Taká veselá pena

18:34

Čistenie pleti prírodnou kozmetikou má viacero výhod, ktoré som rokmi spozorovala. Bežná drogériová kozmetika ma sprevádzala počas celej strednej školy a čiastočne aj vysokej. Kupovala som si peelingy a čistiace gély, na dočistenie som občas mala pleťovú vodu s obsahom alkoholu. Neskoro som prišla na to, že táto kozmetika nie je až taká účinná a čo bolo ešte horšie, pleť mi aj vysušovala. Dosť neskoro (ale predsa) som sa začala učiť o tom, ako kozmetika vplýva na našu pokožku, o tom, ako využiť silu prírody a jej poklady. Odvtedy sa stav mojej pleti neuveriteľne zlepšil a neviem si predstaviť, že by som sa zasa vrátila k iba bežnej pleťovej kozmetike. Občas k nej zablúdim, ale už to nie je ako kedysi. V mojej poličke by ste našli predovšetkým čistiace gély a mydlá. Zaujímavou zmenou môžu byť aj peny, ktoré sú úplne iné. Ľahké, svieže, nadýchané.





Jemná čistiaca pena Weleda

Povedzme, že aj keď si peny kupujem už pár rokov, doposiaľ som nenašla takú, ku ktorej by som sa chcela vracať pravidelne. Obyčajne som siahala po kúskoch od Alverde, lebo sa dali ľahko zohnať. Tá od Weledy bola pre mňa celkom výzva, lebo po dlhej dobe to bola iná značka pleťovej peny, ktorá sa mihla mojou poličkou. Keď som ju vyhrala, hneď som jej urobila miesto a netrpezlivo som očakávala kuriéra s balíčkom. Síce som sa načakala, lebo balíček sa omylom ocitol v úplne inom meste, ale na dobré sa čakať oplatí.

Čistiaca pena má 150 ml, je v plastovom obale s milou modrou etiketou a má pumpičku na dávkovanie. Bez nej by to nešlo, lebo ona mení tekutinu na bohatú penu.  Je skvelá, pretože sa dá ľahko stláčať, nezasekáva sa a neprská okolo seba penu. Vonia veľmi sviežo. Citrusové tóny s ľahkým kvetinovým závanom vytvárajú okolo mňa voňavý závoj, ktorý prebudí všetky zmysly a naozaj úžasne osvieži. Ľahká nadýchaná pena je skvelá, ale len do okamihu, kým sa nejakým nedopatrením nedostane do očí. Hneď začnú štípať a slziť, preto sa tomu veľmi snažím predísť. Iste, rýchlo to odstúpi, ale aj tých pár sekúnd môže byť pre oči úplným utrpením.

Penu môžete používať aj ráno, aj večer. Trošku naneste na navlhčenú pleť a krúživými pohybmi ju jemne čistite. Na pleti zanecháva veľmi príjemný pocit, neviem, či by som mohla povedať, že chladivý, ale niečo v tom duchu. Odstraňuje make up a tvár čistí bez toho, aby ju podráždil alebo vysušil. Podstatné je iba vyhnúť sa očnému okoliu. Neštípe ani na vyrážkach a okrem pocitu čistoty a sviežosti zanecháva pokožku rozjasnenú a hladkú. Na dočistenie už stačí len trocha pleťovej vodičky a nakoniec krém, olej alebo sérum. Efekt je dokonalý a konečne by som mohla povedať, že mám skvelú penu. Nie je to môj najobľúbenejší produkt na čistenie, lebo mydlá ani gély u mňa neprekoná, ale všetko je to len o zvyku. Rada siahnem po niečom novom a vymením svojich miláčikov. Za mňa palec hore, prekvapenie milé to bolo od začiatku do konca.

Plusy:
  • pekný obal s pumpičkou
  • pumpička sa dobre stláča, nezasekáva sa
  • svieža citrusová vôňa
  • bohatá krémová pena
  • veľmi dobre odstraňuje make up a nečistoty, zjemňuje a rozžiaruje pleť bez podráždenia, nevysušuje

Mínusy:
  • treba sa vyhnúť očnému okoliu , veľmi v očiach štípe

Pena stojí 10,95 eur a nájdete ju v eshope Weleda alebo v partnerských predajniach.

Patria pleťové peny k vaším obľúbencom? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe