To najlepšie na presušenú pokožku

18:24

Atopický ekzém bude mať u mňa za chvíľku škaredé výročie - 20 rokov spolu. 20 rokov smútku, sĺz, bolestivých červených miest, krvavých rán, divných pohľadov a na základnej aj posmeškov. Lebo decku nevysvetlíte, prečo vaša koža vyzerá tak, ako vyzerá. A deti vedia byť veľmi kruté. Pravdou ale je, že choroba, ktorá sa nedá vyliečiť, ma naučila byť silnejšou a lepšie chápať svoje telo, pretože ekzém reaguje na veľké množstvo podnetov. Mojím najväčším nepriateľom je stres. Nejde to vyhnúť sa mu úplne, ale učím sa žiť podľa seba a vyhýbať sa mu. Základom všetkého bolo prestať vnímať, čo hovorí okolie, vyňať zo života toxických ľudí a vážiť si samú seba, nech sa deje, čo sa deje. Veľmi mi pomáha aj prírodná kozmetika, ktorá dokáže pomôcť omnoho viac ako bežné lieky a masti z lekárne. Po prečítaní recenzií na balzam na presušenú pokožku od Dulcia Natural som sa rozhodla, že ho skúsim. Odradzovala ma jedna vec, ale nakoniec sa ukázalo, že úplne zbytočne.

Dulcia Natural



balzam na presušenú pokožku

balzam od Dulcia Natural

zloženie balzamu na presušenú pokožku

Balzam na presušenú pokožku od Dulcia Natural

Čítala som si recenzie, pozerala som si skúsenosti ľudí, niektorí sa veľmi tešili, iní tvrdili, že ho nemohli používať, lebo...im smrdel. Vydesilo ma to, lebo rybí zápach je mojou malou nočnou morou, odkedy som ako malé dievčatko sledovala starú mamu, ktorá čistili ryby. Ryby, ktoré starý otec ulovil a niekedy som ich ešte hladkala, lebo mi ich bolo ľúto. Na Vianoce som plakala nad večerou, lebo som ich  nechcela jesť :) A nejem ich doteraz, ani naše riečne, ani morské. Nie je to pochabosť. Ale nikdy som to nemohla ani cítiť. Tak som balzam brala s veľkým rešpektom.

V krásnej čipkou ozdobenej tube je 175 ml balzamu/krému, ktorý je určený na presušenú,atopickú pokožku. Tak ľúbezne som si ho prezerala, vyzeral krásne a ako sa blížilo prvé použitie, mierne stúpali moje obavy. Ale odhodlala som sa. Otvorila som obal a nadýchla som sa... a nič. Cítila som nejaké oleje, levanduľu a niečo jemné, pekné. Ešte raz som sa na to pozrela. Poslali mi niečo iné? Veď toto vôbec nesmrdí! Naopak, stále som na pokožke cítila vôňu levandule a premýšľala som, komu toto môže smrdieť.

Dobre, prvá vlna nadšenia opadla, keď mi dovoňala levanduľa a naozaj som ucítila jemný rybací závan :) Ale naozaj veľmi jemný, vôbec mi neprekáža a dokonca by som povedala, že to ani nie je veľmi cítiť, lebo vyprchá. Krém je veľmi hustý a bohatý, ale dobre sa vtiera do pokožky a keď ho trochu pošúchate v rukách, roztopí sa a ľahko sa vtrie do pokožky. Používam ho na chrbát, prsia a na vlasovú pokožku, kde ma momentálne ekzém trápi. Do vlasovej pokožky ho vtriem pár hodín pred umývaním, zabalím do uteráčika a nechám pôsobiť. Vlasy si umyjem klasickým spôsobom, šampónom, potom nasleduje maska a kondicionér a do suchších vlasov potom vtriem trochu rozmarínového tonika.

Úžasné účinky cítim už krátko po nanesení. Neviem ten pocit popísať, lebo nie je to chladivý účinok, ale po aplikácii cítim akúsi sviežosť. Akoby pokožka ten balzam úplne vsala. Hneď potom ustúpi svrbenie. Po celom dni zrazu necítim vôbec nič. Svrbenie, štípanie, proste nič. Po umytí je pokožka úplne hladká, bez suchých ložísk. Ako vlasy schnú (a  s nimi aj pokožka) vidím, že ekzém sa po každom použití sťahuje a zmenšuje. Nemám suché miesta ani mokvajúce ranky, pokožka je po milión rokoch zdravej farby a aj ju vidím (predtým som videla len olupujúce sa biele kusy kože). Ruku na srdce - naozaj môže niekomu trošku smrdieť rybacinou. Ja som tam cítila hlavne levanduľu a nesmrdí mi. Ale tie účinky... to je až neuveriteľné! Nič lepšie na ekzém som ešte nemala, ani konopný olej mi nepomohol tak veľmi, ako tento balzam.

Plusy:
  • krásny obal
  • na jedno použitie stačí tenkú vrstvu balzamu
  • hustý, ale skvelo sa rozotiera
  • dobre sa vsiakne do pokožky
  • nádherne hydratuje na celé hodiny, uľavuje od svrbenia, ekzém sa pomaly zmenšuje a nevznikajú nové suché miesta ani mokvajúce ranky
Mínusy:
  • môže trochu smrdieť rybinou, no ja som cítila levanduľu

Za 18,90 eur ho nájdete v eshope Dulcie a v partnerských predajniach.

Báli ste sa kúpiť nejaký produkt len preto, že by nemusel voňať? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ja používam bambucké maslo, ktoré mi moc nevonia, ale nakoľko má skvelé účinky tak ho určíte dopotrebujem :) asamozrejme nie je to až tak strašná vôňa.
    THE NOELA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bambucké maslo mi vonia :) Ako oriešky. Ale nie vždy mi na ekzém pomohlo.

      Odstrániť
  2. Juuuj, ozaj? Ja som nanho uz toooolkokrat pozerala, ale tiez som sa bala zainvestovat, ci to zasa nebude dalsi vyrobok, ktory odlozim do suflika, lebo mi na ekzem nesadol. Teraz neviem, ci sa neodhodlam konecne :) Aj ked zatial mi funguje La roche posay lipikar, tak ked miniem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne pomohol veľmi :) ale každá pokožka reaguje po svojom. Mne vyhovujú aj mastnejšie produkty, lebo mi vždy pomohli.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe