Ricínový olej

18:32

Obočie je časťou tváre, ktorá obyčajne okamžite udrie do očí. Ak je krásne upravené, nepozastavujem sa nad ním. Po tejto zime som si všimla, že moje obočie je jemnejšie ako inokedy. Nepáčilo sa mi to, tak som začala googliť, aké prírodné látky by mi mohli pomôcť. Našla som ricínový olej. Ako som naň mohla zabudnúť? Veď pred rokmi som skúsila a nevedela som sa z neho prestať tešiť. Nie je to ale len taký obyčajný olej. Je tu super olej. Olej, ktorý ale dokáže omnoho viac.

panenský olej


zloženie ricínového oleja

ricínový olej od Soaphoria

Ricínový olej od Soaphorie som mala v hľadáčiku pred rokmi.  Skúsila som iný, ale na tento som nezabudla. Dnes sa veľmi teším z toho, že som sa k nemu vrátila :) V krásnej sklenej fľaštičke je 50 ml zlastistého oleja. Uzatváranie je mierne komplikované, ale balenie je perfektné. Vždy mi pripomenie leto, zaváraninové poháre a taký kúsok elegancie. Ricínový olej je pomerne hustý a taký mazľavý. Ak sa zapracuje do pleti v malom množstve, dokáže sa dobre vsiaknuť, hrubšia vrstva zanecháva mastný pocit. Vďaka viac ako 90% -nému obsahu kyseliny ricínovej má silné antibakteriálne účinky a posilňuje vlasy, nechty aj pokožku. Pokojne by sa o ňom dalo povedať, že je univerzálnym olejom. 

zvláštnu vôňu, ktorá mi ale neprekáža. Nie je ťažká a v porovnaní s vôňou neem oleja je asi každá iná pekná :) Spôsobov, akými ho môžete použiť, je veľa a ja by som vám teraz ukázala zopár z nich:
  • Začnem tým, prečo som si ho kúpila. Kvôli obočiu. Ricínový olej podporuje rast v podstate každého ochlpenia na tele, preto sa vyhýbajte miestam, kde by olej zvýraznil aj nežiaduce chlpy. Dokáže stimulovať rast obočia a  dokáže veľmi jemné chĺpky spevniť. Iste, za dva dni zázraky nečakajte. Možno ani po týždni neuvidíte to, čo by ste chceli vidieť. Ale zmeny postupne prichádzajú. Obočie je hustejšie a bohatšie postupne. Pekne hustne a chĺpky sú pevnejšie. Menej padá, rýchlejšie rastie. Aplikujem ho vždy na noc, keď už mám nakrémovanú pleť. Prstami si nanesiem olej na obočie a príliš ho nerozotieram. Občas mám mastnejší vankúš, ale operiem ho bez problémov :)
  • Podobne ho môžete aplikovať aj na mihalnice. Vďaka ricínovému oleju budú pevnejšie, lesklejšie a hebkejšie. Pravidelne ich večer potierajte ricínovým olejom a po pár týždňoch sa dostavia viditeľné výsledky. Tu je nanášanie trochu obtiažnejšie, pretože sa vyhýbam tomu, aby som mala olej aj v oku. Skúsila som to starším štetcom na očné linky alebo tyčinkou na čistenie uší. Obidva spôsoby mi vyhovujú a nie je to ani komplikované.
  • Tak, ako z neho rastie obočie a riasy, môžu porásť aj vlasy. Olej vniká hlboko do pokožky. Vďaka veľkému obsahu kyseliny ricínovej a omega-9 mastnej kyseliny výborne vyživuje pokožku a vlasové korienky. Pri jeho používaní je dôležité, aby ste ho nanášali na pokožku, nie na vlasy. Nielenže lepšie porastú, ale aj menej padajú. Nie je to proces, ktorý príde zvečera do rána, ale s trochou trpezlivosti sa dajú dopestovať krásne a bohaté vlasy.
  • Olej je účinný aj na nechtovú kožtičku. Osvedčilo sa mi nanášať ho na nechty a okolie, dať si bavlnené rukavice aspoň na pol hodinu/ na noc a opakovať to pár razy týždenne. Takto sú zdravšie a pevnejšie nechty odolné voči lámaniu aj štiepeniu.
  • Ricínový olej pomáha suchej pokožke. Kyselina ricínová viaže vlhkosť v pokožke, a tým zabraňuje jej vysúšaniu. Ak vás trápia suché chodidlá (najmä päty), pokojne si ich ponatierajte olejom, obujte si bavlnené ponožky a nechajte cez noc pôsobiť. Mám síce radšej krémy, ale raz za čas si doprajem aj olej
  • Odporúča sa aj na problematickú pleť alebo na vrásky. Aplikujte ho na pleť miesto krému, vhodnejší  je na večer, pretože môže byť trochu mastnejší. Jeho zvyšky zotriem obrúskom. Používam ho nie na celú tvár, ale len na očné okolie a čelo. Doposiaľ som si nevšimla, že by sa upchávali póry alebo sa zhoršil stav pleti. Naopak, ráno je pleť jemná a veľmi pekná.

Je veľa ďalších možností, ako ho využiť. Odskúšané a overené mám tieto. Som rada, že sa mi osvedčil najmä na obočie, ktoré ma trochu trápilo. Navyše nie je vôbec drahý, takže sa oplatí skúsiť ho :)

Plusy:
  • Krásne balenie
  • Nevtieravá vôňa
  • Hustý, možno trochu mazľavý, ale celkom obstojne sa vstrebáva do pleti
  • Veľa možností použitia
  • Ideálny na podporu rastu vlasov, obočia, rias, chráni nechty, vyživuje veľmi suchú pokožku, vhodný na akné aj vrásky
Mínusy:
  • Nenašla som

Nájdete v eshope Notino.

Patrí ricínový olej k vašim stáliciam v kúpeľni? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Nedávno jsem si pořídila Ricinový olej od Renovality , tak se těším na výsledky , zatím je na ně ještě brzo, též by měl být dobrý na jizvy, tak chci zkusit účinek na chlapovo strie po cvičení, ale jsou letité, tak uvidíme :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na strie mi pomohlo bambucké maslo :) ale je pravda, že len do určitej miery, keďže váha mi kolísala roky :) S prestávkami používam ricínový olej asi 6 rokov a je to jeden z mojich obľúbených olejov :)

      Odstrániť
  2. Ricinový olej jsem kdysi koupila na řasy a obočí a mamka málem padla jakmile přišla domů, absolutně to nešlo vyvětrat a tak letěl do koše :(

    V3ronika life

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaujímavé, ja som sa ešte s tak nepríjemnou vôňou ricínového oleja nestretla :) ale každý vnímame vôňu inak.

      Odstrániť
  3. Ricinový olej mám, akorát od jiné značky. Používám ho na obočí, zda funguje, tak to z vlastní zkušenosti zatím posoudit nemohu. Od Soaphoria jsem měla hroznový olej.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe