Metalický svet - môj krásny svet

12:01

Niekedy minulý rok som si všimla boom matných rúžov a leskov. Ponúkalo ich veľa značiek, reklama na ne bežala v televízii i ostatných médiách. Ono matný rúž a lesk nie je škaredý. Naopak, môže vyzerať neskutočne sexy. Ak nemáte suché pery alebo vám ich nevysušuje. Mne sa to veľmi páči, ale skôr či neskôr mám pery tak suché, že matný kúsok na chvíľu používať nemôžem. Dermacol mal Matnú mániu tiež a s jeho matnými maľovátkami som bola spokojnejšia ako s inými. Teraz priniesol metalickú verziu týchto tekutého rúžu. Úprimne? Lepšie urobiť nemohol. K nemu bude aj ceruzka na oči, ktorá je fajn. A očné tiene, ale ktorými ma teda nijako nenadchol.

Dermacol lesk na pery

metalický lesk na pery

metalický lesk na pery od Dermacol

lesk na pery

Lesk na pery od Dermacol

metalický lesk na pery Dermacol


Tekutý metalický rúž na pery Dermacol


V ponuke je zatiaľ 5 odtieňov a privítala by som ďalšie. Taký brutálne červený alebo dievčensky ružový. Odtieň č. 4 som si nechala, ten druhý som si pre vás nechala do súťaže. Jeden je tmavohnedý,  druhý je taký... ozaj neviem, ako by som to pomenovala. Niečo medzi červenou a hnedou. I keď sprvu som mala obavy, že tak tmavá farba by mi mohla robiť problém, vôbec to tak nie je a neviem sa na ňu vynadívať. Keď budem opálená, budem  ešte spokojnejšia. Majú 3,5 ml a obal je pekný, hranatý, pevný plastový. Aplikátor je úplne ideálny, ani široký, ani úzky, úplne skvelý.

Krémová konzistencia je na ňom úchvatná, no omnoho viac ma očarila pigmentácia. Rúž je dokonale sýtej farby, už v prvom ťahu zafarbí pery. Človek by na prvý pohľad povedal, že je to obyčajný lesk, no farba je ako pri rúži a na perách vyzerá nádherne. Nevysušuje mi ich, krásne sa lesknú a vyzerajú. Čo sa výdrže týka, je úžasná. Už dlho som sa nestretla s tekutým rúžom, ktorý vydrží celé hodiny. Sprvu sa trochu otláča na pohár, jedlo, príbor, všetko. Ale pekne sa vcucne do pier a badať ho aj po 5-6 hodinách.

Jediné, čo by sa mu dalo vytknúť, je to, že sa rozpíja. Prvý raz ma to nemilo prekvapilo už vonku, preto mal Richard za úlohu kontrolovať, či nevyzerám smiešne. Druhý raz som použila priesvitnú kontúrovaciu ceruzku a už to bolo omnoho lepšie.  Myšlienka rúžu, ktorý sa aplikuje ako lesk, sa mi veľmi páči. Ponuka farieb je zatiaľ trochu slabšia, ale myslím si, že tieto si svoje fanúšičky nájdu. A možno pribudnú ďalšie. Je pravda, že nie všetky sa mi páčia, ale moje ja vyzerá úžasné. Farba je dokonalo intenzívna a výrazní pery. Nevysušuje mi ich a výsledkom je krásne líčenie.

Plusy:
  • pekný obal
  • jemne vonia
  • hustý, dobre sa nanáša
  • krásne sa leskne
  • pery zvýrazní intenzívnou farbou, nevysuší ich, obstojne drží
  • úžasná výdrž

Mínusy:
  • slabšia ponuka farieb
  • bez kontúrovacej ceruzky sa rozmazáva okolo pier
Kúpite ho za 7,69 eur.





Metalická ceruzka

Ceruzka je v ponuke v štyroch odtieňoch: zlatá, bronzová, modrá a zelená. Uvítala by som ale fialovú či tmavohnedú, ktoré mám veľmi rada a v takomto prevedení  by sa mi veľmi páčili. Sú to moje najobľúbenejšie farby v líčení a po čiernej ceruzke ich používam najčastejšie. Z týchto štyroch som si obľúbila bronzovú a zlatú, ktoré sú pekné a žiarivé. Ceruzky vyzerajú na prvý pohľad super. ďalšie dostala krstná a ďalšie skončili  v súťaži. Tmavá, s farebným koncom, ktorý presne naznačuje, s akou farbou mám tú česť. Priesvitný plastový vrchnáčik dobre drží a chráni farebnú tuhu. Dobre sa strúha, neláme sa, za čo mala hneď plusový bod. Lebo nie je nič horšie ako ceruzka, ktorá sa na figu strúha a ešte sa aj láme. 

Farby sú veľmi dobre pigmentované, intenzívne, sýte a žiarivé. Krásne dokážu oživiť líčenie a sú príjemným osviežením môjho kozmetického  sveta. Dá sa s ňou urobiť veľmi pekná linka, ale dobre poslúži aj ako očný tieň. Krátko po aplikácii uschne a vsiakne sa do viečka, vďaka čomu dobre drží. Neotláča sa, nerozmazáva sa a dá sa dobre použiť na dymové líčenie. Ceruzka je vodeodolná. Prežije dážď, ale v sprche som ju neskúšala. Vodeodolné ceruzky mám rada, ale nepreceňujem ich, pretože na kúpalisko s nimi nechodím. Preto mi vyhovujú takmer vždy. Dajú sa použiť samostatne, už som ich kombinovala aj s očným tieňom a som celkom spokojná. Nič sa nevyrovná mojej najobľúbenejšej gélovej ceruzke, ale tejto nemám veľmi čo vytknúť. Možno len menej farieb,ktoré sú momentálne v ponuke.

Plusy:
  • pekne vyzerajúce ceruzky
  • dobre sa strúhajú, nelámu sa
  • sýte farby
  • vodeodolné
  • vhodné ako linka, na dymové líčenie
  • nerozmazávajú sa, dobre držia, pekne vyzerajú celý deň
Mínusy:
  • menej farieb v ponuke

Stoja 4,99 eur a nájdete ich v ponuke Dermacolu.





Očný tieň BonBon

Tieto tiene majú niekoľko milých a dobrých vlastností, no aj niekoľko, ktoré mi neuveriteľne lezú na city. Ale pekne po poriadku. Vyzerajú krásne. Naozaj ako nejaký malý bonbónik, ktorý sa vojde aj do tej maličkej kozmetickej taštičky, ktorú plním do prasknutia, keď niekam ideme na výlet. Aj v kabelke ho môžem nosiť, balenie je pevné, neotvorí sa a dobre chráni tiene pred znehodnotením. Jeho roztomilosť považujem za hlavný dôvod, pre ktorý by som sa za ním obzrela v každom obchode. Ponuka farieb je obstojná, vedela by som si ich vybrať viacej.

Bonbónové tiene môžete použiť na sucho pre jemné líčenie alebo na mokro, čo bežne považujem za veľké plus, lebo líčenie býva vtedy neuveriteľne krásne. Keď som si ho skúšala na roku, bol hnedý s akýmisi zelenými metalickými odleskmi. Trošku som sa pozastavila nad tým, že to nie je celkom moja farba a vyzeral viac hnedo, ale dala som mu šancu. Mierne ma sklamala pigmentácia. Nefarbí tak intenzívne, ako som čakala a ako to vyzeralo na tej ruke. Dokonca som nemala pocit, že po pridaní vody by som badala výraznejší rozdiel. Musela som aplikovať viac tieňu, aby som bola spokojná a viac vyzeral zelený ako hnedý. Páčilo sa mi ale to, že neopadával a neprášil sa. 

Dôležité je aplikovať s podkladovou bázou, lebo bez nej vydrží relatívne krátko a ľahko sa otláča a zlieva. S podkladovou bázou vydrží celý môj pracovný deň. Ponuka farieb je pestrá a dajú sa vybrať aj metalické, velvet look, peral performance či glitter show. Všetky majú možnosť aplikácie na sucho aj na mokro. Možno pri inej farbe by som mala celkom iný názor, lebo by som bola nadšená aspoň z nej, ale nevadí. Nie sú úplne zlé, ale som zvyknutá na lepšie tiene.

Plusy:
  • milé a malé, vhodné aj do maličkej kozmetickej taštičky
  • pevný obal dobre chráni tiene
  • pekné farby v ponuke
  • možnosť aplikácie na mokro aj na sucho
  • neprášia sa
  • pekne vyzerajú, s podkladovou bázou vydržia pracovný, vtedy sa ani veľmi neotláčajú alebo nezlievajú
Mínusy:
  • slabšia pigmentácia
  • bez podkladovej bázy dlho nevydrží, zlieva sa 
  • môj tieň sa mi nezdá výrazný

Za tri eurá nájdete rôzne bonbóniky v drogériách alebo na internete.

Zaregistrovali ste tento krásny metalický svet? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. tie metalické ceruzky vyzerajú naozaj super, rada by som ich skúsila ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja osobne metalické rúže nemusím, no celkom sa mi páčia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa veľmi páčia a tiež som ich veľmi nesledovala, ale po tejto skúsenosti ma zaujímajú stále viac :)

      Odstrániť
  3. Metalické věci mám moc ráda :) ale musím bohužel říct, že tyhle produkty od Dermacolu mě nezaujaly, škoda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja si vždy poviem, že niečo nepotrebujem a potom si tu prečítam, že to potrebujem a nehádam sa :-D Mne sa najviac páči práve ta tmavohnedočervená farba rúžu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To poznám :) Tento mesiac ma to už stálo kopec peňazí :D

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe