Ako vonia šťastie? Ako Aurora

15:38

Ak zablúdite na môj blog častejšie, poznáte moju vášeň k parfémom. Neviem si bez nich predstaviť svoj deň a prevoniam si každý jeden. Aj ten, čo trávim len doma. K mojim stáliciam patria Light Blue, Chloé Nomade, La vie este Belle či Comme une Evidence. Kupujem si drahšie kúsky, ale aj lacnejšie napríklad z Avonu, Farmasi alebo Oriflame. Čo je však v mojom svete novinka, je botanický parfém. Slovenská značka Savon nie je na mojom blogu neznáma, už ste si o nej mohli prečítať niekoľko článkov. Jej zakladateľka, pani Ivetka, stvorila nielen zaujímavú kozmetiku, ale aj botanické parfémy. Hnala ju túžba vytvoriť transparentné, bezpečné a etické parfumy. Také, ktorých zložky pochádzajú od dodávateľov s rovnakými princípmi a so zložením bezpečným pre pokožku. Keď som prvý raz držala Auroru v rukách, povedala som si, že je to malé majstrovské dielo. Potom som ju ovoňala a prišla som na to, ako vonia šťastie. 


Savon dámsky parfém Aurora zloženie

Savon dámsky parfém Aurora

Savon Aurora

botanický parfém

 Savon dámsky parfém Aurora

Niekedy, keď mám tvorivú chvíľku, premýšľam, akoby mohli voňať emócie. Radosť je pre mňa vôňa pokosenej trávy a vôňa vzduchu po daždi. Láskou je vôňa ruží, levandule alebo koláč, ktorý upečie mamička. A čo šťastie? Akoby ste popísali vôňu šťastia? Takého toho prchavého dokonalého okamihu, kde na chvíľu neexistuje nič iné iba to, čo vás urobilo šťastnými? Toho okamihu, ktorý vezme dych a zabudnete na to, že čas stále beží? Ovoňala som Auroru a po chvíli som vedela jedno - ak by moje šťastie voňalo, voňalo by ako Aurora od Savonu

Rukami mi prešli desiatky vôní (len teraz ich mám v poličke skoro 50) a len niekoľko z nich dokáže nadchnúť krabičkou, flakónom aj obsahom naraz. A tým nadchnúť myslím naozaj nadchnúť, že si poviete, wau, to je dokonalosť. To je aj prípad Aurory. Na prvý pohľad  mi pripomenula knihu. No potom som vysunula parfum ako zo šuplíka a videla som, že mám v rukách ozaj skvost. Krabička je tak krásna, že som si ju nechala doma na pracovnom stole a dala som si do neho poznámkové papiere (ružové) a vyzerá to úžasne. 

Zapáčil sa mi aj flakón. Má 30 ml, preto je perfektný aj do kabelky a na dovolenku, no môžete si kúpiť aj vzorku. Flakón je nenápadný a minimalistický, vďaka etikete, ktorý vyzerá ako obal, je krásny. No a tretie wau prišlo pri vôni. Botanický parfém obsahuje kvalitné esenciálne oleje, ktoré vynikajú prirodzenou vôňou. Tento je namiešaný optimisticky a obsahuje 25% vonnej zložky:
  • Hlava: citrusové tóny ako citrón, bergamot, pomaranč
  • Srdce: geránium, mimóza, zázvor
  • Základ: balzamové tóny, labdanum, tolu
Najskôr vás očaria výrazné citrusové tóny. Po krátkej chvíli však ustúpia a pridá sa k nim geránium a santalové drevo, ktoré tam cítim asi najviac. Citrusy cítite stále, no vo veľmi jemných tónoch, takže vôňa je svieža, ľahká a nekonečne opojná. Taká jemná a púdrová, úplne ženská a nežná. Výdrž ma prekvapila. Vydrží voňať niekoľko hodín, poobede použijem parfém ešte raz a vydrží až do večera. Na pyžame ho cítim ešte ráno, rovnako ako vo vlasoch. Je to taká tá vôňa, ktorá sa stane vašou súčasťou. Neviem ju prirovnať k žiadnemu inému parfému, ktorý som mala, nepodobá sa na žiaden iný (len na La vie est Belle sa podobá niekoľko parfémov, ktoré mám).  

Aurora od Savon je botanický parfém ako stvorený do nadchádzajúcich teplých a potom jesenných dní. Viem si ho však predstaviť aj v zime, kedy rozjasní hnusné tmavé dni :) Aurora je krásna v každom ohľade. Odetá je v peknom šate, zaujme vôňou a v neposlednom rade svojou prírodnou filozofiou. Vďaka svojmu vzhľadu je pre ženu výnimočným darčekom (samozrejme, za predpokladu, že má rada svieže chypré vône) a vedela by som si ju predstaviť aj vo väčšom balení. 

Kúpite ju v eshope Savon alebo v partnerských predajniach, kde stojí 59 eur, ale do konca mesiaca ju kúpite za uvádzaciu cenu :)

Mali ste už nejaký botanický/prírodný parfém, ktorý by ste mi odporučili vyskúšať? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe