Lacná kozmetika s čiernym aktívnym uhlím

19:08

Všimli ste si, koľko kozmetiky s čiernym aktívnym uhlím sa v poslednej dobe objavuje v obchodíkoch? A ja sa tomu vôbec nečudujem. Od okamihu ako som spoznala úžasné vlastnosti aktívneho čierneho uhlia, nesmie v mojej poličke chýbať. Dokonca som si kúpila aj prášok, ktorý si vmiešam do svojich domácich pleťových masiek. Keď som podobné výrobky zbadala v ponuke značky Xpel, ostala som veľmi zvedavá. Z viacerých dôvodov. Cenovo sa jedná o veľmi výhodné produkty, ktoré majú v  celku dobré zloženie. Pár kúskov, ktoré som doposiaľ mala, sa mi osvedčili, preto som sa rozhodla dať jej ešte šancu. Pozerala som sa po produktoch, ktoré mi už doma došli a tak som vedela, že len čo mi prídu domov, sa do nich môžem pustiť.

Xpel


čistiace pásiky

náplasti na nos

náplasti na nos zloženie

náplasti na nos s čiernym uhlím

čistiace pásiky na nos

odstraňovanie čiernych bodiek

pásiky na čierne bodky


Pásky na nos proti čiernym bodkám pre ženy


Pásky na nos proti čiernym bodkám pre ženy som vyskúšala ako prvé. Pred pár rokmi som sa ich naučila používať pravidelne a odvtedy na ne nedám dopustiť. Je pravda, že nie každé sú dobré a mala som pár takých, ktoré pleť nevyčistili, ale vždy ich kupujem s nadšením a elánom. S čiernym uhlím som ich už zopár mala a viac menej som bola spokojná. Tieto vyzerali božsky. Jednak preto, že v balení ich bolo až 6 a cena 1,27 eur je priam rozprávková. V čiernej krabičke sú pásiky samostatne delené. 

Tmavou stranou sa prikladajú na pleť. Na prvé použitie sa vždy neskutočne teším. Tam sa naplno prejavuje kozmetický maniak, ktorý je v mojom vnútri :) Dôkladne som sa pripravila. Pleť som si vyčistila, použila som horúcu vodu, aby sa póry otvárali a lepšie sa tak vytiahli nečistoty. Nos som si nechala navlhčený a išla som sa popasovať s pásikom. Prekvapilo ma, že je dosť tvrdý a nalepiť ho bolo ťažšie, ako som si myslela. Páčilo sa mi ale, že je trochu lepšie tvarovaný a viac pokryje nos. Nechala som ho pôsobiť, kým poriadne neuschol. Nejdem podľa pokynov, ale podľa toho, či je pásik úplne suchý a tvrdší. Vtedy ho strhnem bez problémov. Tak tomu bolo aj tento raz. 

Pekne sa odtrhol, neroztrhol sa a hoci prvé použitie bolo také rôznorodé, druhý pokus bol o moc lepší. Nos som si namočila viac a mala som aj mokré ruky, aby sa ľahšie tvaroval a prilepil. Na druhý pokus vytiahol pásik  viac nečistôt z nosa, ale stále som nemohla hovoriť o nejakom úspechu. Viac sa zachytili tie väčšie, menšie sa nepohli. Trochu ma to mrzelo, ale na tretí pokus to šlo lepšie. Nos som si naparila a potom prilepila náplasť. Tam bolo vidno najlepšie výsledky. Aj po aplikácii make upu. Keď si to zhrnieme, tak som spokojná. Cena je viac ako priaznivá, balenie dosť veľké. Za tú cenu sa sťažovať nemôžem. Rozhodne sú lepšie ako tie od Nivea, ktoré sú doposiaľ najhoršími, ktoré som mala. 

pleťová maska

látková maska xpel

látková maska s čiernym aktívnym uhlím


Látková maska Xpel

Druhým kúskom dnešnej recenzie je látková maska Xpel, určená na čistenie a detoxikáciu pleti. Látkové masky sú u mňa doma vítané, hoci nie vždy mám na ne náladu. Kedysi som si ich húfne nakúpila, potom mi liezli na nervy a teraz si ich kupujem menej, ale o to radšej ich používam. Je v peknom obale, táto čierna sa mi fakt pozdáva. Maska je vynikajúco vlhčená, ale po nanesené nesteká a dobre drží na tvári. Zdala sa mi trochu mazľavá, než som ju rozobrala a poskladala na pleť, ale potom to už bola jedna báseň. 

Ako som povedala, maska sa pekne pricucne na tvár a drží. Neštípe, nespôsobuje podráždenie, je citlivá aj k očnému okoliu. Ani som nevedela, že mám niečo na tvári. Mala ľahkú sviežu vôňu, ktorá sa ťažko popisuje, ale neprekážala mi. Po uplynutí asi 15 minút som ju sňala, zvyšky tekutiny vtrela do pokožky. Čierne bodky ostali na mieste. Dobre, veď zázraky na počkanie už nečakám. Aj keď som tajne dúfala :) Pleť je čistejšia, žiarivejšia a jemnejšia. Upokojuje aj červené miesta, zapálené vyrážky a pleť vyzerá lepšie. K tejto by som sa pokojne vrátila a stojí 91 centov, čo je skvelá cena.

telový a pleťový peeling Xpel

telový a pleťový peeling Xpel s čiernym aktívnym uhlím


čierny peeling

Peeling na telo i vlasy pre ženy

Posledným kúskom dnešnej recenzie je peeling na telo i vlasy pre ženy. Má 250 ml, je teda dosť veľký a prekvapilo ma, že sa môže používať na celé telo. V čiernom obale sa nachádza sivý peeling, ktorý je trochu redší a príjemne vonia. Obsahuje drobné čiastočky, ktoré je dobre cítiť a pokožku nedráždia. Vďaka tomu, že poľahky odstraňuje odumreté bunky, sa do pleti ľahšie vstrebú výživné látky, ostane žiarivá, jemná a čistá. Pomáha aj na akné na chrbte, nepodráždi pokožku. Je pre mňa veľkým nezvykom používať jeden peeling na telo i tvár, ale celkom sa mi to zapáčilo. Obľubujem ho síce skôr na telo, ale pekne rozžiari aj pokožku tváre. Jeho cena je 1,92 eur za 250 ml.

Všetky produkty nájdete v eshope Elnino. Zaujala vás ponuka tejto značky? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Pásky na nos mám ráda. Používám ty tebou Luci zmiňované od Nivei a těší mě, že v recenzi píšeš, že jsou tyto ještě lepší :-) Asi je vyzkouším.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie od Nivey som nemala rada, ale tieto mi vyhovujú viac :) Aj keď ozaj najlepšie sú zatiaľ od Baley.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe