Nimbovníková rada pre čistú pleť

13:36

Keď som vám písala o nimbovníkovom oleji, nešetrila som slovami chvály. Nemala som na to dôvod, môžem suverenénne vyhlásiť, že ten olej je skutočný poklad. Pleť je po ňom čistejšia, krajšia a zdravšia. Preto je nimbovník veľmi obľúbený v kozmetike určenej pre problematickú pleť. Tá moja sa občas rada vráti do puberty. Je zmiešaná, trápia ma upchaté a tväčšené póry, kde - tu vyrážka. Minulý rok som si kúpila čistiacu pleťovú penu a peeling s Nimbovníkom od Himalaya Herbals. Mala som odtiaľ pleťovú vodu, o ktorej si môžete prečítať TU. Pravdou je, že pleť ma po nej štípala a bola dosť napnutá, ale zároveň bola omnoho čistejšia a krajšia, preto som po nej siahla opätovne. 





O čistiacej pene si môžete prečítať:

     "Čistiaca pleťová pena s nimbovníkom pleť čistí a pôsobí ako prevencia proti akné. Výsledkom je jemná a svieža pleť. Odstraňuje z pleti nečistoty a prebytočný maz. Pleť zároveň omladzuje a spevňuje.  Na rozdiel od mydla nezanecháva pleť suchú a napätú. 
 Použitie: Navlhčite tvár, naneste penu a vmasírujte krúživými pohybmi. Následne zmyte a osušte. Vhodná na normálnu a mastnú pleť. Aj ako prevencia proti akné.
Účinné látky:
Nimbovník (Azadirachta indica) - má antibakteriálne účinky, pomáha pri problémoch s akné, reguluje mastnotu a čistí póry
Kurkuma (Curcuma longa) - má antiseptické účinky a na pleť pôsobí blahodárne
Tráva vetiver (Vetiveria zizanioides) – chladivé a antibakteriálne účinky
Zloženie: Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Melia Azadirachta Leaf Extract, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Polysorbate 20, Curcuma Longa Root Extract, Vetiveria Zizanoides Root Extract, Fragrance, Phenoxyethanol, Methylchloroisothiazolinone & Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Citric Acid, BHT, CI 19140, CI 19140 & 42090"
Zloženie výrobku aj s popisom ingrediencií nájdete v tejto tabuľke.

Pena ma milo prekvapila. Je v priesvitnom plastovom obale s pumpičkou. Tá ide pomerne ľahko, ale čím menej vody som mala, tým viac vŕzgala. Zelená tekutina je dosť nápadná, ocino sa ma pýtal, či používam žabí sliz ako Majster N, ktorého som ako malá sledovala :) Pena je omnoho bledšia a takmer by som nepovedala, že z tak zelenej tekutiny vznikne skoro niečo skoro biele. Nimbovník má výraznú vôňu ( používam aj Neem prášok), no pena vonia veľmi jemne, príjemne a tak zeleno. Neviem to inak pomenovať, vonia ako lúka. Zelená lúka. Jej výhodou je, že pleť naozaj nevysušuje, čo sa mi predtým pri iných penách stalo ( stačí mi spomenúť si na ružovú penu od Nivea). Pleť nedráždi, neštípe na nej a nie je po nej červená, ale určite sa vyhnite perám a očiam. V očiach strašne štípe a na perách vyvoláva nepríjemný pocit. Taký sťahujúci. Inak pleť veľmi jemne a dobre čistí  a zmatňuje, pomáha hojiť vyrážky a predchádzať vzniku nových nedokonalostí. Vydrží dlho, lebo na jedno použitie stačí len pár razy stlačiť.  Omladenú pleť som si nevšimla, ale čistá bola.

Plusy:
  • praktické balenie
  • príjemná vôňa
  • pleť nedráždi, nevysušuje, neštípe na nej
  • pleť čistí
Mínusy:
  • strašne štípe v očiach a aj na perách vyvolá nepríjemný pocit
Cena peny sa pohybuje okolo 5 eur.



 O peelingu si môžete prečitať:

    "Pleťový peeling zabezpečí čistú a bezproblémovú pleť. Neem (Nimbovník) je známy pre svoje antibakteriálne účinky.  Odstraňuje odumreté bunky a čierne bodky. Pomáha pri prevencii proti akné a pupienkov čistením upchatých pórov. Pleť zároveň čistí.
 Použitie: Krúživými pohybmi jemne vmasírujte končekmi prstov na vlhkú tvár. Zmyte a osušte. Používajte 2-3x týždenne. Zabráňte kontaktu s očami.Vhodný na normálnu a mastnú pleť.
Účinné látky:
Nimbovník (Azadirachta indica) - má antibakteriálne účinky, pomáha pri problémoch s akné, reguluje mastnotu a čistí póry
Marhuľa (Prunus armeniaca) - pleť hydratuje a vyživuje
Zloženie: Aqua, Melia Azadirachta Leaf Extract, Stearic Acid, Cetyl Alcohol, Isohexadecane & C9-C16 Isoparaffin, Polyethylene, Sorbitan Stearate and Sucrose Cocoate, Fragrance, Prunus Armeniaca Seed Powder, Curcuma Longa Root Extract, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA."

Peeling je menší, má 75 ml a je v tube, z ktorej sa vytláča. Vonia veľmi príjemne, sviežo a ľahko. Má krémovú kozistenciu, v ktorej sú drobné peelingové čiastočky, veľké asi ako zrnko piesku. Peeling nie je veľmi drsný, naopak, je jemný a niekedy som ani necítila, že peelinguje :) Ale peelingoval. Z pleti šetrne odstraňuje odumreté bunky, čistí ju, vďaka čomu nevznikajú nové nedokonalosti. Pomáha odstraňovať aj čierne bodky, ale nie všetky, hlavne s mojimi na nose si veľmi neporadil. Napriek tomu ho hodnotím celkom pozitívne, aj keď zo zloženia by mohli byť vypustené  niektoré látky.

Plusy:
  • menšie balenie
  • príjemná vôňa
  • jemnejšie peelingové čiastočky
  • pleť je čistejšia, hladká na dotyk, čiernych bodiek je menej
Mínusy:
  • zloženie, podobne ako aj pri pene by mohli niektoré látky zmiznúť
Peeling stojí okolo 3,50.



O pleťovej vode si môže prečítať:

     "Pleťová voda hĺbkovo čistí póry. Reguluje tvorbu prebytočnej mastnoty. Zabraňuje tvorbe akné. Pleť zanechá sviežu, čistú a bezproblémovú. Pomáha pri sťahovaní pórov a spevnení pleti. Neobsahuje parabény, syntetické farbivá. 
Zloženie: Aqua, Citrus Medica Limonum Peel Extract, Vetiveria Zizanoides Root Extract, Polysorbate 20, Glycerin, Melia Azadirachta Leaf Extract, Parfum, Phenoxyethanol & Methylisothiazolinone, Symplocos Racemosa Bark Extract, Benzoic Acid, Menthol, Linalool, Limonene, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexane Carboxaldehyde, Geraniol, Coumarin, Citral, Benzyl Salycilate, Benzyl Benzoate."

O tejto vode ste si už mohli u mňa prečítať, tak len skratke: jej vôňa sa konečne približuje k vôni Neem prášku, štípala ma, pleť som mala po nej napnutú a ešte je aj hnusná horká :) Ale naozaj je veľmi účinná a je vynikajúca na miešanie prachovým masiek. 
Jej cena je okolo 5 eur za 200 ml. 

V tejto rade je ešte čistiaca maska Neem, ktorú už mám doma, zatiaľ som ju skúsila len raz, ale bola som veľmi spokojná, lebo krásne odstraňuje čierne bodky. Uvidíme, ako sa osvedčí pri ďalších použitiach.

Máte skúsenosti s touto kozmetikou? :)

You Might Also Like

5 Vaše komentáre

  1. ta pena sa mi pači už dlhšie,, ale jasne že štipe v očiach ved tieto vyrobky by ma nikdy nenapadlo použivať na oči ved aj načo..asi si ju predsa len kupim aj to zloženie vyzera celkom dobre:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, že na oči ju nepoužívam :) Ale keď sa roztečie, dostane sa aj tam.

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Teším sa na ňu, po prvom použití z nej mám veľmi dobrý pocit :)

      Odstrániť
  3. Ja mam od Himalaya peeling s orechami, ktory ma dost vyrazne peelingove ciastocky ale je krasne kremovy s vytazkami z obilia alebo take cosi a je aj hydratacna. Inak na mastnu plet ale vdaka hydratacnym zlozkam ju vobec nenapina. Som s nou velmi spokojna. Nad toutou radou s nimbovnikom som uvazovala ale momentalne mam aj peeling Black angels od Lush, ktory mi zrejme dlho vydrzi. A je skvely, staci ho malo. Taketo ilove masky a peelingy mi vzdy dodaju pocit vacsej cistoty :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe