Tuhé šampóny, ktoré sa bezchybne postarajú vaše vlasy

9:25

Keď som si vo svojej mailovej schránke našla milý email s ponukou na spoluprácu od trenčianskeho bezobalového obchodíka s potravinami a kozmetikou Bezobalis, nemohla som povedať nie. Jednak preto, lebo si mydlím, že takéto jedinečné obchodíky si zaslúžia osvetu a jednak preto, lebo som dostala príležitosť spoznať nové značky. Mydlove som napríklad vôbec nepoznala a poviem vám, je to škoda - tuhý šampón so sírou, pomarančový tuhý kondicionér alebo mätový dezodorant sú niečo neuveriteľné! Ale ku všetkým produktom sa postupne dostaneme, dnes to bude práve o spomenutom tuhom sírovou šampóne a ospievam aj jeden na suché vlasy. Lebo si to naozaj zaslúžia.


Mydlove Tuhý šampón so sírou a levanduľovým olejom

Mydlove Tuhý šampón so sírou a levanduľovým olejom zloženie

Tuhý šampón so sírou

Mydlove Tuhý šampón

Mydlove Tuhý šampón so sírou a levanduľovým olejom

Roztomilá značka Mydlove z Trenčianskych Teplíc (mimochodom, jedno z mojich obľúbených miest, kde som ako dieťa strávila plno pekných víkendov) neobsahuje žiadne umelé farbivá, parfumy či konzervanty. Je vyrábaná s láskou k prírode a vznikla z lásky matky k svojmu dieťaťu. Za silným príbehom sa skrýva silná žena, ktorá starostlivo vyberá lokálne ingrediencie, myslí na životné prostredie a prináša čistú, voňavú kozmetiku. Ako atopik som sa na ňu nesmierne tešila a práve Mydlove tuhý šampón so sírou a levanduľovým olejom sa stal jedným z mojich miláčikov hneď po prvom použití. Ale ako sa hovorí, poďme pekne po poriadku.

Tuhý šampón je balený veľmi pekne a v papierovej krabičke vystlanej akoby slamou si spokojne vylihoval pekný šampón. Pôvodne som si chcela krabičku odložiť, ale nakoniec som usúdila, že mu bude lepšie v šampóničke alebo kovovej prenoske, ktorú som si na tuhú šampóny nechala. Pri nich je veľmi dôležité, aby ste ich po každom použití nechali dôkladne usušiť. Potom nebudú rozmočené ani mäkké a dlhšie vám vydržia. A stále budú pekne vyzerať.

Keď sa naň pozriete, je naozaj ľúbezný. Guľatý, s makom, taký ťuťu ňuňu. Má 60 gramov, výborne sadne do ruky. Rokmi som minula veľké množstvo tuhých šampónov (aj menších, aj väčších) a tak môžem povedať, že tento sa ozaj vydaril a ľahko sa používa. Nemusíte ho vôbec namáčať do vody, len ním pošúchate mokré vlasy a necháte ho usušiť. Vznikne bohatá pena, ktorou si vlásky dôkladne umyjete. Nevonia, teda vonia, ale po síre. Niekomu by sa to mohlo zdať divné, no na môj ekzém som mala plno šampónov (aj sírových) a tento vonia ešte stále k svetu. Netreba sa však báť, na vlasoch ho neucítite a ak ešte používate masku alebo kondicionér, vlásky ostanú voňať po nich.

Ako prvé som si všimla, že ma omnoho menej svrbí pokožka hlavy. Nakopilo sa mi viac stresu v práci ako inokedy a pocítila som to - hlava svrbela, ekzém som si neraz rozškriabala do krvi, potom mokval a bolel. Najhoršie to bolo v noci, kedy som si ani neuvedomila, čo robím. Tuhý šampón so sírou a levanduľovým olejom teda prišiel v správnom čase. Pokožka nielen menej svrbí, ale je ak viac hydratovaná a ekzém sa tak pomaly sťahuje. Suchých miest je menej a je tak menšie riziko, že si poškodím pokožku. Ako som spomenula, vytvára šikovnú penu a pekne umyje vlasy. Zanecháva ich pevné, jemné a nepotrebujete octový oplach. Ja siaham po kondicionéri, ale to je hlavne kvôli rozčesávaniu (aby som si nevytrhala tých 5 vlasov, čo mi ešte ostalo).

Celkové hodnotenie šampónu je na jednotku s hviezdičkou. Aj sa sama pred sebou hanbím, že miesto takýchto tuhých šampónov s prírodným zložením som si kupovala kadejaké iné značkové, ktoré mohli moju vysušenú pokožku viac vysušiť. Nevadí, poučila som sa a už sa im budem vyhýbať. Tento šampón by mi mal pri mojich stredne dlhých vlasoch vydržať okolo 2 - 3 mesiace a pri cene 8 eur možno hovoriť o parádnej investícii (aj keď roky skúseností ma naučili, že každá investícia do zdravia je parádna).

Mydlove Tuhý šampón na suché vlasy - Pomaranč

Mydlove Tuhý šampón na suché vlasy - Pomaranč zloženie

Tuhý šampón na suché vlasy - Pomaranč

Tuhý šampón na suché vlasy

Mydlove Tuhý šampón na suché vlasy - Pomaranč

Druhým šampónom, ktorý mi v obchodíku Bezobalis ponúkli, bol Mydlove Tuhý šampón na suché vlasy - Pomaranč. V podstate som im veľmi vďačná za pomoc, lebo keď som im opísala svoje problémy s ekzémom a suchými vlasmi, hneď vedeli, čo by som mala vyskúšať. Vďaka tomu sú recenzie čo najpresnejšie - produkty sú vybrané na moje problémy a tak som mohla sledovať, či sa zlepšenie dostavilo alebo nie.

Vlasy si umývam tri razy týždenne, najskôr som skúšala len sírový šampón a potom som ho začala striedať s týmto na suché vlasy. Voľba to bola dobrá. Balený je veľmi podobne ako sírový šampón, takže tiež skončil v prenosnej dóze. Tie som si kúpila štyri, lebo som sa nevedela rozhodnúť, ktorá je najkrajšia :) ako fajn, aspoň mám všetky svoje poklady pekne uložené vedľa vane.

Opäť musím vyzdvihnúť pekný tvar aj farbu šampónu, ktorý sa dobre drží v ruke, ľahko sa používa a ubúda z neho len veľmi pomaličky. To sa mi na tuhých šampónoch vždy páčilo, oproti tým tekutým sa mi míňali vždy omnoho pomalšie a vydržali dlhé týždne, teda mesiace. Jeho vôňa je citrusová, príjemná a oproti sírovému je to ozaj zmena :) Mydlove má pomerne veľkú ponuku tuhých šampónov a už som si vybrala ďalšie tri, ktoré si chcem kúpiť, keď tieto miniem. Hreje ma pri srdci aj fakt, že z nich nevzniká odpad, lebo papierové obaly aj výplň sa dá dobre recyklovať.

Mydlove Tuhý šampón na suché vlasy - Pomaranč tiež dobre pení a umývanie vlasov je tak radosťou a pôžitkom. Keď ich trochu pošúchate (ja tomu hovorím, že ako keď chcete dostať džina z fľaše), vytvoríte penu ako pri klasickom šampóne a netreba sa vôbec báť toho, že by neumýval dostatočne alebo že by ste ho nevymyli z vlasov. Nič také nehrozí, výborne umyje a neostane po ňom ani stopy, len príjemná vôňa. Okrem toho je vlasová pokožka upokojená, a aj preto menej svrbí. Ekzém sa nerozširuje, vlasy sú hydratované, pevné, pružné a krásne sa lesknú. Nie sú suché a povedala by som, že sú ako hodváb. V kombinácii so sírovým šampónom som dosiahla viditeľné zlepšenie ekzému a hoci ma čaká ešte dlhá cesta, ide mi to s nimi omnoho jednoduchšie.

Ak ešte nad tuhými šampónmi váhate, vrelo ich odporúčam. Slovensko ponúka niekoľko značiek prírodnej kozmetiky a ani jedna ma ešte nesklamala. Výhodou tuhých šampónov je, že nemusíte mať po ruke octový oplach (pri mydlách na vlasy ho potrebujete, lebo môžu ostať také tvrdé, nepoddajné, mdlé) a dlho vydržia. Aj tento vychádza na 8 eur a pokojne ho môže používať aj partner, jeho vôňa nie je sladká ani výrazná.

V bezobalovom obchodíku Bezobalis v Trenčíne nájdete aj ďalšiu zaujímavú kozmetiku, o ktorej vám poviem trochu viac nabudúce. Už teraz však môžem povedať, že to bude zasa parádna jazda.


Poznáte tento obchodík? Alebo nakupujete v inom bezobalovom obchode? :)




You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe