Borákový olej - úľava pre problematickú pokožku

14:59

Dnes vám ukážem olej, ktorý som si prvý raz kúpila pred asi tromi rokmi a odvtedy je stálicou v mojej kozmetickej poličke. Prírodné oleje považujem za tekuté zlato, ktoré dokáže vyriešiť nejeden problém. Doma mi už dlhšie nesmie chýbať ani konopný, arganový, neem, mandľový, šípkový i ricínový olej a pravidelne kupujem také, ktoré som ešte nemala. Nikdy neviem, či sa z nich nevykľuje nová kozmetická láska :) Oleje mi už nie raz zachránili kožu (ekzémy, popáleniny, drobné poranenia, jazvy) i krásu (bojujú s akné, vráskami, kruhmi pod očami). Niektoré prírodné oleje sú všestranne využiteľné pre celú rodinu, iné si odkladám na tajňáša, aby mi ich nikto iný nemíňal. To je prípad dnešného fešáka - borákový olej je ako stvorený pre ľudí, ktorých trápia ekzémy a suchá, popraskaná pokožka. 


Saloos borákový olej

Borákový olej Saloos

Značku Saloos netreba nijak zvlášť predstavovať. Na českom trhu pôsobí od roku 1993  a ponúka certifikovanú prírodnú kozmetiku. Jej čaro som objavila na vysokej škole a odvtedy ma verne sprevádza a pomáha mi riešiť rôzne problémy. Sortiment tejto značky je pestrý, okrem olejov obľubujem aj hydrofilné odličovacie oleje, pleťové vody, séra alebo íly. Časom sa chcem pozrieť na ďalšie produkty, ale zasa musím minúť niečo zo svojich zásob. Borákový olej som si kúpila kvôli svojmu ekzému a zaradil sa tak k nevyhnutným pomocníkom. 

Veľkou výhodou olejov od Saloos je, že si ich môžete kúpiť vo veľkostiach od 20 ml do 1000 ml (áno, v pohode si kúpite aj litrové balenie). Môžete si tak kúpiť balenie v mini veľkosti na skúšku a pokiaľ budete spokojní, siahnete po maxi veľkosti. Pokiaľ sa olejujete pravidelne a robíte si aj zábaly na vlasy (niektoré oleje dávam aj do prachovým pleťových masiek, trošku z nich kvapknem aj do krému na nohy), ten liter miniete bez problémov pred dátumom spotreby. Na fotke vidíte moje prvé balenie o veľkosti 50 ml, ktoré je v skle, tie väčšie sú plastové. Niekedy si kupujem aj väčšie, ale pokiaľ oleje striedam (na ekzém mi pomáha aj neem, konopný či mandľový), brávam si menšie balenia (niekoľkokrát do roka ich nakupujem). Po operácii som dlhšie nerobila masky ani zábaly, lebo som v kúpeľni nedokázala dlho stáť, teraz sa k nim postupne zasa vraciam a oleje zasa míňam vo veľkom. 

Borákový olej má takú, hm, ako to presne napísať.. orieškovo zemitú vôňu? Možno sprvu z nej človek nie je nijak zvlášť nadšený, ale rýchlo si zvykne a nakoniec sa na ňu  aj teší. Mala som borákový olej rôznych značiek a tento mi zatiaľ vonia asi najjemnejšie a najpríjemnejšie. Je trošku mastnejší, ale vôbec mi to neprekáža. Najčastejšie ho používam:
  • na vlasový zábal. Olej aplikujem na vlasovú pokožku, nechám ho hodinu a viac pôsobiť (podľa toho, koľko mám času) a potom dvakrát umyjem šampónom a ešte použijem masku alebo kondicionér. Vlasy sú hydratované a jemné, no podstatnejšie je, že atopická vlasová pokožka je hydratovaná, upokojená, menej svrbí, ekzém sa pomaly zmenšuje. Prispieva k jej hojeniu a regenerácii a keď ju mám rozškriabanú do krvi (žiaľ, stane sa), prinesie jej úľavu
  • do krémov na nohy. Borákový olej veľmi dobre pôsobí na vysušenú a popraskanú pokožku, preto si z neho trochu kvapnem do krému na nohy a obujem bavlnené ponožky. Nohy sú potom jemné, päty sú krajšie a môžem si obuť sandále
  • na masáž celého tela, miešam ho s inými olejmi a pridávam aj obľúbené esenciálne oleje, aby to všetko pekne voňalo
Ak by ste chceli borákový olej skúsiť, vyzdvihujem jeho hydratačné a regeneračné účinky a obrovský prínos v boji s atopickým ekzémom. Pri pravidelnej aplikácii ekzém pomaly mizne a pokožka ostáva hydratovaná, jemná a spokojná. 

Kupovala som ho v eshope Bioterra, kde 50 ml balenie stojí 9,81 eur. Čím väčšie, tým ekonomicky výhodnejšie.


Ktorý olej vám nesmie doma chýbať? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe