajšie, aj keď o výraznom bielení sa hovoriť nedá. Pre mňa ako kávopiča, čajíčkara a milovníka dobrého vína je to však poklad, zuby nie sú zafarbené a viditeľne opekneli. Ak by ste sa ma spýtali, či by som chcela znovu, moja odpoveď by znela jednoznačne - áno. Výhodou je, že vôbec nie je drahá, bez akcie nestoja ani 4 eurá.


Pasta Del Capitano Natural Herbs Zubná pasta

Pasta Del Capitano Natural Herbs Zubná pasta zloženie

bylinková zubná pasta

Pasta Del Capitano bylinková zubná pasta

Pasta Del Capitano Natural Herbs Zubná pasta

Druhou pastou je bylinková Pasta Del Capitano Natural Herbs Zubná pasta. Rozdiel je vo farbe obalu, tento sa nesie v zelených tónoch a je rovnako pekná. Na bieliacu som sa tešila kvôli účinkom, pretože každá bieliaca pasta je tak trochu výzva. Na bylinkovú som sa tešila z iného dôvodu - pre jej chuť. Bylinkové pasty ľúbim, sú chutné, osviežujúce a vždy mi pripomenie leto na lúke. 

Táto pasta je priesvitná a zelenkavá, možno pripomenie sliz Majstra N a možno len obyčajnú zubnú pastu :) Ale je iná a práve to je na nej to skvelé. Dobre pení a lahodne chutí, nie je sladká, silná, mentolová. Skrátka lahodná a vhodná pre každého, koho trápia ďasná. Má antibakteriálne a protizápalové účinky a obsahuje  pupočník ázijský.

Prečo sa mi páči? Pasta Del Capitano Natural Herbs zubná pasta čistí a posilňuje zuby. Tiež sú bez povlaku, dych svieži, pocit v ústach príjemný.  Najviac sa mi na nej páči to, že pomáha zapáleným, opuchnutým a boľavým ďasnám. Sú zdravé, ružové, nekrvácajú a nebolia. Rovnako to môžem povedať aj o zuboch, ktoré mám dosť citlivé. 

Obe pasty sa stali veľmi milým prekvapením a chcela by som skúsiť aj ďalšie. Oplatia sa nielen pre cenu, ale predovšetkým pre tie účinky. Nájdete ich na Elnino


Poznáte túto značku? Aké sú vaše skúsenosti? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe