Luckin seriál o slovenskej prírodnej kozmetike - JudaJakoba

11:33

V dnešnom dieli o slovenskej prírodnej kozmetike Vám predstavím značku, ktorú som predtým nepoznala. O to šťastnejšia som, že vám o nej môžem povedať pár slov. Slovensko je krásnou krajinou, ktorá má svetu čo ponúknuť a ukázať a naša prírodná kozmetika rozhodne nezaostáva za tou, ktorá je k nám privážaná. Vzniká z úcty k prírode a je pre celú rodinu. JudaJakoba prináša kozmetiku, ktorá je potešením ako pre telo, tak aj pre našu myseľ.

Táto malá rodinná firma ponúka kozmetiku, ktorá je z prírodných surovín. Príroda, ktorá je ukrytá v každom jednom ručne vyrobenom kúsku, prináša starostlivosť každému z nás. Produkty tejto značky obsahujú veľa olejových a vodných rastlinných výťažkov, ktoré pochádzajú z vlastnej produkcie. Rastlinné extrakty sú kľúčovými ingredienciami tejto slovenskej prírodnej kozmetiky. V pracovnom laboratóriu, ktorému hovoria aj  “Saponárium” (v latinčine znamená slovo sapo mydlo) sa zo starostlivo vybraných byliniek pripravujú  vodné a olejové extrakty. Snahou je obsah oboch typov vzácnych rastlinných zložiek, a to zložiek rozpustných vo vode a zložiek rozpustných v oleji.





Značku by sme tak mohli charakterizovať ako:
  • Značku, ktorá ponúka unikátnu kozmetiku, ktorá je na báze rastlinných extraktov vlastnej produkcie
  • Značku, ktorej kozmetické výrobky sú vyrobené podľa vlastných originálnych receptúr
  • Značku, ktorá ako jedna z mála ponúka kompletnú škálu výrobkov s obsahom rastlinných extraktov




Princípy Juda Jakoba:

  • Úprimnosť – pri výrobe sa používajú iba tuky a oleje rastlinného pôvodu, nešíri o sebe nepravdivé informácie, čo sa používaným ingrediencií týka
  • Úcta voči klientovi
  • Transparentnosť
  • Autenticita výroby: snaha  do maximálne možnej miery obmedziť používanie komerčných produktov



Ponuka značky Juda Jakoba je veľmi pestrá. Z pleťovej kozmetiky si môžete vybrať pleťové peny – moussy (napríklad Caffé, Calendula, Elicriso), pleťové séra (tonizujúce, vyživujúce) či balzamy na pery (mäta, medovka,nechtík,levanduľa). V krásnych sklených obaloch so môžete kúpiť harmančekový alebo rebríčkový krém na ruky. Dezodoranty sú v skleným alebo v ekologických papierových obaloch, vône sú minty, citra  a floris. Posledným kúskom v starostlivosti o telo sú masážne dukátiky v príťažlivých vôňach ako levanduľa, mäta, borievka alebo borievka. Veľmi pestrá je ponuka mydielok, ktoré sú bylinkové alebo ílové. 

Momentálne má v ponuke až 25 bylinných olejov. V krásnych sklených dózičkách nájdete skvosty ako borievkový, klinčekový, kávový, levanduľový, mätový či medovkový olej. Mňa osobne najviac lákajú telové peelingy, v ponuke je napríklad nechtíkový. Obaly sú jednoduché, ale veľmi praktické, pekné a dajú sa recyklovať alebo doma opakovane použiť. Používajú sa iba ingrediencie vysokej kvality rešpektujúce ľudskú pokožku. Značka nevsádza iba na krásny obal alebo vôňu. Najpodstatnejší je obsah, bylinky, ktoré dokážu pomôcť telu a tak aj duši.


Zatiaľ som skúsila pár vzoriek a bola som milo prekvapená. Vyvolali vo mne zvedavosť, aké asi sú ostatné produkty. Mydielko so šípkami či pena ma len utvrdili v tom, že značka skončí v mojom wishliste a podobne ako ďalšie slovenské značky sa u mňa doma udomácni.

A nakoniec prinášam rozhovor s maminou tejto značky :)

1.  Aká je vaša filozofia, ktorou sa riadite pri výrobe vašej kozmetiky?

Pre nás sú kľúčové tri momenty: výber surovín, kvalita produktu, ekologické balenie.

1. Už počas vývoja produktu nastavujeme receptúry tak, aby použité zložky boli čiste prírodného pôvodu, resp. boli získané jemnými procedúrami, ktoré sú akceptovateľné kozmetikou “PURE NATURE”. Kedže v tíme sme dvaja biochemici, jeden chemik a jeden študent farmácie, častokrát si vieme vypomôcť aj sami.
2. Dosiahnutie a zachovanie čo najvyššej možnej kvality produktov má pre nás osobitný rozmer, pretože jednu z hlavných zložiek našich výrobkov – bylinné olejové extraky, si pripravujeme sami.
Čiže v prvom rade sme veľmi prísni sami na seba, a to vo všetkých krokoch ich prípravy: od zberu a spracovania byliny po stanovenie kvality a uskladnenie hotového oleja.
3. Vzťah k prírode sme sa pokúsili vyjadriť aj v balení našich produktov:  úplne sme vyradili plastové obaly, používame sklenené kelímky, tubičky z recykovaného papiera, biodegradovateľné fólie.

2. Čo pre vás znamená vaša značka?

Za značkou JudaJakoba nestojím len ja, ale aj môj manžel a obaja synovia. Vyjadrujeme ňou naše spoločné vyznanie prírode, ku ktorej máme veľmi blízko; úctu k človeku, ktorému chceme dať možnosť starať sa o svoju pleť zodpovednejšie; rešpekt ku vzdelaniu, ktoré nám napomáha chápať súvislosti a otvára nové obzory.

3. Aké sú vaše ďalšie plány do budúcnosti?

Toto je dosť náročná otázka, pretože sa situácia v prírodnej, ručne robenej kozmetike u nás na Slovensku veľmi rýchlo vyvíja. Okrem toho si mladí členovia rodinného tímu plnia aj svoje sny, študujú, cestujú, atd, čím sa vo firme neustále tvoria nové okolnosti a presné plánovanie by nás skôr brzdilo, ako posúvalo. V každom prípade by sa mi páčilo pokračovať dalej v takejto rodinnej zostave, odpovedať na nové výzvy, ponúknuť dalšie výrobky.

4.Keby ste si mala vybrať svoj najobľúbenejší produkt vašej značky, ktorý by to bol a prečo?

Ílové mydlá, na výrobu ktorých sa musím vždy poriadne pripraviť a sústrediť, rutina zostáva bokom. Mojou srdcovkou sú aj aromaterapeutické masážne dukáty, pretože zvládnutie ich výrobného procesu ma stálo veľa úsilia. Možno aj preto ich rada používam a vždy nejaký z nich nájdete v mojej kabelke.


5. Prečo by ste odporučili čitateľom nakupovať prírodnú a slovenskú kozmetiku?

Myslím, že odpoved na túto otázku možno nájsť v bode 1.


6. Viete si predstaviť, že by ste robili niečo iné?

Musím priznať, že viem. Už mám nejaký ten rôčik odžitý a uvedomujem si, že život je nevyspytateľný a je potrebné niekedy sny uložiť do šuflíka. A ja mám tých snov, aj v šuflíku, stále ešte dosť ...

7.Kedy najčastejšie vznikajú nápady na nové výrobky?

Kdesi na začiatku tohoto dobrodružstva sme si v hrubých  rysoch načrtli, čo chceme robiť a ako to chceme realizovať. V prvom rade teda sledujeme tento pôvodný program a podľa  neho sa snažíme ponuku dotvárať. Produkty “mimo programu” vznikajú rôzne, či už na požiadanie niekoho z okolia, zo zvedavosti vyskúšať nové postupy, ako vedľajší medziprodukt skúšanej procedúry


Poznáte túto značku? :) Máte s ňou nejaké skúsenosti? :)





You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Povedala by som, že patrí k tým menej známym. Ja mam od nich pleťový peeling s levanduľou, ešte v starom obale a je výborný. Používam ho veľmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Peeling by som aj ja chcela :) A aj to sérum s ružou vyzerá super :)

      Odstrániť
  2. Ja som na tuto znacku narazila pred nedavnom v lekarni na Racku... skusila som pletove serum a som NADSENA.. Urcite nezostavam len u tohoto produktu. Drzim palce a ctim si ich krasnu myslienku.Vela sil do buducna..

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe