Jeden íl nestačí :)

19:03

Ak by ste sa ma spýtali, čo považujem za fenomenálne, tak je to možnosť urobiť si doma prachovú masku podľa svojho gusta. Stačí k tomu málo - nejaký íl, doplnkový prášok (jogurtový,medový, ovocný), aktívne uhlie, kurkuma či neem prášok a vznikne vám pre pleť vitamínová bomba, ktorá vyživuje a hĺbkovo čistí. Ílov je viac, treba si vyberať podľa typu pleti. Lucinka nakupovala v štýle CHCEM všetko, takže doma sa mi nahromadili kadejaké íly, ktoré som minula,aby som si zasa mohla kúpiť nové :) Dnes sa pozrieme na ďalšie zaujímavé íly, ktoré sa nedá nemilovať.














Zelený íl poznám veľmi dobre, pretože je ideálny na moju mastnú pleť. Jeho liečivé účinky boli známe už v staroveku a ošetrovali sa ním kožné zápalového ochorenia, infekcie, používal sa na hojenie rán. Jeho najdôležitejšou zložkou je kremičitan hlinitý. Obsahuje aj množstvo minerálnych a organických látok, ku ktorým patrí napr. kremík, hliník, železo, vápnik, horčík a alkalické kovy. Zelený íl, inak nazývaný aj liečivá hlina alebo živá hlina, obsahuje rovnaké chemické prvky, aké možno nájsť v ľudskom organizme. V kozmetickom priemysle sa využíva ako jedna zo zložiek kozmetických prípravkov, najčastejšie peelingov, masiek na tvár, vlasovej kozmetiky. Mimoriadne účinne lieči aknóznu pleť. Zaujímavý je svojimi protizápalovými a antibakteriálnymi vlastnosťami: nielenže pomáha pri liečbe pupencov a komedónov, ale zmierňuje aj vznik kožných infekcií. Odporúča sa predovšetkým používať na mastnú pleť. Upravuje činnosť mazových žliaz, a predchádza tak jej dehydratácii. Reguluje množstvo mazu a práve preto dokáže zelený íl účinne pomáhať aj v starostlivosti o mastné vlasy. Zelený íl používam len ako pleťovú masku, hoci nájdete aj taký, ktorý je určený na vnútorné užívanie. Íl miešam s vodou, kvetovou vodou a občas kvapkou oleja na hladkú pastu. Dobre sa nanáša štetcom, po nanesení na pleť nemám problémy so žačervenaním, štípaním ani podráždením. Umývam ho hubkou a vlažnou vodou. Pleť je krásne čistá, pomáha odstraňovať aj čierne bodky, vyhladzuje linky a zmatňuje pleť. Je to jeden z mojich najpoužívanejších ílov (spolu s biely).
50 g stálo 2,16.
Ružový íl je určený skúr na unavenú, zrelú pleť a vyznačuje sa hydratačnými a detoxikačnými účinkami. Ružový íl je bohatý na oxid železitý, oxid kremičitý a stopové prvky, ktoré blahodarne vplývajú na pleť. Má aj revitalizačné, regeneračné, antiseptické, dezinfekčné, zvláčňujúce, tonizujúce, upokojujúce, čistiace a mnohé ďalšie účinky. Absorbuje škodlivé toxíny z pokožky, zbavuje pleť odumretých buniek, revitalizuje ju a prinavracia jej pružnosť. Ružový íl pomáha odstraňovať zhrubnutú kožu, preto je vhodnou ingredienciou do peelingových prípravkov.  Maska z neho je ideálna na hydratovanie pleti, neštípe ani nespôsobuje začervenanie a pleť ostáva vyhladená, jemná a čistá.
50 g stálo 2,53€.


Žltý íl sa skladá z hydratovaného kremičitanu hlinitého a je bohatý na oxid železa, ktorý mu dodáva jeho žltú farbu. Získava sa z lomov vo Francúzsku, sušením na slnku. Je vhodný pre citlivú, zmiešanú a mastnú pleť.  Používa sa na odstránenie nečistôt pleti a prebytok kožného mazu. Čistí a upokojuje pleť, má pozitívne účinky pri liečbe kožných problémov (ekzémy, lupienka, akné). Používa sa aj pri výrobe dekoratívnej kozmetiky. Žltý íl je vhodný pre všetky typy pleti, ale predovšetkým pre mastnú pleť, pretože absorbuje prebytočný maz a sťahuje póry. Opäť ho vrelo odporúčam ako pleťovú masku, lebo čistí, odstraňuje čierne bodky a zanecháva pleť jemnú. Možno ho používať aj na ekzematickú pokožku, je  k nej veľmi šetrný.
Presnú sumu si nepamätám, ale tiež stál do troch eur.
Všetky íly boli zakúpené na stránke www.murumuru.sk.
Ktorý íl máte najradšej? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe