O sile oleja z granátového jablka

19:11

Granátové jablko je pre mňa krásnym  a exotickým ovocím. U nás doma bolo vždy na Vianoce, kedy sme si nakúpili aj menej známe ovocie. Vždy som si ho veľmi starostlivo chystala a jeho krájanie bolo malou slávnosťou. Dnes si ho kúpim častejšie a vždy mám z neho rovnakú radosť.  Nezabudnem na to, ako sme ho videli prvý raz na dovolenke pri mori. Bola to akási zvláštna radosť, pretože sa o ňom sa hovorí aj ako o elixíre dlhovekosti. Je chutné a neuveriteľne zdravé. Preto ho nájdete aj v kozmetike.

Akoma olej z granátového jablka


AKÖMA olej

olej z granátového jablka

Olej z granátového jablka mi padol do oka hneď, ako som ho v eshope zbadala. Už dlhšie som ho chcela do svojej zbierky, pretože, ako už o mne viete, oleje milujem. Používam ich denne aj ako pleťové, ako telové, aj na vlasy. Značka Akoma má celkom pestrú ponuku a už som si vybrala aj ďalšie kúsky - buriti olej, brusnicový, olej z čiernej rasce a pár ďalších. 

Olej je balený v hnedom skle, čo oceňujem. Tmavé sklo lepšie ochráni pred znehodnotením a v dobrom stave tak vydrží podstatne dlhšie. Objem 60 ml je taký akurát a ak ho používate len na pleť, vydrží ozaj dlho. Ako som povedala, ešte som takýto nemala, preto som nevedela, ako bude voňať. Tento má výraznejšiu, ale nie rušivú vôňu. Nebudem klamať, dva razy nadšená ňou nie som, ale nepovažujem to za prekážku. Vždy to uvádzam na príklade neem oleja. Ten doslova smrdí, ale nikdy som sa nestretla s účinnejším liekom na bradavice, podporuje rast vlasov a krásne regenereju pokožku. Už len pre to všetko by som ho už z ruky nedala a domov ho kupujem v pol litrovom balení. Tak som si zvykla aj na túto vôňu, ktorá je ale podstatne nenápadnejšia, takže to šlo rýchlo.

Je o niečo hustejší ako väčšina mojich olejov. Po aplikácii na navlhčenú pokožku ale nezanecháva príliš mastný film a ak sa tak náhodou stane, priložím len obrúsok. Používam ho večer namiesto krému. Pleť dôkladne vyčistím a tonizujem. Nanesiem hyalurónové sérum a potom olejček. Odporúča sa predovšetkým na zrelú pleť s vráskami, ktoré dokáže vyhladzovať a predchádzať vzniku nových. Napriek tomu ho ale môže používať každý typ pleti (okrem mastnej), aj na veľmi suchú, citlivú alebo ekzematickú. Vynikajúco pleť hydratuje a vďaka vysokému obsahu antioxidantov ju chráni pred pôsobením voľných radikálov. Dokáže ju regenerovať a dokonca to zvládne aj po spálení od slniečka. Vďaka nemu sa mi nerobia žiadne suché šupinky okolo nosa a pleť je doslova žiarivá. Oživuje ju a vďaka tomu pôsobí mladistvejším, žiarivejším dojmom. 

Milujem ho na vlasy. Perfektne sa stará o tie poškodené a suché. Jednoducho ho môžete aplikovať na vlhké vlasy a necháte ho pôsobiť aspoň 15 minút. Ja ich potom normálne umyjem šampónom a na záver použijem ešte masku alebo kondicionér. Vďaka tou sú úplne jemné, pevné a hydratované. Nelámu sa, sú pružné a dobre sa upravujú. Odporúča sa aj na lupiny. Tie síce nemám, ale môj atopický ekzém upokojuje. Celkovo ho hodnotím ak vynikajúci olej. Nevonia mi, čo je ale veľmi subjektívne. Preto ho odporúčam všetkými desiatimi. Moja zbierka našla ďalší nevyhnutný kúsok, aby som dopriala pleti len to najlepšie :)

Plusy:
  • balený v tmavom skle
  • objem 60 ml
  • hustejší, ale nie primastný
  • pleť hydratuje, zjemňuje, omladzuje, chráni, regeneruje
  • vlasy hydratuje, regeneruje, sú jemné a nelámu sa, upokojuje atopický ekzém
Mínusy:
  • nenašla som, iba mi veľmi nevonia
Kúpite ho  za 10,60 eur v eshope Natureal.

Milujete oleje? Alebo preferujete inú kozmetiku v starostlivosti o pleť a vlasy? :)





You Might Also Like

5 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe